Karpatria
2022. 07. 05.
Leállhat a román autópályaépítés jelentős része

Umbrarescu vállalat abbahagyja a munkát az összes autópálya-építkezésen, 140 km-en, mert az állam nem módosítja a szerződésekben szereplő árakat, tekintettel az építőanyagok árának emelkedésére.

2022. 07. 05.
Teljesen megváltozhat Izrael szerepe az orosz–ukrán háborúban

Drámaian megváltozhat Izrael és Oroszország viszonya, miután az oroszok kiutasították a Zsidó Ügynökséget az országból.

2022. 07. 05.
Putyin háborúja - radikálisan újra kell szabni Európát

Washington segítsége nélkül már az orosz zászló lobogna Lvivben és Odesszában. Mostantól az európai integrációt nem a konfliktusok elkerülésének vágya, hanem a veszélyes világban való sikeres navigálás igénye kell, hogy vezesse. Káncz Csaba jegyzete.

2022. 07. 05.
„Cukkolta” a bocsot, hamar megjelent az anyamedve. Tanulság: a medve nem játék.

Emberre támadt egy anyamedve hétfő éjjel Tusnádfürdőn, a 47 éves magyar állampolgárságú férfi ugyanis nemcsak, hogy megközelítette, de egyes beszámolók szerint meg is érintette a vadállat egyik bocsát.

2022. 07. 05.
Feszültség a román határon. Tiraszpol megfenyegette Moldovát az EU katonai segélyígérete után

Tiraspol ingerültségére a moldovai hadsereg korszerűsítésére bejelentett 40 millió eurós uniós támogatás közepette került sor.

2022. 07. 05.
A negyedik hatalmi ág nem a média, hanem a közvélemény. 33 probléma egy táblázatban -Vukics Ferenc írása 

„Pontatlan, de igen elterjedt megfogalmazás, hogy a sajtó a negyedik hatalom. A negyedik hatalom azonban a nyilvánosság, melynek a sajtó csak az egyik eszköze.” (Bodor Pál közíró, Zalai Hírlap, 1991. október 26.)

2022. 07. 05.
Tizennyolc tudós alapjaiban zúzta szét a német járványkezelést

Megsemmisültek a német járványügyi intézkedések: elégtelen adatközlés, átláthatatlan döntéshozatal, zéró bizonyíték a hatásukra.

2022. 07. 05.
Oroszország és Fehéroroszország kihagyja az idei zsidó olimpiát

Oroszország és Fehéroroszország Izraelbe alijázó sportolói egy különleges zászló alatt versenyezhetnek majd.

2022. 07. 04.
Inkább meghalok mint hogy letöröljem a „sértő” üzenetet

Jordan Peterson éles kritikát adott ki a Twitterről, miután a közösségi média platform a héten kitiltotta őt. Zárolták Peterson fiókját, miután posztolta gondolatait Elliot Page transznemű színésznőről.

2022. 07. 04.
Lengyelország Ukrajna nyugati részének annektálását készíti elő

A lengyelek és az ukránok között akkora a feszültség, hogy azt sem a NATO, sem Oroszország nem tudja majd feloldani.

2022. 07. 04.
Tüntetők zárták le az Erzsébet hidat: kegyelmet követeltek Budaházyéknak

117 perc a 117 évért – Szabadságot Budaházynak! Szabadságot a politikai foglyoknak!

2022. 07. 04.
A belarusz haderő egyesült az orosz hadsereggel

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a belarusz népre nézve veszélyes, hogy elnökük ilyen kijelentéseket tesz. A Belarusz határhoz közeli ukrajnai Lviv polgármestere összehívta a város vezetését, hogy kidolgozzanak egy vészhelyzeti tervet, ha a háborús helyzet eszkalálódna a környéken.

Iohannis még tavaly katonai együttműködési megállapodást kötött Ukrajnával!
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Klaus Iohannis államfő aláírta a Románia és Ukrajna közötti katonai együttműködés megállapodás kihirdetését. Így 2021. július 16-tól kezdődően jogi zöld utat kapott az Amerikai Egyesült Államok "őrült tervének" végrehajtása Európa ezen részére, egy jövőbeli közös román-ukrán hadsereg létrehozásával.

Iohannis még tavaly katonai együttműködési megállapodást kötött Ukrajnával!

Ezzel megvalósult az első lépés a NATO- és EU-tagállam, valamint egy, az Orosz Föderációval nyílt konfliktusban álló, nem uniós állam közötti példa nélküli projekt megvalósítására.
Ennek eredményeképpen a román és az ukrán hadsereg "csomagban" történő beszerzésekhez és a haditechnikai eszközök közös gyártásához folyamodik majd. Egy vegyes bizottság fogja kidolgozni a Kijev és Bukarest között eredetileg 2020. szeptember 5-én aláírt, majd a román szenátus által 2021. június 22-én jóváhagyott megállapodás legmesszebbmenő rendelkezésének végrehajtására vonatkozó eljárásokat is.
Itt a minősített információk közös védelméről és cseréjéről van szó!

112 kéz a magasban!
Klaus Iohannis elnök gesztusára pedig azután került sor, hogy 112 román szenátor felemelte a kezét, amikor megszavazott egy olyan törvényjavaslatot, amely a román elhárítási struktúrákat borzongatta.
Hiába próbálták felnyitni többen a törvényes politikai haszonélvezők szemét azokkal a jelentésekkel, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a román hadsereget a jelenlegi kijevi hatalom radikalizálódott stratégiájába való bevonás veszélye fenyegeti, azért, hogy mindenáron nemzetközivé tegyék azt a konfliktust, amelyet Ukrajna az Orosz Föderációval tart fenn.

Talán csak nem azért, mert így Ukrajnának be kell vonnia egy NATO-tagállamot a konfliktusba, abban a reményben, hogy ez aktiválja az észak-atlanti megállapodás "5. pontját".

Miután Bulgária, Törökország és Lengyelország hevesen elutasította, hogy belekeveredjenek ebbe a "csapdaprojektbe", 112 román szenátor megszavazta az Ukrajnával való megállapodást, míg csak 13 ellenezte azt!

"Öngyilkossági megállapodás"
Klaus Iohannis most jobban, mint valaha, meg van győződve arról, hogy a román-ukrán katonai megállapodás kihirdetésével megszerezte a hőn áhított regionális NATO vezetői státuszt. Úgy és olyannal, amellyel az amerikaiak ugyanúgy becsapják őt, mint Basescut.
Valószínűleg el sem olvasta a megállapodás főbb rendelkezéseit, amelyeket a kémelhárítási szervezetek egyszerűen "öngyilkosnak" tartanak.
A fő aggodalmak a román kormány és az ukrán minisztertanács közötti, a katonai-technikai együttműködésről szóló megállapodásban meghatározott, többé-kevésbé látható "csapdákkal" kapcsolatosak: "Fegyverzet és haditechnika beszerzése; fegyverzet javítása és korszerűsítése; fegyverzet és haditechnika gyártási engedélyeinek értékesítése, műszaki támogatás nyújtása a gyártásukhoz; a román-ukrán vegyes műszaki-katonai együttműködési bizottság létrehozása a megállapodás rendelkezéseinek végrehajtása céljából; a minősített információk védelme; a Felek más nemzetközi megállapodásokból eredő jogainak és kötelezettségeinek meg nem sértése".

Forrás: National.ro

Könyvjelző