Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Ismét online oktatás!
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Jövő hétfőtől online oktatásra térnek át 3 ezrelék fölött fertőzött, 60 százaléknál kisebb személyzeti átoltottságú településeken.

A 3 ezreléknél nagyobb fertőzöttségi rátájú településeken online oktatásra térnek át következő hétfőtől azok az óvodák és iskolák, amelyek személyzetének átoltottsága pénteken kisebb volt 60 szá-zaléknál – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a tanügyminiszter.

Sorin Cîmpeanu hangsúlyozta, hogy az online oktatásra való átté-réshez a két feltételnek együttesen kell teljesülnie. Azaz a személyzet átoltottsága mellett számít a település fertőzöttségi rátája is, és minden hétfőn a pénteki átoltottsági adatokat veszik alapul. A tárcavezető tájé-koztatása szerint a karantén időtartamára vonatkozó szabályok módo-sulása miatt módosulni fog a tanügyminisztérium és az egészségügyi minisztérium közös rendelete az oktatás lebonyolításáról.

Eközben a Tanulók Országos Tanácsa „teljesen időszerűtlennek” tartja jelenleg a jelenléti oktatás felfüggesztését és a digitális tanrendre való áttérést. Hétfői közleményében a szervezet rámutat, Romániában el-kezdődött a koronavírus-járvány ötödik hulláma, a hatóságok azonban még nem hoztak stabil intézkedéseket a vírus iskolákban való terje-désének megfékezésére. A diákok továbbra is kitartanak azon állás-pontjuk mellett, miszerint decentralizálni kell az iskolák működési módjára vonatkozó döntést, tekintettel arra, hogy számos településen nulla a fertőzöttségi ráta. Meglátásuk szerint jelen pillanatban teljesen indokolatlan lenne országos szinten felfüggeszteni a jelenléti oktatást és áttérni a digitális tanrendre. Ezért arra kérik az oktatási és az egész-ségügyi minisztert, dolgozzanak ki egy algoritmust, és ennek alapján hozzák meg a döntést egy adott tanintézetben az oktatás mikéntjéről. A Tanulók Országos Tanácsa szerint figyelembe kell venni például a ta-nulók és pedagógusok átoltottságát, a település fertőzöttségi rátáját, az osztálytermek zsúfoltságát, vagy hogy az iskola tudja-e biztosítani a gyorstesztelést. A szervezet ugyanakkor kéri, hogy tegyék közzé a mi-niszterelnök ellenőrző testülete által az iskolai nyáltesztek közbeszer-zési eljárásával kapcsolatban végzett vizsgálat eredményét, és követe-lik a nyáltesztek leszállításának akadozásáért felelős személyek szank-cionálását.

Könyvjelző