Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Románia a tűzzel játszik
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Újabb öt ukrán helikopter érkezik Romániába - 14 ukrán helikopter kapott engedélyt Brassóba érkezésre. 

Románia a tűzzel játszik

 A Honvédelmi Minisztérium szerint összesen 14 helikopter repülését engedélyezték Románián keresztül az elkövetkező időszakban.

Miután a román hatóságoktól megkapták a diplomáciai átrepülési engedélyeket, további öt, polgári feladatok ellátására konfigurált, fegyverek nélküli ukrán helikopter van úton Brassó megyébe, hogy az Airbus Helicopters Románia tervezett karbantartási munkálatokat végezzen. E légi járművek repülési terveit is benyújtották a polgári légiforgalmi rendszerre vonatkozó nemzeti légiközlekedési szabályoknak megfelelően.

Összesen 14 helikopter kapott diplomáciai átrepülési engedélyt az Airbus Helicopters Románia számára, a többi repülőgép pedig a közeljövőben érkezik.

A Honvédelmi Minisztérium kedden arról is beszámolt, hogy négy, Románia felett már átrepülő ukrán helikopter kapott átrepülési engedélyt, végső célállomásuk Ghimbav, Dzsudzsák. Brassó, hogy az Airbus Helicopters Romániánál karbantartási műveleteket végezzen a hatályos szerződések szerint.

"A szóban forgó repülőgépek polgári feladatok végrehajtására vannak konfigurálva, és nincsenek felfegyverezve.

Ezeknek a helikoptereknek a repülési terveit ma, március 8-án nyújtották be a polgári légiforgalmi rendszerbe, a repülőgépek már leszálltak a iasi-i repülőtéren technikai leszállás céljából, és folytatják útjukat a végső célállomásuk felé" - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Az ukrán helikopterek Airbus H225 típusúak.

Minden olyan ország, amely Ukrajnának felajánlja repülőtereit vagy repülőtereit Oroszország elleni támadásokhoz, úgy tekinthető, hogy belépett a konfliktusba - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium szóvivője, akit a Reuters idézett a Hotnews szerint.

"Más országok repülőterek vagy repülőterek hálózatának használata ukrán katonai repülőgépek fogadására, és ezek későbbi felhasználása az orosz fegyveres erők ellen úgy tekinthető, mint ezen államok fegyveres konfliktusban való részvétele" - idézte Igor Konaszenkov szóvivőt az Interfax hírügynökség.

"Gyakorlatilag a teljes ukrán harci repülés megsemmisült. De megbízható forrásból tudjuk, hogy az ukrán repülőgépek Románia és más szomszédos államok felé tartanak" - tette hozzá Konasenkov.

A fenyegetés akkor hangzott el, amikor a Nyugatról érkező katonai segélyt várhatóan az Ukrajnával közvetlenül szomszédos Lengyelországon és Románián keresztül szállítják, és nem részletezték, hogy milyen útvonalon, légi vagy földi úton.

Románia nemrég visszaadta Ukrajnának a Szuhoj Szu-27-es vadászgépet, amely néhány nappal ezelőtt landolt a bákói repülőtéren.

A fenyegetés, miszerint az Ukrajnának repülőtereket segélyként felajánló államok harci cselekménynek minősülnek, azt követően is elhangzott, hogy maga Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap újabb éles hangú nyilatkozatokat tett az Ukrajna feletti repüléstilalmi övezet létrehozására irányuló NATO-tárgyalásokról.

Forrás: Hotnews.ro

Könyvjelző