Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

„Cukkolta” a bocsot, hamar megjelent az anyamedve. Tanulság: a medve nem játék.
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Emberre támadt egy anyamedve hétfő éjjel Tusnádfürdőn, a 47 éves magyar állampolgárságú férfi ugyanis nemcsak, hogy megközelítette, de egyes beszámolók szerint meg is érintette a vadállat egyik bocsát.

„Cukkolta” a bocsot, hamar megjelent az anyamedve. Tanulság: a medve nem játék.

Egy tusnádfürdői hotel melletti parkolóban támadta meg egy hárombocsos anyamedve a férfit, akit ezt követően a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállítottak a karján, valamint a combján szerzett sérülései miatt. 

A hotel egyik biztonsági őrének beszámolója szerint a férfi a Szent Anna sétány felől közelítette meg a főutat, amikor a közeli parkban egy medvebocsra lett figyelmes. Bár

 

a biztonsági őr kollégája, aki a támadáskor volt szolgálatban, figyelmeztette a férfit, hogy ne közelítse meg az állatot, az mégis megtette, „mire a bocs sírni kezdett”. A távolabb lévő anyamedve ekkor rárontott a férfira, megsebesítve annak karját és combját. A férfit a hozzátartozói vitték a helyi sürgősségi központba, ahonnan később átszállították Csíkszeredába. A város polgármestere, Butyka Zsolt megkeresésünkre úgy nyilatkozott:

nem fogják kilőni a medvét. Ahogy a tavaly is alkalmaztuk a vonatkozó jogszabályt, úgy idén is fogjuk, hogyha látjuk, hogy probléma van. Ez azonban, hogy valaki rámegy a medvére és cukkolja, nem az az eset. Hogyha nem lett volna emberi hiba, valószínű, hogy nem történt volna meg a támadás”.

A polgármester hozzáfűzte, hogy ezt a példányt hosszú ideje figyelik a szakemberek, többször bejár a városba és kiüríti a kukákat, ugyanakkor jellemzően fél az emberektől.

Forrás: Székelyhon.ro

Könyvjelző