Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Álhír: Romániában egyáltalán nem lesz cenzúra. Csak egy kicsi megfigyelés, kutakodás, kontroll...
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Raed Arafat szerint az álhírek figyelése nem cenzúra. "A cenzúra azt jelenti, hogy jövök és közlöm veled, hogy bezárom az oldaladat."

A DSU vezetője, Raed Arafat szerint az álhírek ellenőrzése egy felállítandó kormányzati struktúrán keresztül nem cenzúra. Arafat szerint a hivatalos verzió ezen információk alapján készül majd el.

A most felállított, kulcsszavakkal és narratívákkal ellátott rendszer, amely az online médiát vizsgálja, álhíreknek tekinti majd az esetleges kormányzati korrupcióról szóló híreket és nyomozásokat - írja a profit.ro.

A DSU vezetője, Raed Arafat szerda este ismertette az álhírek ellenőrzésére vonatkozó javaslatot. A DSU vezetője a Digi24-nek elmondta, hogy a javaslat a civil társadalomtól érkezett.

"Nem áll szándékunkban úgynevezett cenzúra. Meg kell érteni, hogy a cenzúra azt jelenti, hogy eljövök és azt mondom, hogy bezárom az oldaladat, vagy eljövök és azt mondom, hogy nem mondhatod ezt, mert ha elmondod, akkor aktát vagy valamit kapsz, ez a cenzúra.

A DSU vezetője azt is kifejtette, hogy ez a nyomon követés lehetővé teszi például, hogy a DSU előálljon a hivatalos változattal. Hangsúlyozta, hogy a projekt célja nem a hírportálok cenzúrázása:

"Ez nem cenzúrát jelent, hanem azt, hogy ellenőrizzük és előállunk a hivatalos verzióval, ami után az ember előtt mindkét változat ott lesz. 

Az egyetlen dolog, amit jelenleg teszünk, hogy ha látjuk, hogy ez hazugság, akkor előállunk a mi oldalunkkal, és elmondjuk az embereknek, hogy ez a mi verziónk." - mondta Arafat.

Az álhírek nyomon követése - a kormányzati korrupcióról szóló híreket a hatóságok által készített platformon álhírként jelölik majd meg.

A DSU-n belüli munkacsoport egy olyan informatikai platformot készít elő, amely az online médiát, valamint a blogokat és a közösségi hálózatokat vizsgálja majd az "álhírek" után. A kezdeményezéshez a román kormány, a CNA és több civil szervezet is csatlakozik.

Forrás: lumeapolitica.ro

Könyvjelző