Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Johannis úr harcolni akar
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

Románia még még el sem ment a háborúba, máris veszteségei vannak.

Románia elnöke már napjában ismételgetve kéri-követeli a még több katonát az amerikánusoktól, franciáktól, németektől, meg mindenkitől. Mert Johannis úr harcolni akar. Háborúba menni. Mindenképpen, mindenáron. Úgy tűnik, prüszköl a világ az oroszok ellen, de Johannis úr nem elégszik meg a bírálattal, ő csatába akarja küldeni a román katonákat.

Na, még el sem ment a háborúba, máris veszteségei vannak.

Ma, március 2-án este dobták be minden hazai tévécsatornán, lezuhant a román haderő egyik MiG 21 LanceR repülőgépe Cogealac és Gura Dobrogei helységek között.
Az éjszakai hírek egy hadianyaggal telerakott repülőgép felrobbanását is említik.
Na, ha nincs még kivel, egyedül háborúzik Románia. Öt román katona halálát síratják ebben a pillanatban a román médiában.

Na, és most következik a java: egy IAR-330 Puma helikoptert küldtek a lezuhant repűlő megkeresésére, de ...az is eltünt!

Ez már nem valóságfilm. Ez komédia. Tragikomédia.
U.I.
Amennyiben ennyire hadakozni akar Amerika leghűbbnek bizonyuló seggnyalója, megtörténhet hogy az első orosz atombomba Deveselu-t fogja érni. Számítgálom a távolságot, itt, Kolozsváron még túlélem. De ha az aranyosgyéresi amerikai támaszpontra dob atombombát Putyin, akkor hiába vásárolom a jód-tablettákat, nem fognak segíteni!

Pál Antal Murgu

Könyvjelző