Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Csúnyán beszélt Arafatról, hát megbüntették az őrjöngő, magyargyűlölő, vírustagadó, oltásellenes Șoșoacát
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Ötezer lej bírságot rótt ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Diana Șoșoacă szenátorra, amiért diszkrimináló kijelenté-seket tett Raed Arafat belügyi államtitkárra vonatkozóan.

{P1}  {P2}

Ötezer lej bírságot rótt ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Diana Șoșoacă szenátorra, amiért diszkrimináló kijelenté-seket tett Raed Arafat belügyi államtitkárra vonatkozóan.

Az oltásellenességéről ismert, a Románok Egyesüléséért Szövetségből (AUR) kiebrudalt politikus azt mondta a palesztin származású belügyi államtitkárról, hogy „az árulóknak nincs mit keresniük Romániában”. Diszkriminatív kijelentéseket tett Arafatra vonatkozóan Mihail Ne-amțu is, a jobboldali politikus azt mondta a marosvásárhelyi orvosról, hogy túl rosszul beszél románul ahhoz, hogy úgy érezze, őt képviseli. A CNCD közleményében azt írja, szerdai ülésén tárgyalta az Arafatra vonatkoztatott diszkriminatív kijelentéseket. Többek között Diana Șo-șoacă kijelentéseit, aki a vészhelyzeti felügyelőség országos vezetőjére utalva azt mondta, „miért nem megy haza a szülőhazájába?”. Az AUR volt politikusa azt a kérdést is feltette, hogy Arafatnak „egyáltalán ho-gyan sikerült letenni az állampolgársági vizsgát”, majd leárulózta a pa-lesztin származású belügyi államtitkárt. A testület 8 az 1-hez igen sza-vazattal a szenátor 5000 lejjel való megbírságolása mellett döntött, az egyetlen ellenszavazat indoklása az volt, hogy a kijelentések már a büntető törvénykönyv hatálya alá tartoznak. Neamțu esetében, aki több kijelentésével is Arafat román tudását ócsárolta, csupán írásbeli figyelmeztetést javasoltak, amit egyöntetűen megszavazott a diszkriminációellenes testület, írta a közlemény alapján a G4Media.
________________________________________
Eddig a hír, amelyet árnyalatnyi eltérésekkel a  kronika.ro és az itthon.ma is közölt.

Megjegyzésünk: 
1. Șoșoacă kijelentéseinek, amelyért büntették, s amiről a hír tudósít, semmi köze "magyargyűlölő" tevékenységéhez. Kinek és miért jó ebben a helyzetben, ebben a kontextusban erre helyezni a hangsúlyt?!
2. Az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnak korábban, Șoșoacă említett tevékenységéből kifolyólag lett volna bőven alkalma, hogy gyakorolja jogkörét. Miért nem tette? Ja, hogy most mások a prioritások?!
3. Konzekvencia: közszereplőről, aki a hivatalos dogmákat képviseli, a jövőben csak "szépen" szabad beszélni. Az urakat ezentúl csak dícsérni szabad.

Könyvjelző