Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Elena Radu ügyvédnő észrevételei a népszámlálással kapcsolatban
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

A népszámlálási adatlapon szereplő kérdésekkel kapcsolatban már többen aggályukat fejezték ki. Miért kell az államnak olyan adatokat is tudnia, amelyek nem tartoznak jogkörébe?

Elena Radu ügyvédnő észrevételei a népszámlálással kapcsolatban

A 2021. évi népszámlálással és lakásszámlálással kapcsolatos magánszemélyek bírságai :
A GEO 19/2020. sz. dokumentum 53. cikke :
(1) A természetes személyek által elkövetett alábbi cselekmények bűncselekménynek minősülnek:
"a) a népszámlálási akcióban részt vevő személyek akadályozása abban, hogy a népszámlálás tárgyát képező nyilvántartásokat e sürgősségi rendelet rendelkezéseivel összhangban végezzék, vagy bármilyen módon elvégezzék a népszámlálás munkáját;"
(Tehát, nekem semmi közöm a népszámlálási akcióban érintett személyekhez, nem akadályozok senkit semmivel).
b) A kért információszolgáltatás megtagadása, illetve hibás vagy hiányos adatok megadása;
(Nincs felhasználónevem és jelszavam az önbevalláshoz, ez nem jelenti azt, hogy visszautasítottam. Fogalmam sincs, hogyan lehet ezeket beszerezni, és nem vagyok kíváncsi rá.
Nem hallottam a csengőt, amikor valaki odajött az ajtóhoz, hogy kérdezzen tőlem valamit, ki tudja bizonyítani, hogy megtagadtam az adatszolgáltatást?).
"c) a népszámlálási személyzet elmulasztása a 16. cikk (1) bek. (4) a lakossági adatok nyilvántartásának és feldolgozásának, valamint a polgárok által bejelentett személyes adatok bizalmas kezelésének módjára vonatkozó jogi rendelkezésekről és utasításokról;"
(a népszámlálási személyzetre "kötelezett" személyek problémája lehet polgári és büntetőjogi is).

"d) a népszámlálással kapcsolatos valamennyi tevékenység elvégzése céljából a népszámlálási személyzetnek a magántulajdonban lévő és a vallási felekezetekhez tartozó lakóépületekbe való bejutásának megakadályozása;";"
(A román alkotmány szerint: 27. cikk - az otthon sérthetetlensége.
"(1) A lakóhely és a tartózkodási hely sérthetetlen. Senki sem léphet be egy személy otthonába vagy tartózkodási helyére, vagy tartózkodhat ott anélkül, hogy az illetőbelegyezne. Kivételek:
(2) Az (1) bekezdés rendelkezéseitől a következő esetekben lehet eltérni:
(a) elfogatóparancs vagy bírósági végzés végrehajtása;
(b) az életet, testi épséget vagy vagyont fenyegető veszély elhárítása;
(c) a nemzetbiztonság vagy a közrend védelme;
(d) a járvány terjedésének megakadályozása.
(3) A házkutatást a bíró rendeli el, és azt a törvényben előírt feltételek és formák szerint kell végrehajtani.
(4) Az éjszakai házkutatás tilos, kivéve flagranti delicto esetén."
A népszámlálás elvégzése nem tartozik a 27. cikk (1) bekezdésében foglalt kivételek egyikének hatálya alá sem. (2) bekezdése alapján.

A kormány azonban ostobaságában úgy gondolta, hogy eltér az Alkotmánytól, és azt rendel el, amihez kedve van.
Tehát nem akadályozok meg senkit, megmondom neki, hogy nem én vagyok a tulajdonos, hogy hozzáférést adjak neki a magántulajdonban lévő épülethez, és keressek egy tulajdonost, akit megkérdezhet, ha beleegyezik, hogy hozzáférést adjon neki).
"e) a nem statisztikai célokra kapott adatoknak a népszámlálási személyzet általi felhasználása."
(a népszámlálási személyzet "elkötelezettségét" vállalók problémája lehet polgári és büntetőjogi is).
"(2) A (2) bekezdésben említett bűncselekmények. (1) bekezdés a) és b) pontjai 1.000 lejtől 3.000 lejig terjedő pénzbírsággal büntetendők, valamint a (1) bekezdés a) és b) pontjában említett szabálysértések. (1) lit. (c), (d) és (e) pontok megsértése 1.500 lej és 5.000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő."

Tovább gondolkodjatok magatokban. Én nem válaszolok semmilyen kérdésre.
Megírtam, hogy mit fogok tenni.
A bírságok tekintetében: A 19/2020. számú GEO-t a 2/2001. számú OG egészíti ki, amely a 28. cikk (1) bekezdésében kimondja: "Az elkövető a hivatalos jelentés kézbesítésétől vagy közlésétől számított legfeljebb 15 napon belül megfizetheti a normatív aktusban előírt minimális pénzbírság felét, a szabálysértést bejelentő tisztviselőnek a hivatalos jelentésben meg kell említenie ezt a lehetőséget".
Ha tehát nem akarja megadni a népszámlálási kérdőívben szereplő adatokat, vállalja az 500 lejes bírságot (a minimális 1000 lej felét), és hagyja abba a nyafogást.
Ha ön sem akarja ezt a bírságot, írjon a Nép Ügyvédjének, hogy utalja a CCR elé a 19/2020. számú GEO alkotmányellenességére vonatkozó kivételt.
Ha valami nem tetszik, akkor ellene kell állni, és vállalni kell a kockázatot.
A panaszkodással, az alkalmazkodással és azzal, hogy másoktól várjuk a problémáink megoldását, soha nem érünk el semmit.

Forrás: Elena Radu

Könyvjelző