Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Joe Biden találkozik Klaus Iohannisszal
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Kamala Harris amerikai alelnök után Klaus Iohannis Joe Biden-nel, az Egyesült Államok elnökével fog találkozni a NATO csúcson.

Joe Biden találkozik Klaus Iohannisszal

Kamala Harris amerikai alelnök után, aki Bukarestbe érkezett, ahol találkozott Klaus Iohannis államfővel, Nicolae Ciucă miniszterelnökkel, a két parlamenti kamara elnökével, Florin Cîțuval és Marcel Ciolacuval, valamint a román kormány minisztereivel, ezúttal Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke fog találkozni NATO-képviselőtársaival, köztük Klaus Iohannisszal. Biden Európába érkezik, és részt vesz az Észak-atlanti Szövetség jövő heti brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozóján - közölte a NATO-székházban működő amerikai nagykövetség.

"Biden elnök jövő héten az Észak-atlanti Szövetség főhadiszállására érkezik, hogy részt vegyen a szövetséges NATO-országok vezetőinek rendkívüli találkozóján" - tweetelte kedd este az Egyesült Államok NATO-képviselete.

Jens Stoltenberg főtitkár bejelentette, hogy március 24-re rendkívüli NATO-csúcstalálkozót hívnak össze.
"Foglalkozni fogunk Oroszország ukrajnai inváziójával, az Ukrajnának nyújtott határozott támogatásunkkal, valamint a NATO védelmi és katonai elrettentő képességének megerősítésére irányuló további intézkedésekkel. Ebben a kritikus pillanatban Észak-Amerikának és Európának továbbra is együtt kell állnia" - jelentette be Jens Stoltenberg a Twitteren.

Az amerikai elnöki hivatal megerősítette, hogy Joe Biden részt vesz a NATO-csúcson és az Európai Tanács ülésén:
"Az elnök Brüsszelbe utazik, ahol részt vesz a március 24-i rendkívüli NATO-csúcson, hogy megvitassa a katonai elrettentés és a védelmi erőfeszítések folytatását válaszul Oroszország Ukrajnát ért, provokálatlan és indokolatlan támadására, valamint hogy megerősítse a NATO-szövetségesek iránti erős elkötelezettségünket. Az amerikai elnök is részt vesz az Európai Tanács csúcstalálkozóján" - közölte Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője kedd este.

Biden részt vesz az EU állam- és kormányfőinek találkozóján is, amelyen megvitatják az Oroszország elleni gazdasági szankciók bevezetésére, az erőszak által érintettek humanitárius segélyezésére és más kihívásokra való reagálásra irányuló erőfeszítéseket - mondta a szóvivő.

Más hírek szerint Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter kedden azt is mondta, hogy az amerikai elnök lengyelországi látogatása a Fehér Ház vezetőjének európai útja alkalmából "nagyon valószínűnek tűnik" - írja a PAP lengyel hírügynökség.

"Nehéz elképzelni jobb helyet az USA és a NATO egészének helyzetének megjelölésére, mint a keleti szárny legerősebb láncszemét, amely Lengyelországot" - mondta a lengyel diplomácia vezetője.

Forrás: stiripesurse.ro

Könyvjelző