Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

Az MTI szerint Márki-Zay Péter felháborítónak nevezte, hogy a 2004-es népszavazáson Gyurcsány Ferenc, az egyik ellenzéki párt elnöke a határon túli magyarok magyar állampolgárságának megadása ellen kampányolt. A politikus hozzátette, Gyurcsány önös érdekből tette ezt: tudta, hogy a határon túliak nem szavaznának rá. Márki-Zay szerint Orbán Viktor szintén érdekből adott állampolgárságot és szavazati jogot a határon túli magyaroknak, miután úgy gondolta, számíthat a szavazatukra.

" Mi vagyunk az elsők, akik teljes szívvel támogatjuk a határon túli magyarokat, akiket szeretünk, és akiknek magyar állampolgárságát és szavazati jogát akkor is támogatjuk, ha nem ránk szavaznak " - mondta az ellenzéki jelölt. 

A politikus szerint az egyik feladata, hogy enyhítse azt a feszültséget, amely abból fakad, hogy Magyarországon sokan úgy gondolják, "az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon külhoni magyarok.

Márki-Zay Péter azt mondta, nem vár bocsánat kérést az UDMR-es polgármesterektől, akik levélben közölték, nem várják őt Erdélyben. Meggyőződésének adott hangot, hogy ha Magyarországon változás lesz, akkor az UDMR elnöke felhívja, hogy gratuláljon, és minden rendben lesz.

Márki-Zay szerint a határon túli magyar közösségek támogatásának jelenlegi szintjét meg kell tartani, de politikai érdek nélkül, korrupció nélkül kell támogatni a magyar közösségek által követelt célokra. Véleménye szerint nem úgy, mint Csíkszeredában, ahol az emberek kórházat kértek, és helyette stadiont kaptak.

A politikus elmondta, szerinte a magyar állam támogatásával megkezdett beruházásokat be kell fejezni Erdélyben. A Fidesz felelőtlen ígéreteinek betartása mellett azonban nem kötelezte el magát. A sajtó kérdésére, hogy 2020-ban (130 milliárd forint - 350 835 000 euró) vagy 2021-ben (30 milliárd forint - 80 995 000 euró) fenntartja-e a határon túli magyar közösségek segélyeit, Márki-Zay azt mondta: valószínűleg átlagosan.

Az ellenzéki jelölt szerint a határon túli magyarságnak a nemzeti büszkeségük lerombolása a legnagyobb kár. Példaként hozta fel egy temesvári magyar ismerősét, aki Németországban él, és elmondta neki, hogy tíz éve mindenkinek azt mondta, hogy magyar; ma, ha kérdezik, inkább megemlíti, hogy eredetileg Romániából származik.

Véleménye szerint Orbán Viktor az elmúlt években csak a korrupció volt, amihez konzisztens volt, egyébként a " szél szerint pörög " politikát folytat . Az elmúlt hetek irányváltásaival kapcsolatban Márki-Zay megjegyezte, hogy Orbán megváltoztatta korábbi álláspontját, és beleegyezett Magyarország Ukrajnába küldött fegyverekkel történő tranzitjába, és NATO-csapatok érkeznek Magyarországra.

Az ellenzéki jelölt szerint Magyarország legnagyobb problémája a korrupció. Ezzel kapcsolatban azt mondta, ha hatalomra kerülnek, Magyarország csatlakozik az uniós ügyészséghez, és börtönbe küldi azokat, akik csalást követtek el.

– Keresztény nem szavazhat a tolvajokkal – mondta Márki-Zay Péter. Azt is nehezményezte, hogy a magyar kormány a gyűlöletpropaganda révén maradt hatalmon, és véleménye szerint a gyűlölet gyakran erőszakba fordult.

Április 3-án tartják a magyar parlamenti választást, a FIDESZ hat nagy ellenzéki pártja Márki-Zay Pétert jelölte miniszterelnöknek.

A 49 éves Marki-Zay Pétert, egy dél-magyarországi kisváros polgármesterét, gyakorló katolikust, hétgyermekes családapát, a „Magyarország Mindenkié” (MMM) mozgalom alapítóját több hetes előválogatás után választotta ki az ellenzék.

Forrás: ZiarHarghita

Könyvjelző