Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Fegyverkezik a rettegő Románia
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A bukaresti parlament felhatalmazta a román védelmi minisztériumot (MAPN), hogy 231 darab, ember által hordozható (MANPAD) légvédelmi rakétarendszert vásároljon – közölték a hírügynökségek.

Fegyverkezik a rettegő Románia

A parlamenti szakbizottságok előzetes jóváhagyását kedden továbbította a kétkamarás parlament egyesített házbizottsága a MAPN-nek.

Vasile Dîncu védelmi miniszter a bukaresti parlamenthez intézett kérésében azt írta: a kis hatótávolságú, hordozható MANPAD rakétarendszereket a szárazföldi erők, a haditengerészet, a légierő és a speciális műveleti parancsnokság között akarják szétosztani, hogy az ország védelmét belföldön biztosító csapatok és létesítmények közvetlen légvédelmét ellássák.

A beszerzésre 662,5 millió eurós, áfa nélküli költségkeretet irányoztak elő, amely a légvédelmi rakétarendszereken kívül az azokat kiszolgáló logisztikai rendszereket és felszereléseket, valamint a kiképzéshez szükséges eszközöket is magában foglalja. Bár nem hozták nyilvánosságra, bárki mérget vehet rá, hogy az eladók amerikai fegyverkereskedők lesznek.

Romániában súlyosbodnak a társadalmi feszültségek, mélyül a szakadék a létminimumon élő többség és a tisztázatlan eredetű javakban dúskáló szűk újgazdag réteg között, elszabadult az infláció, a lakosság egyharmada már elhagyta a szülőföldjét, az egészségügyi ellátás és az oktatás alacsony színvonalú, az országot egyetlen autópálya sem szeli át stb. – a nagykoalíció kormánya mégis a fegyvergyártók és -szállítók számlájára akar átutalni több mint félmilliárd eurót az adófizetőktől beszedett sarcból.

Forrás: Ehir.ro

Könyvjelző