Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Románia megszállás alatt - România sub ocupație - Marian Ghițeanu írása
Olvasási idő: körülbelül 4 perc

Szabadság ?! Mi az?
Libertatea?! Ce-i aia?

Évek óta rabok vagyunk megszállt, megszállt országunkban. És rabok lévén, évek óta az arcunkra vernek, rettenetes csomókkal, hogy ne próbáljuk kiszabadítani magunkat:

"Te hülye vagy, te képtelen vagy" - mondták nekünk, amíg az agyunk át nem fúródott, és el nem hittük, hogy ostobák és tehetetlenek vagyunk; „Büdösek vagytok és tolvajok” – mondták nekünk, egészen addig, amíg át nem fúrták az agyunkat, és el nem hittük, hogy büdösek vagyunk és tolvajok; "Az ön oktatása régi, és változtatni kell" - mondták nekünk, amíg az agyunk el nem szakadt, és nem akartunk iskolát; „Ti kurvák vagytok” – mondták nekünk, amíg át nem fúrták az agyunkat, és el nem hittük, hogy kurvák vagyunk; „Nem olyan szép a hazád” – mondogatták nekünk állandóan, mígnem átszúrták az agyunkat, és gyűlölni kezdtük a hazánkat; „A hazaszeretet és a nacionalizmus csúnya és tiltott érzések” – mondták nekünk, egészen addig, amíg az agyunk át nem szúrt, és nem szégyelltük szeretni és megvédeni hazánkat.  „Gyávák vagytok és voltatok is” – mondták nekünk, amíg az agyunk át nem fúródott, és el nem felejtettük történelmünket; „A te országodban beteg vagy” – mondták nekünk, amíg át nem fúrták az agyunkat, és elmenekültünk, hogy rabszolgák legyünk az ültetvényeken.

Az invázió folytatódik, a megszállás egyre kegyetlenebbé válik, mi pedig, üres aggyal - egyre több rabszolga, egyre jobban félünk... Szabadság ?! Mi az?
______________________________________________

De ani de zile suntem prizonieri în Țara noastră aflată sub ocupație, invadată. Și fiind prizonieri, suntem biciuiți peste fețe, de ani de zile, cu cnuturi groaznice, pentru a nu încerca să ne eliberăm:

„sunteți proști, sunteți incapabili”, ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am și ajuns să credem că suntem proști și incapabili; „sunteți puturoși și hoți” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să credem că suntem puturoși și hoți; „învățământul vostru este vechi și trebuie schimbat”, ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să nu ne mai dorim Școala; „sunteți niște curve”, ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să credem că suntem niște curve; „țara voastră nu este atât de frumoasă” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să ne detestăm Țara; „patriotismul și naționalismul sunt sentimente urâte și interzise”, ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să ne fie rușine să ne iubim și să ne apărăm Țara. „Credința voastră și Biserica sunt retrograde”, ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să nu mai purtăm cruciulițe la gât și să nu ne mai închinăm la icoane; „sunteți și ați fost lași”, ni s-a tot spus, pînă ne-au sfredelit creierele și am ajuns să ne uităm Istoria; „în țara voastră vă este rău”, ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am pornit în pribegie, să fim sclavi pe plantațiile de sparanghel și să ștergem cururi occidentale.

Invazia continuă, ocupația devine tot mai cruntă, noi, cu creierele goale– tot mai sclavi, tot mai fricoși... Libertatea?! Ce-i aia?

Forrás: activeNews

Könyvjelző