Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

A kormány megszegi a törvényt
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Bukarestben tegnap este a románok kimentek autóikkal a Győzelem térre, hogy figyelmeztessék a kormányt a káosz és az abszurd döntéshozatal hatásaira.

Mivel a Covid-világjárvány miatt Európa-szerte feloldják a korlátozásokat, az Európai Bizottság azt javasolja, hogy a "zöld bizonyítványt" legalább június 30-ig használják orvosi útlevélként. És az érvényességét emlékeztető oltásokkal kell kondicionálni.

Románia is megpróbálta elfogadni ezt a kettős európai intézkedést: egyrészt a világjárvány ürügyéül szolgáló intézkedések "enyhítését", másrészt az Európai Bizottság azon döntését, hogy felfüggeszti az Unión belüli szabad mozgást, ami egészségügyi útlevéltől teszi függővé.

Csütörtökön úgy döntött a kormány, hogy az emberek szabadságának "ajándékaként" lehetővé teszik a be nem oltott emberek számára, hogy beléphessenek a bevásárlóközpontokba és a nagy bevásárlóközpontokba, de csak azzal a feltétellel, hogy külön folyosókon közlekednek, amelyeket jól elkülönítenek a beoltott emberek útjaitól

Tehát megvalósul a világjárvány egyik legéletszerűtlenebb intézkedése:
az apartheid légkör megteremtése, a "felső világot", tele csillogással, bevásárlóközpontokkal, "beoltottakkal", az "alsó világtól", a hipermarkethez való hozzáférésre korlátozva, azok közül, akiket nem oltottak be.

A szakemberek által a románoknak engedélyezett "nagylelkű" szabadság után a hatóságok úgy döntöttek, hogy 30 nappal meghosszabbítják a riasztási állapotot, fenntartva azokat a korlátozásokat, amelyek senkinek sem segítenek.

Veszélyes sürgősségi rendelet
Az est fénypontja a kormány azon döntése volt, hogy "éjszaka, mint a tolvajok", az Európai Bizottság határozataival összhangban sürgősségi rendeletet fogadott el, amely korlátozza a szabad mozgást.

A Törvényhozó Tanács nem adott pozitív véleményt egy ilyen sürgősségi rendeletről, hangsúlyozva, hogy az alapvető jogokat és szabadságokat nem kormányhatárzatokkal, hanem a Parlamentben megvitatott és megszavazott törvénnyel lehet szabályozni.


A sürgősségi rendeletnek van legalább egy, megkérdőjelezhető megfogalmazása is, amely, tekintettel arra, hogy amint ezt a rendeletet jóváhagyják, "a kormány kormányzati döntésekkel korlátozhat minden tevékenységet (és minden, amit teszünk, egy tevékenységben tükröződik) ", amint Dan Chitic rámutat a Telegram fiókjában.

Az a tény, hogy egy ilyen szöveg most megjelenik, világosan bizonyítja, hogy a kormány jogellenesen járt el a több mint húsz Kormányhatározat elfogadásával a riasztási állapot létrehozásáról vagy kiterjesztéséről, és most, hogy szükségét érzi ennek törvénybe iktatását, elismeri bűnösségét, hogy eddig nyilvánvaló törvénytelenségben követett el.
Most az egyik törvénytelenséget próbálják helyrehozni a másikon keresztül."
Ami azonban aggasztó, az az a tény, hogy a Kormányhatározat-tervezetet a kormányülés napirendjére vették, bár a Törvényhozó Tanács negatív véleményt adott ki.
A törvényhozó tanács törvényességi közleménye elengedhetetlen a törvényjavaslat helyességének érvényesítéséhez. Ha a kormány a Törvényhozó Tanács véleménye ellenére elfogadja a tervezetet, az visszaélést, veszélyes precedenst jelent

A kormány döntése felháborította Bukarest polgárait, de Románia más nagyvárosait is, akik a "kanadai modell" szerint autóval mentek ki, hogy tiltakozzanak a törvénytelenség ellen.

A tüntetés kezdeményezője, Dan Chitic ügyvéd és civil aktivista, aki átvette a kanadai fővárosban, Ottawában kitört zavargások modelljét, arra buzdította az embereket, hogy menjenek ki autójukkal az utcára, és jelezzék a hatóságoknak, hogy nem maradnak büntetlenül a visszaélések.

Várható, hogy a tiltakozások hét végén felerősödnek.

Könyvjelző