Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

A mi pénzünk, az ő pártjuk, az ő propagandájuk
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

A pártpropaganda - különösen a PSD és a PNL részéről, de nem csak - naponta ömlik a képernyőkről, hallható a rádióban, látható az online felületeken, a blogokon és a közösségi hálózatokon. Sok médium pénzt fogad el a pártoktól. Pénzt, amit a politikai pártok maguk adtak az állami költségvetésből.

A mi pénzünk, az ő pártjuk, az ő propagandájuk

Liviu Dragnea 2018-ban megtízszerezte a pártfinanszírozást. Közben börtönbe került, de a szakszervezeti politikusok javára tett intézkedését értékelték, így a fiúk megtartották.

A mainstream pártok meg akarják tartani politikai monopóliumukat, meg akarják tartani és végül bővíteni akarják foglyul ejtett közönségüket, a propagandahálózatok pedig apokaliptikus gyorshíreket akarnak szolgáltatni, lényegtelen történeteket akarnak gyártani, kompetenciát akarnak kitalálni ott, ahol csak hozzá nem értés vagy puszta hülyeség van, a figyelmet a társadalom számára fontos dolgokról a nem-ügyekre, a bunkó pletykákra akarják terelni.

Újságírói harsonákból megtudjuk, hogy európai szintű kormányunk van, hogy a gazdasági növekedés páratlan, hogy a jövőnk ígéretes.

Azt mondják nekünk, hogy Klaus Iohannis elnöknek hibátlan a nemzetközi megítélése, hogy joggal gondolhat magára úgy, mint egyfajta korona nélküli uralkodóra, hogy megérdemel egy magas posztot a NATO-ban, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy idő előtt távozik hivatalából.

Nicolae Ciucă miniszterelnök nagy hazafi lenne, még akkor is, ha egy plágiumbotrányt hordoz a nyakában, és olyan szókincse van, mint egy újoncnak, aki összekeveri a kormányt a GASZ-szal.

Marcel Ciolacu elnök és Sorin Grindeanu miniszter komoly, hozzáértő emberek lennének, a politikai stabilitás pillérei, akik autópályákat építenének Moldovában, amelyek megérdemelnék, hogy a nevüket viseljék, még ha csak kemény középszerűségek is.

Ehelyett a közéletünkben kevés szó esik a titkosszolgálatok növekvő hatalmáról, az igazságszolgáltatás kasztrálásáról, a széles körű korrupcióról, és a nepotizmusról, az oktatás katasztrófájáról, a plágiumokról, a demográfiai összeomlásról, a közigazgatási inkompetenciáról, a közberuházások lassúságáról, a Nemzeti Levéltárban található történelmi dokumentumokhoz való hozzáférés megtagadásáról, amelyek idén májusig hozzáférhetőek voltak.

A központi vagy helyi közigazgatás problémáiról csak azért értesülünk, mert néhány - kevés - kiadvány kitartóan teszi a dolgát, tájékoztatja a közvéleményt, megkérdőjelezi a hatóságokat és leleplezi a mulasztásaikat, azaz sajtót csinál.

Egyes médiaplatformok - Free Europe, Recorder, G4Media, Spotmedia, PressHub stb. - által közzétett vizsgálatok vagy cikkek, a civil szervezetek - Centre for Public Innovation, Expert Forum, ActiveWatch, Movement for the Development of Moldova stb. - nyilvános állásfoglalásai, kritikus újságírók vagy civil aktivisták véleménycikkei felhívták a figyelmet arra, hogy a sajtó egy jó részét a pártok vásárolták meg.

 

A demokrácia őrkutyájának elhallgattatása, ellenőrzése Románia egyik legnagyobb sebezhető pontja.
A korrupt pártok elégedettek a jelenlegi helyzettel, mert ez egy olyan környezet, ahol elnyomhatják a versenyt, ahol szaporodhatnak, ahol gyarapodhatnak.

De nekünk, akik állampolgárok és nem alattvalók akarunk lenni, törődnünk kell azzal, hogy mi történik az életünkkel és a pénzünkkel.

Dorin Dobrincu/presshub.ro

 

Könyvjelző