Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Lebukott a járvány és a háború hazugságait közvetítő média
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

A román ANTENNA 3 egyik műsora egy 2013-as videojátékot mutatott be, mint mai, ukrajnai háborús eseményt.

Szombaton, február 26-án a Mihai Gâdea által bemutatott "Sinteza Zilei" című műsor a minőségi FAKE NEWS csúcsát érte el. Szombaton a stúdióban, ahol többek között a védelmi minisztérium szóvivője, Constantin Spînu is jelen volt, egy háborús VIDEÓJÁTÉK képeit mutatták be, mint valós felvételeket az ukrajnai légi harci jelenetekről - számol be a Libertatea. Az Antena 3-on bemutatott játék neve... 3. fegyver.

A stúdióban a CNN szakértői, a világ összes jó szakembere maximális profizmussal kommentálta a felvételeket.

{V1}

A napokban keringett az interneten az a videó, amelyen egy katonai repülőgépet a földről lőttek ki egy légvédelmi rendszerből. A felvételeket az interneten úgy mutatták be, mintha az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktusból származnának - írja a LIberty. A felvételeket az Antena 3 TV csatorna "Sinteza Zilei" című műsorában is levetítették szombat este, február 26-án, miután Mihai Gâdea elküldte a szerkesztőségnek, "EXKLUZÍV" megjelöléssel.

Amióta Oroszország csütörtökön megkezdte az Ukrajna elleni háborút, több száz fotó és videó került fel az internetre és a közösségi médiára, amelyeket az európai államban történt bombázásokról, a megölt vagy megsebesült emberekről és a menekültek meneküléséről írtak az emberek - mondta a forrás. Némelyik valódi, némelyik nem.

Szombaton Mihai Gâdea megkérte a filmes stáb tagjait, hogy küldjenek be néhány felvételt, amit el is küldött nekik. "Lássuk a felvételeket az Azovi-tengerről" - mondja a műsorvezető, miközben a képernyőn megjelennek a 2013-ban számítógépen készült Arma 3 videojáték felvételei.

"Itt van a felvétel, itt van a forgatás. Ez egy vadászgép, amely után légvédelmi rakétákat lőnek ki. Azt hiszem, korábban is egyértelmű volt, hogy volt kapcsolat, de még mindig tüzelnek" - folytatja Gâdea, akit Radu Tudor támogat.

Constantin Spînu, a MApN szóvivője szerint tudta, hogy a képek nem valódiak. A Libertatea kérdésére, hogy miért nem hívta fel a műsorvezetők figyelmét a műsor alatt, a katona azt mondta: "Nem volt időm, mert mire észrevettem, már levették őket a képernyőről".

Hangsúlyozta, hogy ő csak vendég volt a műsorban, és nem felelős azért, amit a csatorna sugárzott, vagy általában azért, amit a televízió sugároz.

Milyen szerepet játszom ebben? Semmi közöm ahhoz, hogy az Antena 3 milyen műsorral jelentkezik. A szünetben elmondtam nekik, hogy tudomásom szerint a klip egy videojátékból származik, mert néhány nappal korábban láttam a Facebookon. Nem válaszoltak nekem semmit, nem volt erről vita.

Constantin Spînu, a MApN szóvivője: A Sinteza Zilei producere, Mihaela Andrei nem válaszolt a lap hívásaira és üzeneteire.

Könyvjelző