Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

K.rvák legyünk vagy szabadok? Hol az erkölcs? Na válasszatok!
Olvasási idő: körülbelül 6 perc

Tele van az erdélyi magyar magyarországi támogatásokból működő online propaganda azzal a hírrel, hogy a ,,székelyek,, nem fogadják Márki-Zay Pétert".

Tele van az erdélyi magyar magyarországi támogatásokból működő online propaganda azzal a hírrel, hogy a ,,székelyek,, nem fogadják Márki-Zay Pétert,, Természetesen ez nem igaz, ugyanis az RMDSZ-es politikusok vagy csak politikust játszó minden rendszerhez alkalmazkodó politikai k.rvák azok, akik ezt nyilatkozták és mint tudjuk az RMDSZ soha nem volt és soha nem is lesz egyenlő a székelységgel. ,,Nagyon szeretem,, amikor ezek a ,,nagyon okos,, politikusaink olyan elkötelezettek a pénz mellett, hogy képesek az anyjukat is eladni. Senki ne gondolja azt, hogy Orbán Viktor kormányának hűsége miatt nem fogadják MZP-t és nem is a magyar állampolgárság elleni népszavazáson elért eredmény miatt, hanem féltik azt a sok száz millió forintot, amit Orbán Viktor kormányától tudtak lehúzni. A 2000-es évek elején még Gyurcsány volt a fasza gyerek és Markó Béla együtt kampányolt vele 2004-ben az ,,Együtt az autonómiáért,, kampányban. Olyan Fidesz ellenesség sehol az elszakított területeken nem volt akkor, mint Erdélyben. 

{P2}

De ismerjük az RMDSZ-t, tudjuk mi székelyek a helyi politikából is, ritka az a román párt csecs, amire Kelemen elvtársék nem cuppantak rá. Ha annak idején Vadim Tudor pártja a Nagy Románia Párt nyeri meg a választásokat Romániában Markóék olyan szép román nacionalisták szerepében tündököltek volna, hogy a mai AUR példát vett volna róluk és Dan Tanasa is székely zászlókat lobogtatott volna. De ne bántsuk őket, mert ők erre születtek. Politikai diplomácia, erkölcs? Na ha pénz van az már nem számít, az már nem összeegyeztethető. A lényeg, hogy a pénz csurranjon és teljesen mindegy hogy Orbán vagy Gyurcsány csak legyen pénz...nyalnak ők vagy sz.pnak is csak legyen fizessen a magyar és a román is. 

 Persze abban az esetben, ha Márki-Zay Péter megnyeri a választásokat az ,,erdélyi magyar fiuk lányok,, azonnal a nyelvüket próbálják majd az ellenzék közelébe helyezni, a minél délibb fekvésű testrészeket keresve. Természetesen úgy is várni fogják a pénzt, tartani fogják a zsebüket mint az RMDSZ mint a másik két törpe párt, amelyek egyoldalú és a politikai pluralizmust nem ismerő kampányt végeznek a közösségi oldalaikon, ahol csak éppen azt nem írják ki, hogy Hajrá Orbán Viktor! Ezt azért még nem láttam egyik párt oldalán sem leírva vagy azt sem, hogy ha Márki-Zay Péter nyer mi nem kérünk magyarországi támogatásokat, mert elkötelezett Fideszesek vagyunk. Megnyugtatok mindenkit, nem is fognak ilyent látni. 

Az erdélyi magyar pártok kivétel nélkül a mai kormánypárt kezében vannak. Ha nincs támogatás nem működnek, de a mai kormány kezében vannak az erdélyi magyar egyházak is, amelyek papjai szintén mára már politikailag megfertőződtek. Ma már tehát elképzelhetetlen az, hogy akár Erdélyben akár Székelyföldön bármelyik média vagy politikai személyiség azt mondaná, hogy álljon meg a ment, azért létezik a politikai diplomácia is, érthető hogy 2004-miatt még ott a tüske bennünk de míg a világ és két nap nem lehet a dühünket a csalódottságunkat kiélni a mai magyar baloldalon, amelyik csak részben az, amelyik volt 2004-ben. De meg van parancsolva, hogy fent kell tartani a gyűlöletet és hiába keresztény-demokrata kormány van a keresztény megbocsájtás az mára már nem létezik. Pedig én megbocsájtottam a Fidesznek, hogy Orbán Viktor és a Fidesz kivonult a Parlamentből 1990. június 4-én, amikor az országgyűlés egyperces néma csenddel adózott a trianoni békekötés emlékének. Érdekességként az MSZP-sek mind ott maradtak. Ma sincs erre semmi magyarázata a Fidesznek, de nem is kell, meg van bocsájtva.

Vegyük egy kicsit komolyabbra a dolgokat! Nemzeti politikát szeretnénk, ahol minden magyar felelős minden magyarért, ahol nem a gyűlölet, nem a harag hanem az összetartozás a lényeg. Ne haragudjatok, de székelyként szégyellem magam, hogy a pártjaink nem a nemzeti egységet képviselik, ahol minden politikai irányzatnak, oldalaknak, politikai izmusoknak helye kellene legyen. Ahol a Borbolyok, Kelemenek, Tamások és egyéb bőségesen megfizetett szolgák a gyűlöletet, a megosztottságot, a demokratikus rendszer, a politikai pluralizmust alázzák. Egyenesen undorodom azoktól az emberektől, akik nem látják Erdélyben azt, ha bárhová politikai elköteleződést teszünk azonnal megosztottságot csinálunk, azonnal gyűlölet tárgyai leszünk. Ezért lesz a székely is román, mikor átmegy Budapestre. Gondolkodjunk el egy kicsit, megéri nekünk ilyen kijelentéseket tenni, hogy nem fogadunk itt magyar ellenzéki politikusokat? Mi lesz, ha kormányváltás lesz? Elhatárolódunk a magyar kormánytól?
Benke Csaba
Forrás: SzékelySzó

Könyvjelző