Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Felmérés: a románok közel 70 százaléka szuverén Romániát akar
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

A románok úgy vélik, hogy a nemzeti érdekeknek elsőbbséget kell élvezniük az uniós érdekekkel szemben.

A románok úgy vélik, hogy a nemzeti érdekeknek elsőbbséget kell élvezniük az uniós érdekekkel szemben. A románok valamivel több mint 25 százaléka szavazna Románia kilépésére az Európai Unióból, míg 40,8 százalék szerint Románia uniós csatlakozása nem hozott pozitív hatásokat.


Egy 2022 januárjában végzett INSCOP felmérés azt mutatja, hogy a Románia és az Európai Unió közötti "mézes évek" a végéhez közelednek. Az a korszak, amikor a remények, a bizalom és az "euroatlanti értékekhez" való ragaszkodás a román társadalom jellemzői voltak, visszafordíthatatlan hanyatlásnak indult.

A románok 25%-a a RoExitet támogatja, 68,4% gondolja úgy, hogy Románia nemzeti érdekeinek elsőbbséget kell élvezniük az EU érdekeivel szemben, és hallgatólagosan szuverenista politikát kell folytatniuk.
Arra a kérdésre, hogy az Európai Unió a családi és a magánéletre gyakorolt valamennyi következményt kiegyensúlyozva előnyöket, nem pedig hátrányokat hozott-e a válaszadóknak, csak 54,9% (szemben a tavaly márciusi 61,4%-kal) mondta azt, hogy igen, az EU pozitív hatással volt az életükre.
Ezzel szemben a válaszadók 40,8%-a (szemben a 2021. márciusi 35,2%-kal) mondta azt, hogy a csatlakozás hatása negatív hatással van a magánéletükre.

Arra a kérdésre, hogy a jövőben Románia gazdaságilag jobban fejlődne-e, ha az Európai Unión belül lenne, 63,2% optimista, míg 29,4% úgy véli, hogy Románia jobban járna az Unión kívül.

A Nyugat jó szándékába vetett bizalom is csökken. A felmérés szerint a megkérdezettek több mint 50 százaléka megértette, hogy a csatlakozás megakadályozását egyes uniós tagállamok cinikus érdekei motiválják, és nem a mi hibánk.
A felmérés azt is mutatja, hogy a román gazdaság számára kedvező társadalmi tendencia figyelhető meg, és bizalmatlanság mutatkozik a multinacionális vállalatokkal szembeni crescendo iránt. A külföldi termék már hivatalból már nem "jó", csak azért, mert külföldi, ahogy azt Romániában is megmutatták az első 2000-es években. A válaszadók több mint 70%-a úgy véli, hogy a külföldi vállalatok alacsonyabb minőségű termékeket értékesítenek a román piacon. Közel 70 százalékuk kifejezi azt a vágyát, hogy a román vállalatoknál, nem pedig külföldi vállalatoknál dolgozzon.

Egy másik kategorikus többség a közvélemény-kutatás szerint a Moldovai Köztársaság és Románia egyesülésének kedvezőségét illetően: közel 75% az uniónak szól.

A közvélemény-kutatás 2022. január 11-18. között futott. Az adatokat a CATI módszerrel (telefonos interjúk) gyűjtötték, a minta mennyisége 1162 fő volt. Az adatok maximálisan megengedett hibája 2,9% ±, 95% -os megbízhatósági fokra.

Forrás: SPUTNIK

Könyvjelző