Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Miért nem védjük meg az alkotmányt? Miért nem védjük a demokráciát?
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Miért nem védjük a demokráciát? Talán azért, mert nem vagyunk demokrácia, és soha nem is voltunk 1989 óta. 

Miért nem védjük a demokráciát? Talán azért, mert nem vagyunk demokrácia, és soha nem is voltunk 1989 óta. Ahelyett, hogy demokráciánkat és jogállamiságunkat építettük volna és védtük volna, politikai eszméket és projekteket fogadtunk el csak azért, hogy személyes előnyre tettünk szert.

Nem antikommunizmusból lőttük le Ceușescut, hanem azért, hogy legyen karácsonyi narancs és meleg az otthonunkban.
Nem nagy civilizációs meggyőződésből csatlakoztunk az EU-hoz, hanem azért, hogy vízum nélkül utazhassunk, tanulhassunk, dolgozhassunk.
Beledugtuk a lábunkat a Referendumba a normalitásról, amibe beleszülettünk és beleneveltek minket, csak hogy a "jó világ" ne mondhassa rólunk, hogy nem vagyunk "nyitottak" és multikulturálisak.
Dragneát nem azért zártuk börtönbe, mert "megvesztegethetetlenek" és antikommunisták voltunk, hanem azért, hogy "nacionalista" "sodródásaival" ne zavarjon fel egy bizonyos brüsszeli hatalmi kört.
És mivel "olyan országot akarunk, mint a kinti világ", igazodtunk a WHO irányelveihez, és elfogadtuk az otthoni bezártságot és a szabadság papíron történő megadását, miután egyesek hízelegtek nekünk, hogy ez szolidaritást és felelősséget jelent - "hősies" eszméket, amelyek egykor idegenek voltak számunkra, bizonyíték arra, hogy nem "éreztük" a propagandahamisításuk "szagát".

Most, amikor a szociális hitelrendszert az alapvető szabadságjogok passziválásával építjük, nem megyünk ki a demokrácia és a jogállamiság védelmére ugyanezen okból: soha nem kerestünk értékeket, csak személyes előnyöket.

Amíg tudjuk, hogy megvan a dózis és az igazolvány, amely "megkönnyíti" a juttatásokat, addig fütyülünk a szabadságra vagy az országra - ezek "szélsőségek", "retrográd" eszmék, amelyeket "felelőtlen" "marginálisok", vagy "terroristák" támogatnak, ahogy Florin Cîțu ex-miniszterelnök volt olyan szemtelen, hogy így nevezze őket, és Raed Arafat sietett elmondani, hogyan kellene őket gyorsabban elvágni.
Egy szilárd demokráciában az ilyen nyilatkozatok lemondást eredményeztek volna. Szankcionálta őket valaki? Nem, mert  megszoktuk, hogy otthonról nyilatkozatokkal, hazánkból pedig bizonyítványokkal távozunk, természetesnek tűnik számunkra, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának az üzenet tartalmától kell függenie.
Mint ahogy a tüntetés szabadságát is a bizonyítvány és a résztvevők számához kötötték, még akkor is, ha a tüntetés azoké, akik elítélik az oltási bizonyítványt és a résztvevők számának korlátozását (amikor 2021. augusztus 14-én a bukaresti LMBT-felvonulás meghaladta a pandémiás korlátozások által előírt résztvevők számát, felhördülés volt, hogy a "kisebbségeket" üldözik; amikor 2021. december 21-én a Parlamentnél tartott bizonyítványellenes tüntetés meghaladta a pandémiás korlátozások által előírt résztvevők számát, a csendőrséget vádolták azzal, hogy nem a többséget üldözik).
És még mindig nem ébredünk fel, nem fordítjuk el a fejünket és nem lépünk előre a személyes komfortzónába, mert többet törődtünk a társadalmi előnyökkel, mint a sérthetetlen elvekkel!

Szegény Románia, téged a jobbágyok szorgos kezei kovácsoltak, most pedig a "nagyképű" rabszolgák nyálkás kezei bontanak le, arra várva, hogy az állam/kormány/európai Bizottság megkönnyítse azt, amit ők maguk nem tudnak vállalni: Szabadság!

Forrás: activenews

Könyvjelző