Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Mit tett érted ez az ország?
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Dan Capatos nem akar bevonulni, ha Romániát megtámadják! Kijelentette, hogy nem megy harcolni egy Romániával folytatott háború esetén. Az Antena Stars műsorvezetője inkább elmenekülne az országból, minthogy bevonuljon!

Mit tett érted ez az ország?

A 48 éves Dan Capatos azt mondta, hogy ő és egész családja inkább elmenekülne, ha Románia belekeveredne a háborúba. A sztár keményen állást foglalt egy esetleges általános mozgósítással kapcsolatban.
"Mit tett érted ez az ország, hogy harcolnod kell érte? Úgy értem, ha háború tör ránk, akkor viszem a feleségemet, a gyerekemet és búcsúzom! Elmegyünk, futunk, ahová csak tudunk. Kötelességem megvédeni a gyermekemet, a feleségemet, a családomat, a szüleimet, de a hazámat nem! Legyen ez lecke azoknak a politikusoknak, akik az elmúlt 20 évben gúnyt űztek ebből az országból!" - mondta Dan Capatos.

Az Avangarde Társadalom-viselkedéskutató Csoport nemrégiben végzett felmérése szerint a románoknak csupán 26%-a maradna az országban, hogy megvédje azt egy katonai konfliktus esetén!
Arra a kérdésre, hogy "Ha Romániát megtámadnák, az országban maradna, hogy megvédje az országot?", a megkérdezettek mindössze 26%-a válaszolt IGEN! A felmérésben részt vevők 48%-a válaszolt NEMmel, 20%-uk azt mondta, hogy NEM tudja ELDÖNTENI, 6%-uk pedig nem válaszolt a kérdésre a felmérésben.

A román kormány olyan törvénytervezetet készít elő, amely az ukrajnai konfliktussal összefüggésben a romániai válsághelyzet kialakításának jogi alapja lesz. Az egyik rendelkezés az, hogy háború esetén az általános katonai tartalékot minden 18 és 60 év közötti férfi alkotja. Azoknak az önkénteseknek, akik nem teljesítettek katonai szolgálatot, először egy képzési folyamaton kell részt venniük.
Romániában 2007 óta nem kötelező a katonai szolgálat.

Forrás: RomaniaTv.net

Könyvjelző