Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Mit tett érted ez az ország?
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Dan Capatos nem akar bevonulni, ha Romániát megtámadják! Kijelentette, hogy nem megy harcolni egy Romániával folytatott háború esetén. Az Antena Stars műsorvezetője inkább elmenekülne az országból, minthogy bevonuljon!

A 48 éves Dan Capatos azt mondta, hogy ő és egész családja inkább elmenekülne, ha Románia belekeveredne a háborúba. A sztár keményen állást foglalt egy esetleges általános mozgósítással kapcsolatban.
"Mit tett érted ez az ország, hogy harcolnod kell érte? Úgy értem, ha háború tör ránk, akkor viszem a feleségemet, a gyerekemet és búcsúzom! Elmegyünk, futunk, ahová csak tudunk. Kötelességem megvédeni a gyermekemet, a feleségemet, a családomat, a szüleimet, de a hazámat nem! Legyen ez lecke azoknak a politikusoknak, akik az elmúlt 20 évben gúnyt űztek ebből az országból!" - mondta Dan Capatos.

Az Avangarde Társadalom-viselkedéskutató Csoport nemrégiben végzett felmérése szerint a románoknak csupán 26%-a maradna az országban, hogy megvédje azt egy katonai konfliktus esetén!
Arra a kérdésre, hogy "Ha Romániát megtámadnák, az országban maradna, hogy megvédje az országot?", a megkérdezettek mindössze 26%-a válaszolt IGEN! A felmérésben részt vevők 48%-a válaszolt NEMmel, 20%-uk azt mondta, hogy NEM tudja ELDÖNTENI, 6%-uk pedig nem válaszolt a kérdésre a felmérésben.

A román kormány olyan törvénytervezetet készít elő, amely az ukrajnai konfliktussal összefüggésben a romániai válsághelyzet kialakításának jogi alapja lesz. Az egyik rendelkezés az, hogy háború esetén az általános katonai tartalékot minden 18 és 60 év közötti férfi alkotja. Azoknak az önkénteseknek, akik nem teljesítettek katonai szolgálatot, először egy képzési folyamaton kell részt venniük.
Romániában 2007 óta nem kötelező a katonai szolgálat.

Forrás: RomaniaTv.net

Könyvjelző