Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Azt kívánom, bárcsak Oroszország szétszakítaná Ukrajnát. Ukrajna számunkra ellenséges állam.
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

Sorin Ovidiu Vîntu a Nemzeti Befektetési Alap volt vezetője, aki ma már online influencer, az ukrajnai háborúval összefüggésben kommentálta Románia helyzetét, és magyarázta, hogy miért nincs a románoknak komoly okuk az aggodalomra.

Azt kívánom, bárcsak Oroszország szétszakítaná Ukrajnát. Ukrajna számunkra ellenséges állam.

Sorin Ovidiu Vîntu úgy véli, hogy Oroszország már elérte azt a célt, amiért Ukrajnában háborút indított, és azt mondja, reméli, hogy a Kreml "szétveri" Ukrajnát, hozzátéve, hogy ennek az inváziónak legalább egy pozitív oldala van, mégpedig az, hogy nem beszélnek többé a covidról.

"Általános kép a mai romániai helyzetről. Románia lakossága nagy többségében nyugtalan és tele van félelemmel. A körülöttünk és az országon belül zajló összes szerencsétlenség a maximális bizonytalanság érzését kelti. Vegyük őket egyenként.

Kína kijelentése, miszerint Kína barátsága Oroszországgal olyan, mint egy szikla, az amerikaiakat visszavonulásra késztette.
Rávették ezt a bolond Zelenszkijt, ezt a papagáj Zelenszkijt, hogy kijelentse, hogy egyetért a katonai semlegességgel és tárgyalásokat folytat Donyeck, Luganszk, Krím tartományok státuszáról. A nukleáris veszély tehát elmúlt.

Második pont. Nagyon is lehetséges, hogy a jelenlegi helyzetben nukleáris baleset történhet az Ukrajna területén található valamelyik erőműben. Vagy valami hülye orosz nyomja meg a gombot, vagy az ukránok rendeznek nukleáris balesetet Oroszországban.
Nézzük az ukrán jelenséget két szempontból, a lakosság és az állam szempontjából. Az ukrán lakosság választási szempontból bűnös, ők választották azt az ökör Zelenszkijt. Azt a felpuffadt papagájt. Ugyanakkor együtt érzek azzal a több százezer ukrán családdal, akik elvesztették otthonukat, akiknek el kellett hagyniuk otthonukat.

"Oroszország Ukrajnával és az EU-val szembeni szankciói következnek, amelyek teljes mértékben megérdemlik a sorsukat. Mert gengszterek, akik 30 éve rabolnak ki minket".

Az ukrán állam szempontjából örülök annak, ami Ukrajnával történik. A parlamenti idiótáink két kézzel szavazták meg, hogy támogatják Ukrajna területi integritását.
Ti idióták, sok földterület, ami most Ukrajnáé, román föld volt.
Ki engedte meg neked, seggfej, hogy két kézzel szavazz, hogy rendelkezz néhány olyan terület felett, amelyért sok ősünk vesztette életét?
Az ukrán állam egy új ellenséges állam!

Azt kívánom, bárcsak Oroszország szétszakítaná Ukrajnát. Én nem sajnálom ezt az államot, te igen! Ismétlem, különbséget teszek Ukrajna lakossága és az ukrán állam, vezetői, koordinált bábjai között.

A gazdasági válság, amelyen keresztül fogunk menni.
A válság következménye a következő lesz: a szegények ugyanolyan szegények lesznek, a gazdagok pedig bruttó tőkéjük 30% és 60% közötti összeget veszítenek. Alapvetően semmi sem változik.
A jelenlegi kormány nem a zsenialitás köré épül, de bárki is legyen a helyén, ugyanolyan akadályokba ütközik, és nem tudja megoldani a makroproblémákat, mert Románia helyzete szorosan összefügg a nemzetközi helyzettel.

Ma elmondhatjuk, hogy az oroszok elérték, amit elhatároztak.
Az amerikai szankciók, az orosz szankciók hatását a Nyugat, Ukrajna és az EU fogja viselni, amelyek teljes mértékben megérdemlik a sorsukat.
Azok a gengszterek, akik 30 éven át kiraboltak minket.

Romániában nincs komolyabb ok az aggodalomra. Láttam, hogy sokan készítettek útlevelet, hogy elhagyják az országot.
Nincs rá szükség, ha nukleáris konfliktus lenne, nem lenne hová menekülni.

2017. augusztus 1-jén közzétettem egy cikket, amelyben pontosan megmondtam, mi fog történni. Az orosz lépés egyik pozitív következménye, hogy megszűnt a Covid-pánik, amelyről mindannyian vagy a legtöbben beszéltek.
Egy csomó véleményvezér, akik azt mondták, hogy a tudomány oldalán állnak, azt mondták, oltassátok be magatokat, a tévéállomások, akik azt mondták, hogy nem vesznek több oltatlan embert, idióták.

A tévék, a média általában, különösen a mai Romániában, csak a vér, a könnyek és a szar kizsákmányolásából él. Két évig börtönben tartottak, most a háborúval tartanak, aztán majd jön valami más. Istenem, a profik!

A sajtó feladata a polgárok védelme, ez a fő feladata, ezért hívják a demokrácia őrkutyájának. Óvakodjon az állami visszaélésektől. A legsötétebb rettegésbe taszít.

Ez a sokk el fog múlni. Láttam, hogy a román állampolgároknak csak 26%-a maradna és harcolna Romániáért, a többiek azt mondják, hogy ezt az országot nem érdemes megvédeni.
Ne keverd össze az országot azokkal az idiótákkal, akik kormányozzák. Soha nem fogom összekeverni az országomat Basescuval, Gusával és a hozzájuk hasonló szemetekkel.
Az én hazám a földet, a vizet, az erdőket, az állatokat, a nyelvet jelenti, semmi ilyen szemetet.
Isten ments, hogy az én koromban és az én fizikai képességeim mellett, ha valami szerencsétlenség történne, a fegyveremhez nyúlnék" - mondta Sorin Ovidiu Vîntu a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Forrás: Romaniatv.net

Könyvjelző