Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Elképesztő. Készültségi állapotot tartanak fenn, hogy megakadályozzák a kórházi felvételeket.
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Nőnapi meglepetés a román kormánytól: március 8. nem hozza el a rendkívüli állapot feloldását.
Háborúzni van pénz - gyógyítani nincs!

 Ennek a visszaélésszerű intézkedésnek a fenntartását elképesztő módon indokolják: nem lesz pénz a más betegségben szenvedő betegek kórházi kezelésére. Az Egészségügyi Minisztérium így elismerte, hogy a kórházak még mindig fél kapacitással működnek, annak ellenére, hogy az egészségügyi személyzet létszáma nőtt.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter kijelentései a riadókészültség fenntartásának okairól példátlanul súlyosak, bár a média nem vette észre őket.

"A kórházakat Romániában hagyományosan az általuk nyújtott szolgáltatások alapján finanszírozzák. Jelenleg a szolgáltatások száma országszerte feleannyi, mint 2019-ben. Vagyis a 4 millió beutaltról 2 millióra csökkentünk. Ha ilyen szinten finanszírozzuk a kórházakat, akkor a kórházak nem fognak tudni működni" - mondta Alexander Rafila.

A Nemzeti Újság az elmúlt két évben a kórházak finanszírozásának anomáliájáról számolt be a 2019-es mutatók alapján, annak ellenére, hogy a betegek kórházakhoz való hozzáférését szinte teljesen megakadályozták.

Konkrétan, bár az egészségügyi rendszerben dolgozók száma jelentősen nőtt, a nyújtott orvosi szolgáltatások száma kevesebb mint felére csökkent. Az elmúlt két évben hatalmon lévő kormányok egyetlen prioritása a covid-betegek voltak, így a kórházak többnyire üresek voltak, a nagy pénzzel fizetett egészségügyi személyzet kimerülése, amelyhez hatalmas prémiumokat adtak, indokolatlan.

De azt mondani, hogy továbbra is üresen tartják a kórházakat, csak azért, mert nincs pénzük a normális kapacitásuk finanszírozására, hihetetlenül cinikus. És a riadókészültség fenntartása csak azért, mert nem találják a szükséges finanszírozás elérésének módját, azt jelenti, hogy a riadókészültség az év végéig fennmarad. Ami a kórházi finanszírozást illeti, a keretszerződés végrehajtási szabályai szerint az elmúlt 5 év átlagának kell lennie, így a hatóságok magyarázata nem igazán állja meg a helyét.

Forrás: National

Könyvjelző