Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Nyílt levél Kelemen Hunor számára!
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Benke Csaba nyílt levele: Önök 1989-után, mikor kormányon, mikor ellenzékben az ország kifosztásán dolgoztak.

Nyílt levél Kelemen Hunor számára!

Tisztelt Kelemen Hunor, Miniszterelnök-helyettes Úr!

,,Propria laus sordet,, - tartja a mondás vagyis ,,Öndicséret gyalázat,, Ez fogalmazódik meg bennem, mikor Ön arra a kérdésre, hogy hányasra osztályozza  a kormány tevékenységét Ön 7-8-as osztályzatot adott egy olyan kormánynak, amely mint az erdélyi magyar, székely, csángó és román népet is egyszerre nyomta bele egy gazdasági válságba, amelynél a kormány nem hogy segít, hanem adókat emel, árakat növelnek. Tisztelt Elnök Úr! Ebben az országban, ahol Ön magas polcon van és nem láthatja, hogy a saját nemzete, népe hogyan él, milyen fizetésekkel rendelkezik, mekkora adókat fizet Önnek, RMDSZ-es és EMSZ-es képviselőtársaiknak, akik szintén a kormány részei ezt az osztályzatot sokkal lennebb kellene tegye. 


Tisztelt Elnök Úr! Tisztában van-e Ön azzal, hogy mennyi Romániában a nettó minimálbér? Tisztában van-e azzal, hogy ez a minimálbér a mai árakhoz képest a legnagyobb csúfság és tulajdonképpen több százezer ember államilag támogatott kifosztása? Önök a fizetéseink több mint 40%-át visszaveszik tőlünk és akkor még Önök Európai Uniós átlag minimálbérekről mernek beszélni? Elnök Úr! Ébredjen fel és lépjen ki az emberek közé és kérdezze meg őket, hányasra osztályozzák a kormány tevékenységét ! Én ki merem jelenteni, hogy Önök megbukottak, nem most, hanem már 9 hónapja. Nem tudom, hogy a Tisztelt Elnök Úr meg tudna élni most a mai romániai minimálbérből? Mert gondolom, hogy Ön nem abból él, ahogyan a több mint 500 képviselőtársa sem a parlamentben. 

Önök 1989-után, mikor kormányon, mikor ellenzékben az ország kifosztásán dolgoztak. Eladták az ország altalajkincseit, mezőgazdasági területeit, lerombolták a szocializmusban felépített gyárakat és a demokrácia köntösében egyre jobban nyomorba döntötték Románia lakósságát. Önök nem képesek kormányozni, Románia kormányzása ma nem az Önök kezében van, hanem a nyugat diktálja meg hogy mit tehetnek. Hogyan beszélnek Önök szuverén országról egy többnyire amerikai gyarmatról?  

Tisztelt Elnök Úr!

Mit kapott Önöktől és Romániától az erdélyi magyarság? Mit adtak Önök nekünk? Semmit! Elintézték azt, hogy az erdélyi magyarság a Magyar Kormány segítségére szoruljon. Igen, ez így van, amit kapunk azt a Magyar Kormány adja, nem Önök, nem a román hatalom. Hogyan várnak el Önök tiszteletet tőlünk? Hogyan várja el Ön azt , hogy újra és újra az erdélyi magyarság az RMDSZ-re közképviseletként tekintsen? Felháborító az a nyomorba döntés amiben Önök is cinkosok. Ma a mai árakhoz képest A nettó minimálbér 1524 lej ebből éljen meg Ön és a a többi a mi pénzünkön élősködő román képviselőtársa. A ledolgozott fizetéseink 59.8%-át kapjuk meg? 40,2%-ot zsebel be az állam és ebben 10%-os jövedelem adó van ami ebben az esetben 133 lej. Tudja, hogy ez a 133 lej is hány embernek jelentene óriási segítséget? Az egészségügyi biztosításunk 255 lej havonta amit szintén csak kidobunk +10 %. nyugdíj alap 25% ami 638 lej. Emlékeztetném, hogy sokan a mai munkakörülmények között és a román életszínvonalnak köszönhetően sokan még a nyugdíjas kort sem fogjuk megérni, de Önök azért csak húzzák a pénzt mert kell ez a speciális nyugdíjaikra, több 10 000 lejes fizetéseikre.

Tisztelt Elnök Úr ez még jó indulattal sincs 4-es de 3-ast azért én is adnék és remélem a legközelebbi választásokon elért százalékuk sem lesz ennél magasabb!  Kérem Önöket gondolkodjanak el, meddig támogatnak egy saját népét elnyomó kormányt! Szégyen! 

Forrás: szekelyszonline.com

Könyvjelző