Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Aztán ne csodálkozz, ha felébreszted az alvó oroszlánt...
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Iohannis: Véget kell mondani az Európai Uniónak az orosz gáztól való függőségének.

Véget kell vetni az Európai Unió orosz gázfüggőségének - hangsúlyozta Klaus Iohannis államfő csütörtökön Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével közösen tartott tanácskozásán, ahol az államfő rámutatott, hogy rövid, közép- és hosszú távú megközelítésekre van szükség az eu energiaellátásához, és hogy az árak ne fojtsák vissza a gazdaságot.

"Ez mindannyiunk számára stratégiai cél. Továbbra is támogatni kell az összekapcsolást, a cseppfolyósított földgáz behozatalát, a megújuló energiaforrásokba és a polgári nukleáris ágazatba történő jelentős beruházásokat. Számunkra ezek az energiaügyi kérdések rendkívül fontosak, és ezeket a kérdéseket hosszasan megvitattam az elnökkel. Rövid távú megközelítésre van szükség az Unió valamennyi tagállamának energiaellátásának garantálásához. Középtávú megközelítésre van szükség ahhoz, hogy elegendő energiával rendelkezünk ahhoz, hogy az árak ne robbanjanak fel, és az európai gazdaság ne fulladjon meg. Esetünkben nyilvánvalóan ügyelnünk kell arra, hogy ezek az árak ne fojtsák el a román gazdaságot. És igen, hosszú távú megközelítésre van szükségünk. Világos, és hangsúlyozom, hogy világos, hogy az Európai Uniónak be kell fejezni az orosz gáztól való függőségét!" – mondta az államfő.

{P2}

Rámutatott, hogy egyre inkább és jobban kell ragaszkodni az alternatív energiaforrásokhoz.

"És teljes megértést találtam, amikor azt mondtam, hogy Románia számára a döntés egyértelmű, a megújuló energiaforrásokba és a polgári nukleáris szektorba történő beruházások révén az energiafüggetlenség felé kell elmozdulnunk" – tette hozzá Iohannis.

Az államfő ezzel összefüggésben hangsúlyozta, mennyire fontos az atomerőművekben termelt gáz és energia taxonómiájáról szóló bizottság által jóváhagyott és javasolt felhatalmazási törvény a zöld gazdaságra való jó átállás biztosítása érdekében.

Az elnök szerint a tárgyalások középpontjában Moldova támogatásának konkrét módjai állnak, amely szintén a menekültek megnövekedett hullámával, valamint más gazdasági nehézségekkel vagy az energia területén szembesül.

"Románia továbbra is szorosan együttműködik az Európai Bizottsággal. Az egység, a koordináció és az Ukrajnát segítő gyors reagálás a fő erősségünk ezekben a nehéz időkben, amelyekben mindannyian élünk" – mondta Iohannis.

 Az államfő szerint "példátlan helyzetben vagyunk, amelyet az Oroszországi Föderáció Indokolatlan, illegális és indokolatlan fegyveres agressziója generál Ukrajna ellen, amelyben nemcsak Ukrajna, hanem a transzatlanti biztonság is erősen veszélyben van".

"Szeretném megragadni az alkalmat, hogy ismét dicsérje az ukrán nép bátorságát, amely a szabadságért harcol, és ellenáll egy betolakodó gyilkos lövöldözésének" – tette hozzá Klaus Iohannis államfő.

Könyvjelző