Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Az egész világ Kanadára figyel, kivéve a fősodratú magyar és erdélyi média
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Teljes cikk lásd: Erdély.ma

{P1}

Mit tesznek a világ látható és láthatatlan urai? Ne kell sem csodálkozni sem, sem túlontúl háborogni rajta: nem tesznek mást, csak ami lényegükből fakad. Az ő DNS-ük már nem is emberi.
Háborogni és lázadni először a közvetlen környezetben élő, őket gondolkodás nélkül kiszolgáló, jó, vagy kevésbé jó pénzen megvett fullajtárok ellen kellene. Azok ellen, akik elhallgatnak, hazudnak éjjel-nappal.
Hány ilyet ismersz közülük?
A szomszédban, az utcában, a városból. 
Tudod jól, hogy hazudik, és mégis úgy szólítod illemtudóan: "szerkesztő úr"!
Egyszer ezekről a dolgokról beszélgetve azt mondta valaki:
Tudod, nem az a nagy baj, hogy szinte mindenki megvehető. A baj az, hogy egyre kevesebbért."

A hatalomnak pedig egyre kevesebbe kerül a rabszolgatartó rendszer tökéletesítése, fenntartása. Minél hatékonyabb, minél több embert gyűr maga alá a média magasnyomású agymosógépe, annál több lesz az önkéntes, meggyőződéses fanatikus, aki kérdés, fenntartás, mérlegelés nélkül fogadja el a mindent tudó, az életbemaradás kegyelem-morzsáit nyújtó gazda iránymutatásait.

'90-ben jog és törvény szerint szabad lett a sajtó. Akkor is, azóta is írt és ír mindenki mindent, amit a magasan kvalifikált szellemi és lelki onanizálás belső kényszere diktál.
Ezentúl megírják tizenhat, újságnyi oldalon - pardon, már régen nincs tizenhat, nyomtatott oldal csak az internet nyomdafestéket nem ismerő, s emiatt bármilyen elmebetegséget elviselő felülete van -, szóval megírják szorgalmasan, hogy: "meghalt, megkéselte, elütötte, megerőszakolta, leégett, medve marta, lefizette, megharapta".

És a nagy sajtószabadság kontraszelektált hírvívői és cenzorai, akiknek a világképe csak addig terjed, hogy melyik ágról füttyent a rigó, csak azt az egy apróságot nem tanulták meg, hogy a sajtó szabadságával kötelesség is jár.
A hiteles és pártatlan tájékoztatás kötelessége és felelőssége az olvasó, a társadalom, a közösség felé.
Az egyén, a munkavállaló újságíró - aki állítólag szebb időkben az értelmiség részét képezte - személyes, emberi kvalitásait, önálló gondolkodású személyiségét, erkölcsi és szellemi értékrendjét már ne is firtassuk. 
Pár ezer lejecskéért szabad a vásár, minden eladó! 
A legszánalmasabb azonban az, hogy nem is kell sok idő, s még magának is megmagyarázza, önmagával is elhiteti létezésének hitelességét, igazolását.
Egy másik történet, ami ide kívánkozik, amolyan paraszti tanításként: lejön a csángó Szeredába.
Mondja neki oltatlan, szeredai tanító ismerőse: nem tudom, mi lesz, ha kell az oltás a tanításhoz! Oda lesz a munka.
Hát - mondja a vendég - majd vetsz babot!
Ilyen egyszerű az élet, szerkesztő és író urak.

(Kiegészítés: Csoda! (vagy csak tévedés?) 
Maszol ma este - január 30 - írt a konvojról. Csak a számok és az okok nem stimmelnek.)

 

Könyvjelző