Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Kolozsvár Boc alatt, az első neomarxista város az emberek digitális megfigyelésével és a jövőbeli társadalmi hitelekkel!
Olvasási idő: körülbelül 14 perc

A tömeges megfigyelés nemcsak Kínában, hanem Romániában is szabály lesz. Kolozsvár pedig az első neomarxista város lesz a Városi Tanács 2022. január 18-i, a digitális átalakulási stratégiáról szóló 3. számú határozata szerint.

Kolozsvár Boc alatt, az első neomarxista város az emberek digitális megfigyelésével és a jövőbeli társadalmi hitelekkel!

A figyelem középpontjában az elektronikus (digitális) személyazonosság, az adatgyűjtés, az adatbázisok létrehozása, az adatgyűjtő szenzorok, az intelligens város és még sok minden más áll.
- Intelligens életmód/a digitális technológiák integrálása a közösségi életbe
- DIGITÁLIS KÖZEGÉSZSÉGÜGY (E-HEALTH)
- A közegészségügyi kérdéseknek kiemelt helyen kell szerepelniük a közintézmények napirendjén, az életminőség javítására, az egészségügyi szolgáltatásokhoz való könnyebb hozzáférésre és az egészségügyi rendszer felkészítésére az előre nem látható eseményekre összpontosítva - mondja Elena Radu jogász, aki az alábbiakban részletezi Boc polgármesteri döntését:

A digitalizálás három fő irányt fog megcélozni (szinkronban az Európai Innovációs és Technológiai Intézet - Egészségügy prioritásaival):

A személyes egészséggel kapcsolatos információk digitalizálása és integrálása a kolozsvári lakosok digitális identitásával, az egészségesebb életmód (az egészség önmenedzselése) előmozdítása és támogatása érdekében;
Az egészségügyi szolgáltatások digitális átalakítása - a helyi egészségügyi rendszer különböző összetevőinek digitalizálása és összekapcsolása az egészségügyi dolgozókat célozza meg (napi munkájuk és folyamatos szakmai fejlődésük elektronikus támogatása), valamint az otthon és a munkahely az egészségügyi szolgáltatások elektronikus elérésének helyszíneként való pozicionálása;
Az egészségügy szempontjából fontos adatok digitalizálása és kezelése - környezetvédelem, várostervezés, levegőminőség, vízminőség, talajminőség, demográfia, zöldterületek.

MOBILITÁS: Fontos, hogy az összes mobilitási adatot és szolgáltatást egy kalap alá vegyük, hogy olyan online szolgáltatásokat hozzunk létre, amelyek összekapcsolják a mobilitás különböző formáit (tömegközlekedés, park&ride, kerékpármegosztás, autómegosztás, gyalogosok), és hogy kísérleti projektekkel előkészítsük az autonóm autók infrastruktúrájának megvalósítását, hogy Kolozsvár a legmegfelelőbb romániai város legyen az ilyen beruházásokhoz.

SMART CITY: Az érzékelők és mérőeszközök egyre növekvő száma által generált adatmennyiség exponenciálisan növekszik. Ezeket az adatokat felelősségteljesen kell gyűjteni (az európai adatvédelmi normáknak megfelelően) és elemezni kell a további döntésekhez. A kolozsvári közösség kreatívan és intelligensen is felhasználhatja ezeket az adatkészleteket innovatív termékek vagy szolgáltatások létrehozására.

ÖSSZEKAPCSOLT DIGITALIZÁCIÓ: Az állampolgárok és a vállalatok, de a közintézmények digitalizálási kísérletei során is felmerülő problémák egy része az információs rendszerek és a meglévő alkalmazások interoperabilitásának hiánya, a használt adatbázisok összekapcsolásának hiányosságai és a közös szabványok hiánya.

Ezek a szabványok az adatgyűjtésre és -tárolásra, a szükséges csatlakozók - pl. API-k, biztonsági és adatvédelmi irányelvek, hozzáférési politikák stb. - megvalósítására vonatkoznak. Ezek nélkül a kínált közszolgáltatások minősége és összetettsége a döntéshozók jóhiszemű próbálkozásai ellenére sem lesz képes egy bizonyos szintet meghaladni. Ezt a problémát egyre nehezebb megoldani, mivel az új és új online alkalmazásokat vagy szolgáltatásokat funkcionális átjárhatósági és szabványosítási keret nélkül tervezik és valósítják meg. Az összekapcsolás előkészítése érdekében olyan intézkedéseket javasolunk, amelyek megkönnyítik az összes érdekelt szervezet, nem csak a közszférában működő szervezetek összekapcsolását.

STRATÉGIAI CÉLOK: A következő fontos stratégiai irányok kapcsolódnak ezekhez az egymással összefüggő átfogó célkitűzésekhez:

MINIMUM HATÁSELEMZÉSEK ELVÉGZÉSE a stratégiában szereplő valamennyi projektre vonatkozóan környezeti és társadalmi kritériumok szempontjából, valamint olyan minimális zöld és méltányossági teljesítménynormák megállapítása, amelyek alapján a javasolt projektek teljesítménye értékelhető;

A KÖZÜGYI INTÉZMÉNYEK ellenálló képességi indexének létrehozása szisztematikusan gyűjtött érzékelői adatok alapján; a közintézmények ellenálló képességgel kapcsolatos teljesítményeredményeinek rendszeres terjesztése;

A FENNTARTHATÓ FEJLESZTÉS KONCEPCIÓINAK ÉS STRATÉGIÁINAK (pl. körforgásos gazdaság, NULLA SZÉNNYOMTÉRNYOMÁS) összekapcsolása a közszolgáltatások digitális átalakítási folyamatok révén történő javításával; a technológia felhasználása a fenntarthatóság környezeti és társadalmi összetevőinek maximalizálására.

A DIGITÁLIS INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE: A NÖVEKVŐ SZÁMÚ ÉRZÉKELŐ ÁLTAL GYŰJTÖTT ÉS TOVÁBBÍTOTT ADATOK EGYRE NAGYOBB MENNYISÉGÉT KELL ÖSSZEGYŰJTENI ÉS ELEMEZNI. Az infrastruktúrával kapcsolatos döntések (felhő vagy városi adatközpont, vezetékes vagy vezeték nélküli - és milyen vezeték nélküli, milyen IoT-érzékelők stb.) fontosak, és azokat a projekt kezdetén kell meghatározni a város digitális infrastruktúrájára vonatkozó főterv részeként. Ennek lehetőséget kell biztosítania a jövőbeni technológiai fejlődéshez való alkalmazkodásra is. A városnak támogatnia kell a digitális innovációt támogató fizikai infrastruktúra fejlesztését is a közösségben (inkubátorok, co-working terek, maker spaces stb.). A jövőbeli városi adatplatformhoz való kapcsolódási szabványok kialakítása megkönnyíti egy olyan, köz- és magánszervezetekből álló hálózat létrehozását, amelyen keresztül komplex digitális szolgáltatásokat lehet nyújtani a vállalkozásoknak és a polgároknak.

ADATOKON ALAPÚ DÖNTÉSEK: Egyre nagyobb szükség van az adatgyűjtés és -elemzés RENDSZERESÍTÉSÉRE, valamint egy erre a területre szakosodott struktúra létrehozására a városházán belül. Szükség van egy olyan adattárház létrehozására, ahol adatokat lehet gyűjteni, az összekapcsolt adatokon alapuló időszakos jelentések, digitális műszerfal létrehozására a polgármester és a városháza vezetői számára, a VÁROSI SZOCIOLÓGIAI ADATOK PERIODIKUS Begyűjtésére szolgáló eszközök létrehozására. Fokozatosan ki kell terjeszteni az összegyűjtött adatokat és az azokhoz való hozzáférést a közszférán kívülre.

A technológia segítségével a döntések valós vagy modellezett bizonyítékokon alapulhatnak; például az egyik hosszú távú cél egy olyan DIGITÁLIS VÁROSI WEBOLDAL FEJLESZTÉSE, amely a megvalósítás előtt használható az ötletek és projektek tesztelésére, hogy pontosabban meghatározhatók legyenek a projektek lehetséges hatásai és következményei. Középtávú cél lenne egyes döntések fokozatos automatizálása, ami az intézményen belüli folyamatok racionalizálásához és a városi tisztviselők ismétlődő munkaterheinek csökkentéséhez vezethet.

A KÖZEGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOK JAVÍTÁSA. Közegészségügyi központ létrehozása, amely integrálná a különböző érintett szereplőket a területen:

HELYI ÖNKORMÁNYZATOK, ÁLLAMI ÉS MAGÁN EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÓK, EGYETEMEK, MAGÁNVÁLLALKOZÁSOK, START-UP CÉGEK, NEM KORMÁNYZATI SZERVEZETEK;

Rendezvények és iteratív innovációs projektek szervezése (helyi önkormányzatok, tudományos intézmények szervezésében), majd a megoldások validálása és megvalósítása valós környezetben és helyzetekben;

Az egészséggel kapcsolatos adatok folyamatos gyűjtési mechanizmusának megvalósítása (mikro - a város lakosai és makro - a város fizikai, társadalmi és kulturális környezete).

VÁROSI ADATPLATFORM

Egy ilyen platform lehetővé teszi az adatszolgáltatók számára, hogy adataikat strukturált és biztonságos módon, egy KÖZÖS PLATFORMON keresztül tegyék elérhetővé. ADATSZOLGÁLTATÓ lehet az önkormányzat az összes alárendelt szolgálattal, vállalat, egyéb közintézmény, adatszolgáltató vagy MÁS NYILVÁNOS ADATFORRÁS. A rendelkezésre bocsátott adatok lehetnek strukturáltak vagy strukturálatlanok, származhatnak az egyes szolgáltatók által működtetett adatbázisokból, érzékelőkből vagy IoT-eszközökből, illetve a polgárok és az adott adatszolgáltatók közötti interakció eredményeként keletkezhetnek. (Megjegyzés: IoT = a dolgok internete).

DIGITÁLIS IDENTITÁS

A közszféra intézményei és a polgárok, vállalatok vagy civil szervezetek közötti kapcsolat egyik legnagyobb problémája a hitelesítéssel kapcsolatos. A magas színvonalú és kifinomult digitális szolgáltatásokat nyújtó államok vagy közösségek valahogy megoldották a személyazonosság és a hitelesítés problémáját. Ideális esetben a DIGITÁLIS IDENTITÁS ÉS AUTHENTIKÁCIÓ legalább nemzeti, ha nem európai szinten kerülne kialakításra.

Ahhoz azonban, hogy a kolozsvári közszolgáltatásokat a következő szintre lehessen emelni, koherens és méretezhető megoldást kell találni erre a problémára, amely több, egymással összefüggő projektre osztható:

A hitelesítés elfogadott módjainak meghatározása;A különböző kínált szolgáltatásokhoz szükséges bizalmi szint meghatározása (lásd eIDAS RENDELKEZÉS);
Az "egyszer használatos" elv megvalósítása, ideális esetben egy polgárközpontú változatban;A személyazonossággal kapcsolatos adatok gyűjtésének és tárolásának meghatározása;
Hozzáférési szintek és az adatbiztonságra és adatvédelemre vonatkozó szabályok, valamint a jogosulatlan hozzáférést megakadályozó és azonosító mechanizmusok kialakítása.
A FUNKCIONÁLIS DIGITÁLIS IDENTITÁS LÉTREHOZÁSA, akár csak a kolozsvári közösség szintjén is, lehetővé tenné a komplexebb digitális szolgáltatások fejlesztését. Ezt a projektet a helyi közintézmények (különösen a városháza) és az e területen tapasztalattal rendelkező magánvállalkozások (például műsorszolgáltatók vagy mobiltelefon-üzemeltetők) közötti partnerség keretében lehetne kidolgozni.

Forrás: Ziua News

Könyvjelző