Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

A törvény a katonai ügyekben még a parancsnoki jogkör átruházásáról is rendelkezik egy külföldi hatalom számára. Te egy ribanc vagy!
Olvasási idő: körülbelül 8 perc

Az egész hadsereg és általában a hadsereg egésze ennek a Nemzeti Parancsnoki Központnak lesz alárendelve, amelynek összetételét a Legfelsőbb Honvédelmi Tanács határozza meg. Tiszta diktatúra!

A törvény a katonai ügyekben még a parancsnoki jogkör átruházásáról is rendelkezik egy külföldi hatalom számára. Te egy ribanc vagy!
Sorin Roșca Stănescu

Ami mostanában történik - és itt szigorúan a miniszterelnök és az elnök bűvészmutatványaira gondolok -, az valóban megdöbbentő. Tetteik pedig példátlan módon szembemennek a román alkotmánnyal.
Egy sürgősségi rendelet, amelyet a pillanat hevében és a végrehajtó hatalom szükséges jóváhagyása nélkül adtak ki, lábbal tiporja a döntéshozatal átláthatóságáról szóló törvényt.
Ezután ugyanez a végrehajtó hatalom előáll egy sorozási törvénnyel, amely gyakorlatilag úgy dönt, hogy minden 18 és 60 év közötti férfit be lehet sorozni és hadiállapotba lehet helyezni. Ennek érdekében egy alkotmányon kívüli fogalmat találnak ki, nevezetesen a válsághelyzetet. Dióhéjban ez a katonai diktatúra definíciója.

Amióta az Orosz Föderáció elindította háborúját Ukrajna ellen, minden nap, apránként, minden román állami hatóság arról biztosított minket, hogy Románia a NATO megbízható pajzsa alatt nincs veszélyben. És hogy az ország elleni fegyveres támadás teljesen kizárt.
Ezeket a biztosítékokat még akkor is adták, amikor az emberek joggal csodálkoztak, hogy ilyen körülmények között miért a városházák kapták a feladatot, hogy listákat állítsanak össze azokról, akik alkalmasak a bevonulásra.
És váratlanul, egy Sürgősségi Rendelet révén, amelyet remélem, hogy a nép ügyvédje hamarosan megtámad az Alkotmánybíróságon, szó szerint lábbal tiporják a döntéshozatal átláthatóságáról szóló törvényt, egy olyan szabályozási aktussal, amelyet teljesen átláthatatlan körülmények között dolgoztak ki, és amelynek célja, hogy gyorsított, nyilvános vita nélküli eljárásokat vezessenek be a szabályozási aktusok elfogadásakor.
És a kormány azonnal az arcunkba vág egy olyan törvényjavaslatot, amely porrá zúzza az Alkotmányt és az Alaptörvényből fakadó összes alapelvet.

Mi az új jogszabálytervezet egyik célkitűzése?
Ez azt jelenti, hogy az elnök és a kormány szinte bármilyen körülmények között általános mozgósítást hirdethet. Háborús helyzetbe hozva minden 18 és 60 év közötti férfi személyt. 
Egyenruhában és csizmában - komolyan kétlem, hogy rendelkeznénk a szükséges felszereléssel. A rendelettervezet szerint pedig a döntés a Legfelsőbb Honvédelmi Tanácsé.
A Legfelsőbb Honvédelmi Tanács. Egy olyan intézmény, amely alkotmányosan nem több, mint puszta fikció. Ugyanezen normatív aktus szerint a Legfelsőbb Honvédelmi Tanács, amelynek az alkotmány értelmében nincs joga törvényhozásra, képes lesz megállapítani, hogy Románia válsághelyzetbe került.
A válsághelyzetet az Alkotmány sem határozza meg semmilyen módon. Ami azt jelenti, hogy jogilag nem létezhet. A Legfelsőbb Honvédelmi Tanács azonban e normatív aktus tervezete révén még ennél is többet tehet. Új intézményt hozhat létre, amely átveszi a hadsereg nagyvezérkarát.
Nevezetesen a Nemzeti Katonai Parancsnoki Központ. Más szóval, a vezérkar már nem ér semmit. Az egész hadsereg és általában a hadsereg egésze ennek a Nemzeti Parancsnoki Központnak lesz alárendelve, amelynek összetételét a Legfelsőbb Honvédelmi Tanács határozza meg. Tiszta diktatúra!

Romániában a válsághelyzet tehát abszolút újdonságként rendelhető el. A válsághelyzet lehetővé teszi, hogy ez a parancsnoki központ, amely az elnök keze ügyében van, gyakorlatilag bármit megtehessen.
Ennek az új intézménynek a jogi meghatározása a törvénytervezet 2. cikkének (5) bekezdésében található, amelyet a kormány most terjesztett a román parlament állandó bizottságai elé.

Milyen feltételek mellett hirdetik ki a válsághelyzetet, ami következtében az államot gyakorlatilag a parancsnoki központ irányítja? Olvasd el és döbbenj le! Ahogy én is. Amikor "a társadalom nagy nehézségekkel néz szembe, amelyeket egy vagy több esemény bekövetkezése okoz az ország területén, regionális vagy nemzetközi szinten, vagy olyan fenyegetések, kockázatok és sebezhetőségek, amelyek révén az élet, az egészség és a környezet, a tulajdon, a politikai, gazdasági vagy társadalmi stabilitás, a közrend, a biztonság és a nemzetvédelem, valamint más alkotmányos értékek feltételei súlyosan megzavarodnak vagy veszélybe kerülnek, és amelyek a román állam hatóságainak és intézményeinek egységes fellépése révén különleges intézkedések elfogadását teszik szükségessé az okok megszüntetése, a hatások kezelése és a normalitás állapotába való visszatérés érdekében".

Úgy értem, bármi, ami történik, belefér ebbe a kalapba. Abszolút bármit.

Ily módon az alkotmányos hatalom, amelyet a nép akaratának választások útján történő kinyilvánításával szereztek meg, vagy amelyet a választott képviselők delegáltak egyénekre és intézményekre, átkerül egy új parancsnoki központba, azaz egyfajta földalatti vagy párhuzamos államba, amely hirtelen kidugja a fejét a semmiből.
És még ennél is több. Csak most kérem, szórjon hamut a fejére!
A törvény a katonai ügyekben még a parancsnoki jogkör átruházásáról is rendelkezik egy külföldi hatalom számára. Te egy ribanc vagy! Ma van hadseregünk, holnap már nincs. Valaki más karjaiba helyezzük.
Ennyit a háborúról! Ciucă és Iohannis vezetésével.

Utóirat: ITT tesszük közzé a törvény szövegét, és kérjük, vegyék figyelembe, hogy olyan sebességgel készült, hogy sok nyelvtani hibát tartalmazhat.
Szerző: Sorin Roșca Stănescu

forrás: solidnews.ro

Könyvjelző