Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Háború küszöbén…
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Montecuccoli mondása szerint a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz, pénz. A háborúba fektetett pénz  az embereknek fájdalmat hoz, szenvedést, halált. A fájdalom, a szenvedés, a halál a befektetőknek három dolgot hoz: pénzt, pénzt, pénzt.

Ukrajna körül forrong a világ. Mindenki a lehetséges háború esélyeit, körülményeit latolgatja, de mindenki – egyelőre – zárójelben beszél a várható konfliktusról.

A NATO azt mondja, nem avatkozik be, mert Ukrajna nem NATO tag.
Románia, a szomszéd, az egyik legközvetlenebbül érintett – különösen a területén tartózkodó amerikai arzenál miatt – talán a közvélemény nyugtatgatása miatt úgy nyilatkozik, nem tartják valószínűnek az ország háborúba keveredését.

A színfalak mögött mik a realitások, a világ és az országok megbízott helytartói valójában milyen holnapot, holnaputánt készítenek elő számunkra – sejteni sem lehet.

Mi csak a krízist érzékeljük, csak a covid-őrület által generált félelem nő egyre tovább az emberekben.

Ilyen helyzetben nyilván felértékelődnek, sokszor fölöslegesen és túldimenzionáltan az olyan hírek, amit pár napja röppent fel, és fokozza az aggodalmat. Egy pedagógus kolléga mondta, hogy az iskolából az igazgató Bukarest felé jelenteni köteles a 18. évet betöltött, végzős fiúk listáját, adatai.
Lehet, hogy ez „békeidőben” is így van, csak akkor senki nem tulajdonít neki jelentőséget.
Viszont most…

A kolléganő fia épp 18. Azt mondja, ha a gyereket besorozzák, ő önkéntesként tart a fiával. Az anyai ösztön, ahogy követeli.

A román hadseregben egy székely fiú Ukrajnában az oroszok ellen.

A történelmi tapasztalat azt mutatja, ha valahol megnyitják a pokol egy kiskapuját, a nagyok már könnyebben, sorra feltárulnak.

Mi lesz, ha az elszabadult, ukrán nacionalizmus nem csak a területén lévő orosz lakosságon áll bosszút, mi lesz, ha ugyanez az indulat, gyűlölet eléri – ahogy ilyen atrocitások már voltak is – a kárpátaljai magyarokat?
Mit tesz ekkor Magyarország? Bár nem hisszük, hogy Magyarország katonailag beavatkozna az eseményekben.
És ha az ukránok lépik át a Rubicont, a magyar határt?

Akkor egy NATO tagállamot ér támadás, és ez jogalapot jelent az egész szervezet számára a hadba lépésre.

Ha ez megtörténne, akkor valahol a végtelen ukrán mezőkön egymásra fegyvert szegezve szemben találja magát a magyar katona és a román hadseregbe besorozott székely legény.

Nem kellene feltörni a hetedik pecsétet.
Szemlélve világunk utóbbi idejének történéseit, nem tűnik úgy, hogy a bajok megoldására lenne más, kevésbé fájdalmas alternatíva.

A forgatókönyv kitalálói nem ismerik az emberi érzéseket, nem ismerik Isten és a Természet törvényeit.
Ők csak „kaszálni” akarnak.

Bezerédi László

Könyvjelző