Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Egy brassói szegénynegyedben nem szállítják ki a csomagokat,
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

mert "ott rossz cigányok" vannak.

Egy brassói szegénynegyedben nem szállítják ki a csomagokat,

Megtagadta a csomagok kihordását a Fan Courier futárcég a Brassó megyei Négyfalu többnyire romák által lakott Garcsin negyedének iskolájába. Nem először fordult elő, hogy a futárcég arról értesít egy ebben a negyedben lakó címzettet, hogy a csomag a Brassó megyei lerakatból vehető át. Legutóbb szeptember 2-án, a negyedbeli iskola tanítónője kapta ezt az üzenetet, aki a hátrányos helyzetű diákjai számára indított adománygyűjtő kampányt, hogy a szükséges tanszereket, iskolai felszerelést biztosítani tudja számukra. Florentina Tituleac kérdésére a futárcég brassói központjának telefonszolgálatos munkatása azzal magyarázta a kézbesítés megtagadását, hogy a telepen „rossz emberek, rossz cigányok laknak”. A tanítónő nem először találja magát abban a helyzetben, hogy önerőből kell megoldania a csomagok átvételét a Fan Courier Négyfalutól 17 kilométerre levő telephelyéről. A Libertatea kérdésére elmondta, az elmúlt években is volt már arra példa, hogy a Fan Courier négyfalusi központjában vagy a brassói telephelyéről vette át az adományokat tartalmazó csomagokat, mert a futárcég megtagadta azok kézbesítését.

A Libertatea a cég vezetőjétől, Felix Pătrășcanutól kért magyarázatot a történtekre. A cégvezető azt mondta, noha nem ismeri a négyfalusi eset részleteit, országszerte több helyen és Bukarestben is megtörtént, hogy a futárokra rátámadtak, és kipakolták az autójukat. A négyfalusi eset kapcsán elmondta, tájékoztatást kért a brassói központtól, ugyanakkor a telefonszolgálatos alkalmazottnak a helyi lakosokat minősítő kijelentését határozottan elítélte, és jelezte: az illetőt felelősségre vonja.

A négyfalusi önkormányzat 2017-ben helyi népszámlálást végzett a szociálisan hátrányos helyzetűek lakta Garcsin negyedben. Az adatok szerint közel 6 ezer személy lakik ott, 77%-uk románnak vallotta magát, mintegy 21% pedig azt nyilatkozta, hogy roma nemzetiségű. A magyarok aránya 1% alatti. A negyedet informálisan az ország legnagyobb romatelepeként tartják számon.

Forrás: Libertatea.ro

Könyvjelző