Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Iohannis még tavaly katonai együttműködési megállapodást kötött Ukrajnával!
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Klaus Iohannis államfő aláírta a Románia és Ukrajna közötti katonai együttműködés megállapodás kihirdetését. Így 2021. július 16-tól kezdődően jogi zöld utat kapott az Amerikai Egyesült Államok "őrült tervének" végrehajtása Európa ezen részére, egy jövőbeli közös román-ukrán hadsereg létrehozásával.

Iohannis még tavaly katonai együttműködési megállapodást kötött Ukrajnával!

Ezzel megvalósult az első lépés a NATO- és EU-tagállam, valamint egy, az Orosz Föderációval nyílt konfliktusban álló, nem uniós állam közötti példa nélküli projekt megvalósítására.
Ennek eredményeképpen a román és az ukrán hadsereg "csomagban" történő beszerzésekhez és a haditechnikai eszközök közös gyártásához folyamodik majd. Egy vegyes bizottság fogja kidolgozni a Kijev és Bukarest között eredetileg 2020. szeptember 5-én aláírt, majd a román szenátus által 2021. június 22-én jóváhagyott megállapodás legmesszebbmenő rendelkezésének végrehajtására vonatkozó eljárásokat is.
Itt a minősített információk közös védelméről és cseréjéről van szó!

112 kéz a magasban!
Klaus Iohannis elnök gesztusára pedig azután került sor, hogy 112 román szenátor felemelte a kezét, amikor megszavazott egy olyan törvényjavaslatot, amely a román elhárítási struktúrákat borzongatta.
Hiába próbálták felnyitni többen a törvényes politikai haszonélvezők szemét azokkal a jelentésekkel, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a román hadsereget a jelenlegi kijevi hatalom radikalizálódott stratégiájába való bevonás veszélye fenyegeti, azért, hogy mindenáron nemzetközivé tegyék azt a konfliktust, amelyet Ukrajna az Orosz Föderációval tart fenn.

Talán csak nem azért, mert így Ukrajnának be kell vonnia egy NATO-tagállamot a konfliktusba, abban a reményben, hogy ez aktiválja az észak-atlanti megállapodás "5. pontját".

Miután Bulgária, Törökország és Lengyelország hevesen elutasította, hogy belekeveredjenek ebbe a "csapdaprojektbe", 112 román szenátor megszavazta az Ukrajnával való megállapodást, míg csak 13 ellenezte azt!

"Öngyilkossági megállapodás"
Klaus Iohannis most jobban, mint valaha, meg van győződve arról, hogy a román-ukrán katonai megállapodás kihirdetésével megszerezte a hőn áhított regionális NATO vezetői státuszt. Úgy és olyannal, amellyel az amerikaiak ugyanúgy becsapják őt, mint Basescut.
Valószínűleg el sem olvasta a megállapodás főbb rendelkezéseit, amelyeket a kémelhárítási szervezetek egyszerűen "öngyilkosnak" tartanak.
A fő aggodalmak a román kormány és az ukrán minisztertanács közötti, a katonai-technikai együttműködésről szóló megállapodásban meghatározott, többé-kevésbé látható "csapdákkal" kapcsolatosak: "Fegyverzet és haditechnika beszerzése; fegyverzet javítása és korszerűsítése; fegyverzet és haditechnika gyártási engedélyeinek értékesítése, műszaki támogatás nyújtása a gyártásukhoz; a román-ukrán vegyes műszaki-katonai együttműködési bizottság létrehozása a megállapodás rendelkezéseinek végrehajtása céljából; a minősített információk védelme; a Felek más nemzetközi megállapodásokból eredő jogainak és kötelezettségeinek meg nem sértése".

Forrás: National.ro

Könyvjelző