Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Románia 95 millió eurót veszített eddig a vakcinákon
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Románia egyetlen év alatt 7 millió adag Covid-ellenes vakcinát adományozott és dobott ki, 45 millió euró értékben, az összesen kapott 32,4 millió adagból.

Ezekhez hozzáadódik a már raktáron lévő közel 8 millió adag, ami további 50 millió EUR-t jelent. A Florin Cîțu által kötött kormányzati szerződés szerint további közel 90 millió adag vakcinát fogunk vásárolni.

Románia és az Európai Unió közötti megállapodás, amelyet Florin Cîțu parafált és írt alá, és amelyen keresztül 120 millió adag Covid-ellenes vakcinát kell vásárolnunk, az ország költségvetésének legsúlyosabb kifosztása. Európában egyetlen állam sem vásárolt ennyi adagot a vakcinából, és ehhez képest Bulgária csak 5 millió adagra írt alá. 

Cîțu magyarázatait, amelyek szerint a vakcinákat hosszú távon adták volna be, semmi nem támogatja, ez túlzottan magas szám, amely a lakosság teljes vakcinázását fedi le hat adaggal. A kifizetett és az országba érkezett 32,4 millió adagból csak a felét használták fel.

"Ami a Románia által február 16-ig kapott adagok számát illeti, több mint 32 453 000 adagot kaptak mind a négy típusú vakcinára, beleértve a Pfizer cég gyermekgyógyászati vakcináját is, beleértve a használatra kész vakcinát is, azaz használatra kész, ugyanattól a cégtől. Több mint 16,6 millió adagot adnak be a vakcinából, ami 51,28% -os dózist jelent mindenből, amit kaptunk. Jelenleg 7,81 millió adagunk van mind a négy vakcinatípusból, és gyakorlatilag 24 635 000 adagot osztottunk ki, illetve adtunk el újra" – mondta Valeriu Gheorghiță, az oltási kampány koordinátora. Alapvetően több mint 8 millió adag tűnt el a készletekből, amelyek közül csak egymilliót adtak el a dánoknak. A másik 7 millió, mintegy 45 millió euró értékű adagot vagy kidobták, vagy különböző országoknak adományozták.

Még 45 millió euró jön
Mintegy 7000 beoltott naponta, dózis 1, II és booster, és ez jelentősen csökken, az oltások iránti igény az év végéig nem haladja meg a 200.000. Romániának azonban jelenleg 7,81 millió adag készlete van, és a hatóságok által titokban tartott szerződéses rendelkezések szerint továbbra is érkeznek vakcinák az országba. Február 18-án újabb 177 600 adag Moderna vakcinát kaptak, a legdrágábbat a piacon és a legkevésbé használt, elérve a napi 20 adagot. Ez azt jelenti, hogy Romániának nagyon rövid idő alatt el kell dobnia vagy adományoznia kell közel 8 millió adagot, azaz további 50 millió eur veszett el.

"Nyilvánvaló, hogy ha az oltási arány jelentősen csökken, akkor a vakcinák többlete marad, vagy belépnek egy adományozási mechanizmusba a COVAX rendszerben, vagy újra elárosszák őket ott, ahol ez a kérés lesz. Jelenleg és amikor elérjük a tárolókapacitást a háromféle hidegláncon mínusz 80, mínusz 20 vagy két fokon, általában elhalasztjuk ezeket a részleteket, és az adagokat közvetlenül a gyártótól lehet eladni vagy adományozni anélkül, hogy Romániában fogadnánk őket" – mondta Valeriu Gheorghiță.

Újabb manipuláció indítása
Kétségbeesetten, hogy az elveszett összegek mekkorák, a hatóságok most megpróbálják meggyőzni a lakosságot, hogy oltsák be magukat a szív- és érrendszeri betegségek és a Covid-betegségen átesettek stroke-jának fenyegetésével. "Vannak olyan adatok, amelyek a miokardiális infarktus kockázatát, a szívelégtelenség kockázatát, a stroke kockázatát mutatják távolról, hónapokkal vagy több mint egy évvel a betegség áthaladása után. Tudjuk, hogy a SARS-Cov-2 vírus is tapad azokhoz a sejtekhez, amelyek belülről tapétázzák az ereket, és nyilvánvalóan van ez a hosszú távú hajlam bizonyos szív- és érrendszeri betegségekre" - mondta Valeriu Gheorghiță. Úgy ahogy. A fiatalok hirtelen halála nem az oltásból, hanem a Covidból (!) történt.

Forrás: National.ro

Könyvjelző