Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Az AUR és a PNŢCD részt vesz a madridi szuverenisták találkozóján
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

A PNŢCD küldöttsége részt vesz Madridban az Európai Szuverenisták Képviselőcsoportjának konferenciáján. George Simion azt is bejelentette, hogy találkozik Orbán Viktorral.

Aurelian Pavelescu, a PNŢCD elnöke közösségi oldalán jelentette be, hogy a párt küldöttsége pénteken és szombaton Madridban vesz részt az Európai Szuverenisták Képviselőcsoportjának konferenciáján.
A küldöttség tagjai Aurelian Pavelescu, a PNŢCD elnöke, a PNŢCD első alelnöke, Cristian Terheș európai parlamenti képviselő és Silviu Molnar, a PNŢCD alelnöke.

George Simion Spanyolországban részt vesz a szuverenista találkozón, amit a Román TV-ben adott nyilatkozat is megerősít:
"Holnap Orbán Viktorral is tárgyalunk, hogy lássuk, mi a hazafias pártok politikai jövője Európában. Mert nem vagyunk szélsőségesek és Európa-ellenesek, hanem az egységes Európaért dolgozunk, de hagyjuk, hogy a nemzeti komponens megmaradjon. Például a Zöld Megállapodás programjai és az EU által javasolt egyéb programok nem megvalósíthatók Romániában" – mondta Simion a román televízióban.

A Nemzeti Parasztpárt szerepe a varsói csúcstalálkozón
Aurelian Pavelescu, a Pnţcd vezetője a varsói csúcstalálkozón eredeti megoldást javasolt, hogy megmentse a nemzetállamokat a Németország által támogatott európai föderalizációtól.
Pavelescu szerint a legutóbbi varsói csúcstalálkozó, amelyre a Pnţcdet az európai szuverenista pártok vezetői is meghívták és részt is vettek, csak a kezdete annak az építkezésnek, amely a ma az EU-t uraló neomarxista mozgalom alternatívája lenne.
 
"Egy új EU- t, nemzeteket célzó építkezés, amelyet népeink közös gyökerei, a kulturális, politikai, gazdasági és társadalmi tér, az európai szabadság és identitás mindannyiunkon keresztül köt össze" – írta Pavelescu a Facebook-oldalán.

Milyen megoldást talált a PNŢCD
Az első, konkrét javaslat a varsói állandó székhellyel rendelkező "Varsói Bizottság" létrehozása volt, amelyet "azzal a céllal hoztak létre, hogy megvédjék a szerződések és az államok szuverenitásának védelméhez való jogot és érvényesítsék a jogi megoldásokat, valamint hogy olyan projektet hozzanak létre, amely összeegyeztethető az európai nemzetek törekvéseivel".
Pavelescu azt javasolta, hogy ez a Bizottság váljon európai központtá a jog és az igazságszolgáltatás területén az uniós nyomás elleni küzdelemben, többek között az EUB és az EJEB csúszásai ellen, amelyek a kisebbségek ideológiáját és a "kultúra törlését" jogforrássá emelték.

Lengyelország és Magyarország támogatása
Ezután a Pnţcd második javaslata az volt, hogy "támogassák Lengyelországot és Magyarországot az összes tagállam szuverenitását megkérdőjelező, uniós intézményekkel való konfliktusban. Egy ilyen EU rendszerszinten felfalja önmagát."

Forrás: Sputnik

 

 

Könyvjelző