Karpatria
2022. 07. 16.
Ukrajna azonnali elhagyására szólította fel állampolgárait az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége

Az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége biztonsági okokból felszólította az amerikaiakat, hogy azonnal hagyják el Ukrajnát. Ez áll a diplomáciai képviselet hivatalos honlapján közzétett közleményben.

2022. 07. 16.
Budaházy Edda: Elvárom a magyar rendőrségtől a szigorú fellépést

2002-ben, az Erzsébet híd 2 órán keresztül tartó lezárása alkalmával Budaházy György és társai ellen büntetőeljárás indult engedély nélküli demonstráció, közérdekű üzem megzavarása és garázdaság ellen, amely végén el is ítélték őket, nem úgy, mint annak idején a napokig tartó taxisblokád résztvevőit.

 

2022. 07. 16.
Mit tehet egy felelős vezető, ha az irányítása alatt szabadul el egy ágyúgolyó?

Gondolatok a Dévai Szent Ferenc Alapítványnál kibontakozó pedofil botrány margójára.

2022. 07. 16.
Az elmaradt szembenézésről…

Nem akarunk róla tudomást venni, hogy oldaltól függetlenül az értelmiségünk, politikusaink, a nemzetközi intézményeink egészen egyszerűen elárultak minket.

2022. 07. 15.
Kell egy kis áramszünet...

...ja, nem, most nem a várható jövőképre célozunk!

2022. 07. 13.
LEMONDOTT VIRRASZTÓ ZSOLT, ZALA MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARAI TISZTSÉGÉRŐL

Végre egy gerinces ember!

2022. 07. 12.
Carrie Madej doktornő a szuri és a tr@nszhumanizmus kapcsolatáról...

és ez nem összeesküvés elmélet,itt tartunk sajnos,bármennyire is hihetetlennek tűnik.

2022. 07. 12.
Lázadnak a holland gazdák: az elit elleni felkelés globális méretűvé vált

„A munkásosztálybeli emberek népfelkelése az elit és annak értékei ellen zajlik – és ez az egész világon átível. A közép- és alsóbb osztályok egyre nagyobb ellenállást tanúsítanak azzal szemben, amit Rob Henderson az elit „luxushitének” nevezett, mivel a hétköznapi emberek felismerik, hogy ez milyen károkat okoz nekik és közösségeiknek”

2022. 07. 11.
Az AUR felszólítja a kormányt, hogy avatkozzon be a 18 éven aluli magyar válogatott és az úgynevezett székelyföldi csapat közötti labdarúgó-mérkőzés ügyében

A nemzetbiztonságot fenyegető valós veszélyről van szó. Gyorsan be kell avatkoznunk, mielőtt a dolgok teljesen kicsúsznak a kezünkből.

2022. 07. 11.
Ezeken a helyeken van a legnagyobb esélye átvészelni a civilizáció összeomlását

Egy, az ipari civilizáció állapotát vizsgáló új tanulmány szerint a mérsékelt övi szigetek biztosítják a legjobb esélyt a túlélésre abban az esetben, ha az általunk ma ismert rendszer összeomlik.

2022. 07. 11.
Litvánia nem hátrál, folytatódik a kalinyingrádi csörte

Litvánia hétfőn kiterjesztette a területén keresztül Oroszország balti exklávéja, Kalinyingrád felé irányuló kereskedelemre vonatkozó korlátozásokat, mivel Moszkva ellen újabb, korábban már bejelentett európai uniós szankciók léptek hatályba.

Leállhat a román autópályaépítés jelentős része
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Umbrarescu vállalat abbahagyja a munkát az összes autópálya-építkezésen, 140 km-en, mert az állam nem módosítja a szerződésekben szereplő árakat, tekintettel az építőanyagok árának emelkedésére.

Leállhat a román autópályaépítés jelentős része

A román építő leállítaná a munkálatokat az autópálya minden szakaszán, amelyen dolgozik, kivéve a Szlatina melletti gyorsforgalmi út szakaszát, jövő hétfőtől kezdve, írja a Pro Infrastructura Egyesület. Veszélyben vannak azok a 140 km-es autópálya-szakaszok, amelyeken jelenleg folynak a munkálatok. A Közúti Infrastruktúra-kezelő Nemzeti Vállalat (CNAIR) véleményt küldött, kijelentve, hogy Románia az uniós tagállamok közül most először tesz intézkedéseket az építők támogatására.

Igaz, hogy az építőanyagok ára az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedett, de a CNAIR csak olyan intézkedéseket alkalmaz, amelyek összhangban vannak a jogszabályokkal, a szerződéses rendelkezésekkel és az európai normákkal.

"Az UMB minden építkezésen leáll! A nagy közúti infrastrukturális projektek egyik legfontosabb fővállalkozója példátlan döntést hozott: 2022. július 11-től, hétfőtől már nem hívja az embereket munkába. Ez a hét a belső eljárások szerint pihenőhét, ahol az UMB alkalmazottai napi 14 órát dolgoznak plusz szombaton" - közölte ma délelőtt a Pro Infrastructura Association a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

"7 olyan projekt van veszélyben, amelyek együttesen meghaladják a 140 kilométert, ami több mint EGYHARMADA (közel 36%) annak az összesen 391 kilométeres autópályának és valódi gyorsforgalmi útnak, amelyekre Románia szerződéseket írt alá!

A helyzet NAGYON súlyos. Katasztrófa lenne, ha a dolgok eszkalálódnának, és nem csak egyetlen szerződés kölcsönös megszüntetéséhez vezetnének, hanem mindegyikhez, vagyis az összes autópálya és gyorsforgalmi út teljes kilométerének 36%-át leállítanák!" – írja a Pro Infrastructura.

Umbrarescu figyelmeztetett

A National Company for Road Infrastructure Management június 30-án este sajtóközleményben jelentette be, hogy telefonbeszélgetésre került sor a CNAIR főigazgatója, Cristian Pistol és az UMB Spedition képviselője között, amelyben ez utóbbi a két vállalat által kötött útépítési szerződések felmondását követelte.

Az UMB Spedition képviselője megerősítette, hogy kérelmet nyújtott be a CNAIR-hez a két fél közötti szerződések békés felmondása iránt.

Az építtető elmondta, hogy az anyagok és közművek árának emelésének jelenlegi körülményei között nem tudja teljesíteni a szerződéseket. Az UMB Spedition biztosítékot adott arra, hogy nem szándékozik feladni a CNAIR-lel kötött szerződéseket, csak az a célja, hogy biztosítsa, hogy vállalata részesüljön az új jogszabályi változásoknak az árkiigazítási képletekre vonatkozó rendelkezéseiből.

Az UMB Spedition cég tulajdonosa Dorinel Umbrarescu üzletember, a legnagyobb román útépítő.

economica.net

 

Könyvjelző