Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

RoExit - Románia lehetséges jövője
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Romániának türelmesen és óvatosan kell felépítenie politikai alternatíváját az Európai Unióval szemben, amely "ideológiailag egyre kevésbé lélegzik".

Dan Chitic jogász, a Nemzetért Koalíció vezetője olyan érett politikai javaslatot tett, amely nemcsak szakembereket készítene fel a jövő kormányaira, hanem konkrét megoldásokat is kínálna a többszörös romániai válságra.

Dan Chitic és a Koalíció a Nemzetért egy "árnyékkabinet" létrehozását javasolja, olyan osztályokkal, amelyek a román kormány minisztériumaihoz hasonlóak, azokkal párhuzamosak, és a szuverenista és konzervatív politikák valódi laboratóriumai lennének.
Ezek az "osztályok" nemcsak alternatív politikák megfogalmazásának lehetőségét kínálják majd, hanem egy szuverenista és konzervatív politikai elit iskolái is lesznek.

"A RoExit egy országos, Románia jövőbe mutató projektje lehet. Ezt egy országprojektként kell elképzelni, alternatív projektekkel, stratégiákkal a jelenlegi politikai osztály kizárólag eurocentrikus politikájával szemben."

Dan Chitic szerint a Brexit tanulsága az, hogy a kilépésre előre fel kell készíteni az országot. Romániának türelmesen és óvatosan kell felépítenie politikai alternatíváját az Európai Unióval szemben, amely "ideológiailag egyre kevésbé lélegzik".

A román közéletben aktívan részt vevő jogász az elmúlt években a romániai szuverenista mozgalom egyik legfontosabb és legkoherensebb hangjaként tűnt fel.
Dan Chitic nyilvánosan bemutatta projektjét Cozmin Gșă műsorában a Gold FM-en. A felvételt azonban törölték a YouTube-ról!

Ahogy Anca Radu megjegyzi: "A Dan Chitic barátunk által felvetett témák borzasztóan fájdalmasak, ezért agresszíven cenzúrázzák, valahányszor megpróbál nyilvános vitát kezdeményezni a témában.

Könyvjelző