Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Hurrá, nyaralunk! - erdélyi magyar politika - egy román lap véleménye
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Sok romániai magyar politikus jár közpénzen magyar politikusokat imádni.

Egy ideje már választások szaga van Magyarországon, és mivel azok, akiknek ott szavazatokra van szükségük, nem veszik a fáradtságot, hogy eljöjjenek a romániai magyarokhoz, hogy házról házra járjanak, hogy meggyőzzék őket, ezért a romániai magyar politikusokhoz fordulnak, hogy tegyék helyettük a dolgukat. Ezek az emberek, a méltóság nyomát sem ismerve, különböző ürügyekkel folyamatosan Magyarországra mennek, hogy közpénzből, azaz pontosan azok pénzéből, akik majd aztán jönnek manipulálni őket.

Az, hogy a romániai magyarok elfogadják, hogy egyes magyarországi politikusok választási célokra használják őket, az az ő döntésük. Az, hogy a romániai magyar politikusok közpénzeket pazarolhatnak el azzal, hogy közérdekű magyarországi látogatásokat színlelnek, miközben valójában választási céllal mennek, a hatóságok dolga.

Azt nem értjük, hogy a romániai magyar politikusok a magyarországi magyaroknak nyújtott szolgáltatások helyett miért nem kérnek valamit a romániai magyaroknak. Miért nem kérik meg Magyarországot, hogy építsen autópályát Hargitáról Budapestre, vagy miért nem kérik meg Magyarországot, hogy küldjön befektetőket Hargitára, hogy új, jól fizető munkahelyeket hozzanak létre, amelyek kiemelik a magyar nemzetiségűeket a szegénységből. 

Minket, mint kiadványt, nem érdekel a választási oldal, de amikor azt látjuk, hogy a romániai magyar politikusok a romániai magyarok pénzén egész nap járják Magyarországot, akkor nem tehetünk úgy, mintha minden rendben lenne. Örömmel mennek kirándulni és fényképezkedni, miközben a hargitai magyaroknak egyre nehezebb dolguk van.

Forrás: ZiarHarghita.ro

Könyvjelző