Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

A háború folytatódik! A románok előkészítik útlevelüket.
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

A fegyveres konfliktus Románia határainál megijesztette az embereket, akik minden forgatókönyvre felkészülnek.

A háború folytatódik! A románok előkészítik útlevelüket.

A román határon zajló konfliktus miatt a szokásos napi 40/50 útlevélkérelem helyett mostanra ez a szám elérte a napi 140/150-et. E kérelmek egy része más megyékből érkezik, ahol nem bírják a hivatalok a terhelést, de a számok így is nagyon magasak az elmúlt hetek számaihoz képest.

Marcel Iacobescu prefektus úgy véli, hogy az országunk határán kialakult helyzet a fő oka a lakosság hisztériahangulatának, és nyugalomra int.
Jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy a nemzeti valutát euróra kelljen váltanunk, hogy fel kelljen töltenünk az élelmiszert, vagy sürgősen útlevelet kelljen igényelnünk.

"Ezen eseményekkel összefüggésben az utóbbi időben megnőtt az útlevélkérelmek száma. Megháromszorozódott. Régebben naponta körülbelül 40-45 útlevélkérelem érkezett hozzánk. Mostanra elértük a 140-150 jelentkezést! Ez igaz. Egy részüket más megyékből, sőt a fővárosból is átirányítják hozzánk, ahol nem tudunk megbirkózni velük.
Gorjban kétszer annyi kérés érkezik, mint nálunk. A lakosság ebben az időszakban hisztérikusan viselkedik. Elkezdték a pénzváltást euróra, tartalékokat, útleveleket készítenek.
Arra biztatnám őket, hogy nyugodjanak meg. Nincs szükségünk ezekre a dolgokra. Fegyveres konfliktus van országunk határán, de a dolgok nem vezetnek ahhoz, hogy ezt a mi területünkre is kiterjesszék" - mondta Marcel Iacobescu, Gorj megye prefektusa.

Forrás: 3Minute

Könyvjelző