Karpatria
2023. 01. 25.
Carlo Maria Viganò érsek felhívást intézett az emberiséghez!

Elfogy az időnk, ha nem fogunk össze!

2023. 01. 25.
2030-ra teljesen megváltozik mai életünk

„Csak akkor van esélyünk a felkészülésre, ha nyíltan beszélünk a civilizációnk összeomlásának lehetőségéről!”

2022. 11. 03.
Az USA és a szaúdi hírszerzés szerint Irán két napon belül megtámadhatja Szaúd-Arábiát

A vészhíreket az Egyesült Államok hozta nyilvánosságra, valamint azt írták, habozás nélkül be fognak avatkozni saját érdekeik és partnereik védelmében.

2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

Rólunk
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

A jól működő demokrácia alapfeltétele: a hatalmi ágak – jogalkotói, végrehajtói és bírói hatalom – szétválasztása, valamint ezek, a közérdeket szolgáló kontrollja: a szabad és független sajtó.

   Manapság nem könnyű dolog, ha valaki a mainstream média manipulált, olcsó hírözöne helyett valós, igaz, objektív információkra vágyik.
Még nehezebb ezt nyújtani az olvasónak.  
A multinacionális cégek és a pártok, kormányok kiadói "beszippantották" az újságírók legtöbbjét. Ők meggyőződéses alapon, vagy a megélhetés miatt helyzetükből fakadóan igazodni kénytelenek valamely kiadói irányvonalhoz.
Szabadúszó újságíró alig van. 

 

A jól működő demokrácia alapfeltétele: a hatalmi ágak – jogalkotói, végrehajtói és bírói hatalom – szétválasztása, valamint ezek, a közérdeket szolgáló kontrollja: a szabad és független sajtó.
    A történelem során a mindenkori államhatalom különböző eszközökkel, de mindig megpróbálta uralma, befolyása és irányítása alá vonni a médiát.
   Ma a sajtószabadság jogi garanciáit az alkotmány és a törvények rögzítik. Ennek ellenére a sajtó mégsem tud eredeti rendeltetése szellemében a sokoldalú, hiteles tájékoztatás eszköze lenni.

A kormányok, politikai pártok, multinacionális cégek által felvásárolt nyomtatott és elektronikus sajtó rendre a tulajdonos érdekei szerinti szólamokat, egyoldalú véleményeket, híreket szajkózza attól a szilárd meggyőződéstől indítva, hogy csakis az ő véleménye, nézőpontja az igazi.
Az újságíró pedig két dolgot tehet ebben a helyzetben: beáll az épp kenyéradó gazda vélemény vezérvonalába, vagy, ha még maradt valami – ha volt is egyáltalán – az újságíró szakmai önbecsüléséből, lelkiismeretéből, akkor veheti a sátorfáját, és mehet vagont rakni.
      A sajtószabadság jelenkori agóniája a demokrácia születésnapján kezdődött. Mai állapota az akkor még látens, lappangó betegség végső fázisa. Ezt a tünetet hozta élesen a felszínre a Covid-járvány, illetve kezelése körüli átláthatatlanságok, bonyodalmak. Mint a rák, ami évtizeden át burjánzik, terjed a testben, aztán egy baleset, egy csonttörés, vagy műtét beindítja a halálos folyamatot.
      A jelen estben azonban nem a vírus az emberi fajra leselkedő, legnagyobb veszély. Az árnyékában lopakodó sátáni szándék a valódi méreg. A kétpólusúvá polarizált politika – amely Egy Pólusú Világrendet készít elő -, igyekszik úgy beállítani a kérdést, mintha az állásfoglalás politikai hovatartozás kérdése lenne. Holott egyáltalán nem az.
    Egy totális, koncentrált világuralomra törő erő nemzetekre leosztott rész-feladat végrehajtásának vagyunk alanyai, mi, emberi, szabad lények a mindenkori – a végső szándék tekintetében majdnem teljesen mindegy milyen ideológiába öltöztetett – hatalommal szemben.

     Itt tartunk ma. Miközben a közvélemény túlnyomó többsége a vírus létezésén, a korlátozások, kapkodó, egymásnak is ellentmondó intézkedések fölött vitatkozik, egymással is ölre menve, az embert ember ellen fordító felszíni ármány elfedi a lényeget: itt az emberi szabadságjogok körül folyik a méregkeverés, az egyén és a hatalom viszonyának alapvető átrendezése szándékával. Tudatosak vagyunk, hogy a ma helyzetképe a múlt reflexiója, a ma nyugtalanságának forrása a múltból teleportált pesszimista tehetetlenség, a ma kilátástalansága az elvétett politikák kivetített árnyékoldala. Napjaink nagy tragédiája az esztelenül lepergett évek dráma sorozata, amelyben a múltunk tekintélytiszteletének hiánya a jelen és jövő tiszteletének méregpohara. A drámasorozatban a szellemi elit meghasonulása az emberiség tragédiájának az előszobájává vált.

    Felismerve e helyzetet, az emberekre, családokra és a nemzetekre váró rövid és hosszú távú tendenciáit, létrehoztuk a csapdából való kiúton az első lépést jelentő független, kormányzati, párt és multinacionális érdekektől mentes online médiát.
     Az eszmei függetlenséget természetesen csak az alapítók tisztessége, erkölcse, hivatástudata garantálhatja.
     A média függetlensége természetesen nem jelent érték nélküliséget.

     

 


    

Könyvjelző