Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

A románok semlegességet akarnak
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

A Szabadság Állama SAJTÓKÖZLEMÉNYE

A románok semlegességet akarnak

Az ukrajnai háborúval összefüggésben, figyelembe véve Románia orosz-ukrán fegyveres konfliktusövezethez való közelségét, a román nép keleti szomszédaival kapcsolatos történelmi tapasztalatai alapján, nemzeti lényünk megőrzése és szabad megnyilvánulása érdekében sürgősen kérjük a román kormányt:

1. Az orosz-ukrán katonai konfliktusban harcoló tábor katonai támogatásának megtagadása és az érintett ukrán lakosság kizárólagos humanitárius támogatásának biztosítása. A vendégszerető román nép szívesen fogadja szenvedő szomszédait, de a saját vezetőiknek kell megvédeniük őket.

2. A romániai készültség (és/vagy vészhelyzet, amelyet két éve önkényesen állandósítottak) és az azzal kapcsolatos valamennyi korlátozás (maszkok, vakcina, zöld bizonyítvány, PLF-forma és bírságok) teljes, végleges, azonnali és egyértelmű törlése, valamint az alkotmányos jogok és szabadságok helyreállítása.

3. Besszarábia visszatérése Romániába csak tárgyalások útján érhető el. Jelenleg néhány romániai politikai erő javaslata, hogy most hajtsák végre ezt a természetes és történelmileg legitim folyamatot, tökéletes ürügy, kihívás Oroszország számára, hogy katonailag és politikailag elfoglalják Besszarábiát, ugyanazon forgatókönyv szerint, mint Ukrajnában.

4. A román állampolgárság automatikus elismerése a Moldovai Köztársaságban és Ukrajnában élő valamennyi román nemzetiségű személy és leszármazottaik számára. Ez egy történelmi jóvátétel azoknak a családoknak, akiket a Szovjetunió 1940-ben, Besszarábia (ma már nem létező államalakulat) általi elcsatolása után erőszakkal megfosztottak a román állampolgárságuktól.

A petíció aláírói beleegyeznek abba, hogy a román társadalom alapvető érdekeit érintő jövőbeni akciókkal kapcsolatban felvegyük velük a kapcsolatot. Ha úgy gondolja, hogy segíthet, kérjük, adja meg telefonszámát. Iratkozz fel és oszd meg! l Ezt a közleményt a kormány, a parlament, az elnökség, a CSAT és a román állam más intézményei elé terjesztik.


A következő szervezetek támogatják a közleményt:

Helyi Polgári Bizottságok
Konvoie for Freedom
StopPlandemia
A Kommunista Börtönök Szent Gyóntatóinak Egyesülete
A régi Európa
Iasi Polgári Csoportja
A Jogok és Szabadságok Védelméért Ügyvédek Szövetsége
Mély Bukovina
41 Romániáért

 

Magánszemélyek:

Adrian AciuAurelian
PopaPavel
PânteaMircea
PuscasuMarina-Ioana
AlexandruMarian
Motocu

Forrás: petitiononline.com

Eredeti:

COMUNICAT - Starea de Libertate

În contextul războiului din Ucraina, ținând seama de proximitatea României cu zona de conflict armat ruso-ucrainean, în virtutea experienței istorice a poporului român cu vecinii din Răsărit, pentru păstrarea și manifestarea liberă a ființei noastre naționale, cerem Guvernului României în regim de urgență următoarele:

1. Refuzul oricărui sprijin militar al vreunei tabere beligerante din conflictul militar ruso-ucrainean și oferirea de sprijin EXCLUSIV umanitar populației afectate din Ucraina. Poporul român, ospitalier, va primi vecinii suferinzi, dar trebuie să fie apărat de proprii săi conducători.

2. Anularea deplină, definitivă, imediată și fără echivoc a stării de alertă (și/sau urgență, ce se perpetuează arbitrar de doi ani) în România și a tuturor restricțiilor legate de aceasta (măști, vaccin, certificat verde, formular PLF și amenzi) și restabilirea drepturilor și libertăților constituționale.

3. Revenirea Basarabiei la România trebuie realizată numai în condiții de pace. În momentul de față, propunerea unor forțe politice din România de a înfăptui acum acest proces firesc și legitim din punct de vedere istoric este un pretext perfect, o provocare servită Rusiei, de a ocupa militar și politic Basarabia, după același scenariu din Ucraina.

4. Recunoașterea automată a cetățeniei române pentru toți etnicii români și urmașii acestora aflați în Republica Moldova și Ucraina. Este o reparație istorică față de aceste familii private forțat de cetățenia română în urma anexării Basarabiei în 1940 de către Uniunea Sovietică (entitate statală inexistentă astăzi).

Semnatarii acestei petiții își dau acordul pentru a fi contactați de noi pentru viitoare acțiuni ce privesc interesele fundamentale ale societății romanești. Dacă crezi că poți face o diferență, include și numărul tău de telefon. Subscrie și distribuie! l Acest comunicat va fi depus la Guvern, Parlament, Presedentie, CSAT si alte institutii ale statului român.


Subscriu comunicatului următoarele organizații:

Comitete Cetatenesti Locale
Convoiul pentru Libertate
StopPlandemia
Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisorile Comuniste
Grupul Civic Iași
Asociatia Europa Veche
Asociatia Juristilor pentru Apararea Drepturilor si Libertatilor
Bucovina Profunda
41 pentru Romania


Persoane publice:

Adrian Aciu
Aurelian Popa
Pavel Pântea
Mircea Puscasu
Marina-Ioana Alexandru
Marian Motocu

Könyvjelző