Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Itt az újabb mumus! Legyen mivel rémítgetni az embereket.
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői fokozottan ellenőrzik a polgári óvóhelyek állapotát – jelentette ki az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) vezetője.

Itt az újabb mumus! Legyen mivel rémítgetni az embereket.

Raed Arafat pénteki sajtótájékoztatóján számolt be erről, hangsúlyozva azonban, hogy “nagyon kicsi a valószínűsége”, hogy ezekre a menedékhelyekre valóban szükség lesz. De ki kell üríteni őket, ha az eredetitől eltérő rendeltetésük lett időközben. ( Megj.:Vodkát, lopott gázolajat, vagy mit tároltak benne?)

Rámutatott, egyes óvóhelyek a lakótársulások, mások a helyi hatóságok adminisztrációja alá tartoznak, de vannak olyan helyiségek is, amelyeket senki nem kezel.

“Ez nem újdonság, ezt már sokszor elmagyaráztuk, csak senki nem gondolta, hogy lesznek olyan helyzetek, amikre jó felkészülni, ez nem azt jelenti, hogy problémákra számítunk, de a felkészülés kötelező. A háztömbökben lévő óvóhelyek egy részét más célokra használják. Ezeket át kell rendezni, és vissza kell állítani rendeltetésszerű használatukat. Ezzel az IGSU és a helyi hatóságok munkatársai foglalkoznak” – mondta a belügyi államtitkár.

Leszögezte, minden óvóhelynek szánt helyiséget ki kell takarítani, és fel kell szerelni a szükséges minimummal, legalább takarókkal, és felszólította a lakótársulásokat és a helyi hatóságokat, hogy ezt tegyék meg.

“Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy nálunk szükség is lesz ezekre, de kötelességünk felkészülni” – tette hozzá.

Könyvjelző