Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

A tervezett katonai szükségállapot törvény szerint 18 és 60 év közötti férfiak általános tartalékosok lesznek háború esetén
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

A törvénytervezet szerint a Legfelsőbb Honvédelmi Tanács a védelmi miniszter javaslatára válsághelyzetet rendelhet el.

A tervezett katonai szükségállapot törvény szerint 18 és 60 év közötti férfiak általános tartalékosok lesznek háború esetén

A kormány törvénymódosításokat fog végrehajtani, hogy lehetővé tegye a gyors fellépést az ukrajnai háborúval összefüggésben - jelentette be ma Vasile Dincu nemzetvédelmi miniszter.
Kormányzati források elmondták, hogy az erre vonatkozó törvénytervezet jóváhagyási folyamatban van, és a végleges formáját a későbbiekben nyilvánosságra hozzák.

A törvénytervezet szerint a Legfelsőbb Honvédelmi Tanács a védelmi miniszter javaslatára válsághelyzetet rendelhet el, és az egyik rendelkezés szerint ostromállapot, mozgósítás vagy háború esetén az általános tartalékot minden 18 és 60 év közötti romániai férfi alkotja.

A tervezet egy másik rendelkezése szerint a katonai feladatok teljesítésére kötelezett állampolgárok azok, akik aktív katonai szolgálatot teljesítenek vagy tartalékosok, a sorkötelesek, azaz a 20 és 35 év közötti, valamint a 35 és 63 év közötti férfiak - jegyzi meg a forrás.

A válsághelyzet olyan helyzet, amelyben a társadalom olyan súlyos nehézségekkel néz szembe, amelyeket nemzeti, regionális vagy nemzetközi területen bekövetkezett események, illetve az életkörülményeket vagy a politikai, gazdasági és társadalmi stabilitást megzavaró vagy veszélyeztető fenyegetések, kockázatok és sebezhetőségek okoznak.

Könyvjelző