Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

A román szenátus és a képviselőház együttes ülése
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Napirend 2022. március 01-ig
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.

1. A román parlament nyilatkozattervezete Ukrajna területi integritásának, szuverenitásának és függetlenségének támogatásáról.

2. Klaus Werner Iohannis, Románia elnökének tájékoztatása a román hadsereg és a belügyminisztérium azon erőinek és eszközeinek 2022-es évre vonatkozó jóváhagyásáról, amelyek a nemzeti területen kívüli missziókban való részvételre rendelkezésre bocsáthatók.

3. Klaus Werner Iohannis úr, Románia elnöke tájékoztatása az amerikai STRYKER-zászlóalj Romániába való belépésének, állomásoztatásának és működésének jóváhagyásáról a NATO elrettentő és védelmi politikája szerinti feladatok végrehajtása céljából.

4. Határozattervezet a román parlamentnek az UNESCO-val való kapcsolatokért felelős képviselőházi és szenátusi állandó vegyes bizottság létrehozásáról szóló 1/2008. számú határozatának módosításáról szóló 15/2021. számú román parlamenti határozat mellékletének módosításáról.

5. Határozattervezet a román parlamentnek a NATO Parlamenti Közgyűlésbe delegált állandó román parlamenti küldöttsége névleges összetételének és vezetőségének jóváhagyásáról szóló 11/2021. számú határozata mellékletének módosításáról.

6. ..

7. Határozattervezet az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Parlamenti Közgyűlésébe delegált román parlamenti állandó küldöttség névleges összetételének és vezetésének jóváhagyásáról szóló 12/2021. számú román parlamenti határozat mellékletének módosításáról.

8. Határozattervezet a PRO-America csoport létrehozásáról szóló 27/2021. számú román parlamenti határozat mellékletének módosításáról.

Könyvjelző