Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Egy romániai tanár levele az oktatási miniszternek - akár Magyarországon is íródhatott volna
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

A tanárok végül csak titkársági munkát végeznek. Hadd csináljuk az iskolát! Hagyjuk abba a szociális, pénzügyi akták gyártását!

Egy romániai tanár levele az oktatási miniszternek - akár Magyarországon is íródhatott volna

Tisztelt ( állítólagos ) oktatási miniszter úr!

Befejeztem az iskola első hetét, és a teljesen elegem van a sok hülyeségből.

Nagyon hiányzott az iskola és az, hogy újra lássam a gyerekeimet, örülök, hogy biztonságban vagyunk, és nem kell maszkot viselnünk.

Igyekeztem mindent megtenni, hogy minél frissebben térjek vissza a nyaralásból.
De még a törvényes szabadságomról is vissza kellett jönnöm, hogy részt vegyek a 31.08-án tartott tanári tanácson, ami kötelező volt, mert a tanszékekről tárgyaltak, amelyek engem nem érintenek, mert tanár vagyok, de a bizottságokról is, amelyekben részt kell vennünk. Sajnos majdnem egy órába telt, mire felállították őket. Egyik sem kapcsolódik ahhoz, amit az iskolában a diákokkal kell tenni.

Az én szemszögemből nézve ezek mind adminisztratív jellegűek, és más módon kellene megszervezni őket, de nem így és nem a tanárok számára kötelező rendszerben.

Nem vagyok oda az ilyen bizottságok összetételéből a személyes portfóliókon gyűjtött "pontokért".

A szociális utalványok, iskolai felszerelések stb. e heti beadása miatt nem tudtam elvégezni azokat a szabadidős tevékenységeket, amelyeket általában szoktam - sétálni a parkban, tenisz- vagy kosárlabdaedzésre járni.

Miért? Rohantam ellenőrizni, értesíteni a szülőket, akik nem töltötték ki a dossziét, gyűjtöttem a nyilatkozatokat két- vagy három példányban - nem lehetett csak egy táblázatban az egész osztály számára, mindenkinek külön, más-más dossziéban kellett a nyilatkozatokat készíteni.

MIÉRT KELL ÚJ BIZOTTSÁGOKAT, SZOCIÁLIS UTALVÁNYOK DOSSZIÉIT ÖSSZEÁLLÍTANI, AMIKOR EZEKET A SZOCIÁLIS SEGÉLYSZOLGÁLAT IS ÖSSZEÁLLÍTHATJA ÉS ELLENŐRIZHETI ????

MÉG azt mered válaszolni, hogy mi vagyunk az igazgatók, és meg kell indokolnunk a 10%-os emelést ...

Nem hiszem, hogy ez az, amiről egy diákokból álló tantestület koordinálása szól! Sokkal szebb programokat is kitalálhattam volna az iskola első hetére, el akartam menni egy színházi fesztiválra, de nem tudtam rászánni magam, mert az iskolai whatsapp-csoportban tucatnyi emlékeztető érkezett a vezetőségtől, hogy a kormány jótékonysági-propaganda-választási kampányaihoz szükséges összes dokumentumot össze kell állítani, amelyeknek ma volt a határideje.

Ezeknek az intézkedéseknek nem kellene a tanárokat érintenie, de önök olcsó "eszköznek" tartják őket a fantasztikus jövőbeli fizetések választási ígérete alapján a terveik megvalósításában.

Nem akarok többé senki eszköze lenni. Azért maradtam vidéken, hogy a gyerekek elkötelezett tanára legyek, nem miniszter, nem hivatalnok.

Találjatok másokat, találjatok balekokat, kegyenceket, talpnyalókat. Hagyjátok, hogy iskolába járjunk! 

Mindenféle ötletekkel terelsz el minket, amelyeket éjszaka álmodsz meg, és anélkül, hogy velünk konzultálnál, és ellenőriznéd, hogy alkalmazhatóak-e a "hátsó udvarban" lévő román iskolára, kimész a sajtótájékoztatóra, ahol bejelented őket a gyermek lelkesedésével, aki kihúzza a tejfogát, és várja a jutalmat a Jótündértől.

Aztán megcáfolod, kiigazítod, és ha senki nem mond neked ellent, kaotikus pályára tereled az oktatást.

Gondolja, hogy van javulás? Én nem érzem, hogy bármi is javult volna.Mindig van valami kiigazítás, ami arra kényszerít minket, hogy változtassuk meg a segédeszközöket, a tanárokat, de a tankönyvszerzők ugyanazok, a könyveknek más a borítója, hozzáadnak egy munkatársat és néhány nullát a bankszámlához. 

HADD CSINÁLJUK AZ ISKOLÁT! HAGYJUK ABBA A SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSOKKAL, PÉNZÜGYEKKEL STB. KAPCSOLATOS AKTÁK KÉSZÍTÉSÉT!

ADJ SZOCIÁLIS UTALVÁNYOKAT KIRÁNDULÁSOKRA, MÚZEUMLÁTOGATÁSOKRA, TÁBOROKRA, SPORTOLÁSRA!

Megoldásokat akarsz! Kérdezd meg a hozzáértő fiatalokat! Nem a politikai pártok hátsó udvarában lézengőket! Mutassák meg, hogy Önök is korszerű módszereket alkalmaznak: dolgozzanak csapatban, egymás mellett, azokkal, akik illetékesek, akik képesek dönteni a reformról - ha van még mit reformálni - az oktatási folyamatban részt vevőkkel együtt!

Nem kérek túl sokat! Ugye?

Sok sikert az új, modulárisan átalakított tanévben!" 

Forrás: alerta24

.Könyvjelző