Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés
Olvasási idő: körülbelül 10 perc

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

BBC: "Nagyon érzelmes számomra, mert látom, hogy fehér, kék szemű embereket ölnek meg."
CBS News: "Ukrajna nem olyan hely, mint ... Irak vagy Afganisztán. Ez egy viszonylag civilizált, viszonylag európai hely."
BFM TV: "A 21. században vagyunk, egy európai városban vagyunk, és rakéták repülnek a levegőben, mintha Irakban lennénk. (...) Ezek nem szíriai menekültek, hanem ukrajnai menekültek. Ők keresztények, fehérek, nagyon hasonlítanak ránk."
The Telegraph: "Annyira hasonlítanak ránk, és ez nagyon sokkolóvá teszi az inváziót. Ukrajna egy európai ország, olyan emberekről beszélünk, akik Netflixet néznek és Instagram-fiókkal rendelkeznek".

Ezek az álláspontok az említett médiatrösztöknél dolgozó újságírók megfogalmazásai. Médiabirodalmak az euroatlanti térségből, olyan nagy múlttal és közönséggel, mint a Világ.
Olyan bizalmi intézmények, amelyek igaz, hogy a CNA által oly erősen ajánlott hivatalos, megbízható források listáján szerepelnek.
Olyannyira ajánlottak, hogy az általuk osztott véleményektől eltérő véleményeket szinte törvényen kívül helyezik.
Azt mondom, majdnem, mivel azokat, akik mást mondanak, eddig csak pénzbírsággal, nem pedig börtönbüntetéssel sújtották. Egyelőre!

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak.
Hogy értelmezhető az, hogy - a hivatalos forrás - izgatottan tálalja, hogy a meggyilkolt emberek fehérek és kék szeműek? Úgy beszélnek, mint Hitler. Hogyan lehet az a tény, hogy a menekültek nem szíriaiak, hanem keresztények, fehérek, akik nagyon hasonlítanak hozzánk, hivatalos érv a helyzet súlyosságának magyarázatára?
Az Emberi Jogok Alapnyilatkozatának 1. cikke nem azt mondja ki, hogy minden ember egyenlő méltósággal és jogokkal születik?
Nem ennek a nyilatkozatnak az alapján védte meg a nyugati világ, és különösen az amerikaiak a harmadik világot a táliboktól?
Vagy az iszlám kormánytól, ahogy Szíriában történt? A polgárháború miatt 2,5 millió szíriai emigrált Európába. Én személy szerint úgy gondoltam, hogy az Európában élő szíriaiak egyenrangúak velünk. Legalábbis ez volt az érv, hogy az európai országok megnyissák határaikat. De kiderült, hogy nem egyenlőek velünk, mert nem fehérek és nem kék szeműek. Legalábbis ezt mondják ma a hivatalos források.

Isten előtt mindannyian egyenlőek vagyunk
A Biblia azt mondja, hogy Isten előtt mindannyian egyenlőek vagyunk. Úgy tűnik azonban, hogy ez már nem tekinthető hivatalos forrásnak.
Miért mondom ezt? Nos, lássuk csak. Például egy brit férfi, aki az ukrán oldalon akart csatlakozni a háborúhoz (ami egyébként illegális), arról számolt be, hogy az ukránok figyelmeztetésként mutogatják a halott oroszok holttesteit.
https://news.sky.com/story/ukraine-briton-who-travelled-to-warzone-to-join-military-fight-against-russia-leaves-over-suicide-mission-fears-12566254

Ezt minden hivatalos forrás rendben lévőnek tartja. Lehet, hogy ezeknek az embereknek joguk volt a keresztény temetésre. Nem kommentálom, mindenki ítélje meg saját maga. De a dolgok nem állnak meg itt.
Az ukrán mobil orvosi egység vezetője néhány napja a helyi televízióban arról számolt be, hogy - az orosz foglyokat kasztrálják. Az emberek a forgatáson elfehéredtek.
Egy nappal azután, hogy kijelentette ezeket a szörnyűségeket, a Facebookon tett egy bejegyzést, és azt mondta, hogy "izgatott".
Továbbá, hogy Ukrajna használhat fejlett mesterséges intelligenciájú szoftvereket, ami ma még illegális. Ez a Clearview, amelyet a városokba beszivárgott orosz katonák, valamint az elesett katonák arcfelismerésére használnak.
Egy amerikai magáncég néhány nappal ezelőtt ajánlotta fel szolgáltatásait, és az ukrán kormány állítólag elfogadta azokat - írja a Reuters.
Érdekes módon ugyanezt a vállalatot Olaszország öt nappal ezelőtt 17 millió eurós bírsággal sújtotta, mert a GDPR-szabályok betartása nélkül gyűjtött adatokat az ország polgárairól.
A vállalat több kritikusa szerint a szoftver nem képes helyesen azonosítani az orosz katonákat. Ezenkívül aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ez sérti a genfi egyezményt - írja az ABC.
Arra próbálok rámutatni, hogy kettős mércének vagyunk tanúi, amelyet a nyugati világ a lehető legdurvább módon irányít. Mindenki megérti, hogy Oroszország az agresszor, és hogy háborús bűnösként kellene őket bíróság elé állítani. Az életben azonban nem minden fekete-fehér.
A halott orosz katonák holttestének bemutatása megfélemlítésként jó dolog? Kötelező-e beleegyezni az orosz katonák kasztrálásába?
Elítéljük Oroszországot. A kérdés az, hogy miért vagyunk kötelesek ennyire szeretni Ukrajnát? 

Zelenszkijt dicsérték a cenzúra gyakorlásáért
Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a rendeletet, amely az összes országos televíziós csatornát egy platform alá vonja, az egységes tájékoztatási politika fontosságára hivatkozva. Ezt a nemzetközi sajtó is méltatta.
Valójában szinte mindent, amit Zelenski tesz, hivatalos források dicsérik. Így a cenzúra hivatalosan jó dologgá válik, a kínzás pedig nem hivatalosan jó dologgá.
Mert egyetlen hivatalos forrás sem ítélte el, igaz? Érdekes.
Az interneten kering egy videó Ukrajnából, amelyen néhány tanárnő kétségbeesetten könyörög az ukrán katonáknak, hogy vigyék el a lövegeket az iskola közeléből, ahol tanítanak. Mert ha nem, akkor ez az iskola automatikusan az orosz hadsereg célpontjává válik.
Nem tudom, hogy a katonák jót vagy rosszat tesznek-e. Az biztos, hogy a videó nem az ukrán televízió egységes platformján jelent meg, tehát nem hivatalos forrás. Az orosz cenzúra rossz, de a nyugati cenzúra jó. 

Mit tesz Románia?
Románia, mint mindig, minden érdeket követ, csak a nemzeti érdeket nem. Ezek mi vagyunk, ugye? Jószívű és nagylelkű. Egyáltalán nem hülye.
Hírhedt esetekről van szó, amikor ukrán menekültek hatalmas mennyiségű be nem jelentett pénzzel lépték át a határainkat.
Hírhedt a menekült esete, aki egy géppisztollyal lépte át a határunkat, és a rendőrség nem találja.
A pletykák szerint a vámosok kenőpénze 2000 és 5000 euró között van. Pletykák. Hogy csak a Covid tesztközpontok és maszkgyárak gazdagodtak meg az elmúlt években. Eközben a románok sorban állnak, hogy beléphessenek saját országukba az ellenőrzések miatt.
Az ukránok, mint kiderült, elsőbbséget élveznek.
Egyes polgármesterek még tovább mentek, és a román zászló helyett az ukrán zászlót tűzték ki. A 75/1994. sz. törvény értelmében 1-től 3 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket. A rendőrség még nem intézkedett.
Viorel Baltățeanu, az USR kolozsvári illetékességű képviselője kétnyelvű, román és ukrán nyelvű közúti jelzőtáblákat követel. Talán elfelejtette, hogy a románok azért szavaztak rá, hogy az ő jogaikat és érdekeiket képviselje, nem pedig egy másik népét.
Minden bizonnyal a törvényt is elfelejtette, mert a közigazgatásról szóló törvény szerint csak akkor lehet kétnyelvű táblákat kihelyezni, ha a kisebbség a helyi lakosság legalább 20%-át képviseli. Csak abban reménykedhetünk, hogy Isten átsegít minket ezen az ukrajnai tragédián, mint libát a vízen.
És hogy egy nap majd felvilágosít minket, hogy olyan vezetőket válasszunk, akik szeretik a hazájukat, és van erejük a nemzeti érdekeket előtérbe helyezni. Isten segítsen!

P.S. Apropó, biológiai fegyverek laboratóriumai Ukrajna területén, az Egyesült Államok által finanszírozva. Nem tehetek róla, de eszembe jut, hogy a hidegháborús 007-es ügynök filmekben az oroszok finanszírozták ezeket a tömegpusztító fegyvereket, és James Bond volt a megmentő.

Forrás: solidnews.ro

Könyvjelző