Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Március 8-án megszűnik a járványügyi veszélyhezet Romániában
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

Hurrá! Nyaralunk! Jöhet a mics, flekken, buli.
Vissza a normalitáshoz.

Az elnök azután tette a bejelentést, hogy a nap folyamán tanácskozott a Cotroceni-palotában Nicolae Ciucă miniszterelnökkel és a kormány többi tagjával. Iohannis elmondta, hogy Románia immár túllépett a koronavírus-járvány ötödik hullámán. „Elérkezett a pillanat, amikor új intézkedéseket kell foganatosítanunk a helyzet kapcsán, olyan döntéseket, amelyek döntő befolyással bírnak a jövő szempontjából” – jelentette ki Iohannis.

Hozzátette, a kormány tagjaival közösen úgy határoztak, hogy március 8-án már nem hosszabbítják meg Romániában a közel két évvel ezelőtt, 2020. május 18-án foganatosított járványügyi veszélyhelyzetet. Az államfő szerint a pénteki döntéssel számos korlátozás is érvényét veszíti, ezekről elmondása szerint ezután tájékoztatják majd a lakosságot az illetékesek. A járvány kezelésével az egészségügyi minisztérium foglalkozik majd, tette hozzá, azon reményének is hangot adva, hogy a pandémia a végéhez közeleg. Iohannis emlékeztetett, hogy az elmúlt két év járványhelyzet radikálisan megváltoztatta a romániai társadalmat, és több mint 63 000 román állampolgár veszítette el a vírus elleni harcot, hatalmas űrt és számos gyászoló családot hagyva maga után.

Könyvjelző