Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Rólunk
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

A jól működő demokrácia alapfeltétele: a hatalmi ágak – jogalkotói, végrehajtói és bírói hatalom – szétválasztása, valamint ezek, a közérdeket szolgáló kontrollja: a szabad és független sajtó.

   Manapság nem könnyű dolog, ha valaki a mainstream média manipulált, olcsó hírözöne helyett valós, igaz, objektív információkra vágyik.
Még nehezebb ezt nyújtani az olvasónak.  
A multinacionális cégek és a pártok, kormányok kiadói "beszippantották" az újságírók legtöbbjét. Ők meggyőződéses alapon, vagy a megélhetés miatt helyzetükből fakadóan igazodni kénytelenek valamely kiadói irányvonalhoz.
Szabadúszó újságíró alig van. 

 

A jól működő demokrácia alapfeltétele: a hatalmi ágak – jogalkotói, végrehajtói és bírói hatalom – szétválasztása, valamint ezek, a közérdeket szolgáló kontrollja: a szabad és független sajtó.
    A történelem során a mindenkori államhatalom különböző eszközökkel, de mindig megpróbálta uralma, befolyása és irányítása alá vonni a médiát.
   Ma a sajtószabadság jogi garanciáit az alkotmány és a törvények rögzítik. Ennek ellenére a sajtó mégsem tud eredeti rendeltetése szellemében a sokoldalú, hiteles tájékoztatás eszköze lenni.

A kormányok, politikai pártok, multinacionális cégek által felvásárolt nyomtatott és elektronikus sajtó rendre a tulajdonos érdekei szerinti szólamokat, egyoldalú véleményeket, híreket szajkózza attól a szilárd meggyőződéstől indítva, hogy csakis az ő véleménye, nézőpontja az igazi.
Az újságíró pedig két dolgot tehet ebben a helyzetben: beáll az épp kenyéradó gazda vélemény vezérvonalába, vagy, ha még maradt valami – ha volt is egyáltalán – az újságíró szakmai önbecsüléséből, lelkiismeretéből, akkor veheti a sátorfáját, és mehet vagont rakni.
      A sajtószabadság jelenkori agóniája a demokrácia születésnapján kezdődött. Mai állapota az akkor még látens, lappangó betegség végső fázisa. Ezt a tünetet hozta élesen a felszínre a Covid-járvány, illetve kezelése körüli átláthatatlanságok, bonyodalmak. Mint a rák, ami évtizeden át burjánzik, terjed a testben, aztán egy baleset, egy csonttörés, vagy műtét beindítja a halálos folyamatot.
      A jelen estben azonban nem a vírus az emberi fajra leselkedő, legnagyobb veszély. Az árnyékában lopakodó sátáni szándék a valódi méreg. A kétpólusúvá polarizált politika – amely Egy Pólusú Világrendet készít elő -, igyekszik úgy beállítani a kérdést, mintha az állásfoglalás politikai hovatartozás kérdése lenne. Holott egyáltalán nem az.
    Egy totális, koncentrált világuralomra törő erő nemzetekre leosztott rész-feladat végrehajtásának vagyunk alanyai, mi, emberi, szabad lények a mindenkori – a végső szándék tekintetében majdnem teljesen mindegy milyen ideológiába öltöztetett – hatalommal szemben.

     Itt tartunk ma. Miközben a közvélemény túlnyomó többsége a vírus létezésén, a korlátozások, kapkodó, egymásnak is ellentmondó intézkedések fölött vitatkozik, egymással is ölre menve, az embert ember ellen fordító felszíni ármány elfedi a lényeget: itt az emberi szabadságjogok körül folyik a méregkeverés, az egyén és a hatalom viszonyának alapvető átrendezése szándékával. Tudatosak vagyunk, hogy a ma helyzetképe a múlt reflexiója, a ma nyugtalanságának forrása a múltból teleportált pesszimista tehetetlenség, a ma kilátástalansága az elvétett politikák kivetített árnyékoldala. Napjaink nagy tragédiája az esztelenül lepergett évek dráma sorozata, amelyben a múltunk tekintélytiszteletének hiánya a jelen és jövő tiszteletének méregpohara. A drámasorozatban a szellemi elit meghasonulása az emberiség tragédiájának az előszobájává vált.

    Felismerve e helyzetet, az emberekre, családokra és a nemzetekre váró rövid és hosszú távú tendenciáit, létrehoztuk a csapdából való kiúton az első lépést jelentő független, kormányzati, párt és multinacionális érdekektől mentes online médiát.
     Az eszmei függetlenséget természetesen csak az alapítók tisztessége, erkölcse, hivatástudata garantálhatja.
     A média függetlensége természetesen nem jelent érték nélküliséget.

     

 


    

Könyvjelző