Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Nagyszabású hadgyakorlat Romániában
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

A NATO-nak készen kell állnia arra, hogy támadás esetén gyorsan reagáljon.

Az amerikai hadsereg a románokkal együtt fog készülni egy nagyszabású gyakorlaton, amelyre március elején kerül sor Galațiban. A kiképzés nyolc napig tart, és célja a szövetséges fegyveres erők közötti együttműködés javítása.

Nem kevesebb, mint 900 román és amerikai katona fog együtt gyakorlatozni nyolc napon át a Land Forces Harci Kiképző Központjában, a Galați megyei Smârdanban.

A hadgyakorlatot Justice Eagle 22.1-nek hívják, és március 2. és 10. között kerül megrendezésre. A hat gyalogsági egység és tank, valamint a logisztikai támogató hadosztályok román katonái megtanulják, hogyan működjenek együtt amerikai partnereikkel.

Ennek a gyakorlatnak az a célja, hogy a két ország fegyveres erői megismerjék egymást, és hatékonyan és gyorsan tudjanak reagálni abban az esetben, ha az Észak-atlanti Szövetség háborúban vesz részt. A katonai gyakorlat során tankokat, kétéltű páncélozott személyszállítókat, valamint Bradley harci járműveket és Stryker páncélozott személyszállítókat vetnek be.

 A NATO megerősíti a keleti szárnyat
A NATO a múlt héten bejelentette, hogy aktivizálta védelmi terveit, és további erőket fog bevetni a kelet-európai tagállamokba.

"A NATO a történelem legerősebb szövetsége. És nem szabad kételkednünk abban, hogy a NATO minden tagállamot meg fog védeni minden támadástól, meg fogjuk védeni a NATO területének minden centiméterét. Ezért növeltük jelenlétünket a Szövetség keleti részén.

Az elmúlt hetekben több ezer katonát, hajót és repülőgépet küldtek, hogy egyértelmű üzenetet küldjenek arról, hogy az egyik tagállam elleni támadás az egész Szövetség támadását fogja vonzani. És nem konfliktust akarunk kiprovokálni, hanem megakadályozni a konfliktust" – mondta Jens Stoltenberg főtitkár.

Forrás:evz.ro

Könyvjelző