Karpatria
2022. 10. 01.
Súlyos csapás Ukrajnának!

Jelenleg nincs helyük a NATO-ban.

2022. 09. 30.
Nem akarunk számok lenni, emberi lények vagyunk!

Megtámadták az identitásunkat, családi, vallási értékeinket és a nemzeti szuverenitásunkat! Meg fogjuk védeni az emberi értékeket!

2022. 09. 30.
Ennyit ér Brüsszelnek a demokrácia...

Ennyire tartják tiszteletben a választók akaratát…

2022. 09. 30.
Az orosz olajárplafon bevezetése halálos csapás lesz a Nyugatnak

A nyugati országok által az orosz olajra vonatkozó árplafon előírása “végső halálos csapássá” válhat, 

2022. 09. 30.
Brüsszel: kötelező energiafogyasztásb és az energiatermelő cégek bevételeinek korlátozása

A vártnál lényegesen gyorsabban jutottak politikai megállapodásra az energiaügyi miniszterek, akik rendkívüli tanácskozáson vesznek részt Brüsszelben annak érdekében, hogy az energiaárak csökkentése érdekében döntést hozzanak.

2022. 09. 30.
CNN: a Pentagon létrehozza az Ukrajna-parancsnokságot

A Pentagon egy új katonai parancsnokság létrehozásán dolgozik, amely az ukrán katonák felfegyverzésével és kiképzésével foglalkozik

2022. 09. 30.
A hazaárulásról, annak folytatódó formájában

Mindenesetre, amikor ránéznek a számláikra, és látják, hogy milyen horribilis árakat fizetnek a hidegért az otthonaikban, tudniuk kell, ki a hibás: nem, nem Putyin..!
A globalizmus internacionalista, kiszolgáló kormánya Romániában is dolgozik.

2022. 09. 30.
A világelit harca a Föld irányításáért
2022. 09. 30.
Az Északi-tengeren a robbantás közelében megtalálták Navalnij alsógatyáját!

Aki normális, az agyonröhögheti magát a "fősodrú", azaz kormányhű (NATO-hű, Amerika-hű, E.U.-hű) sajtó magyarázkodásán.

2022. 09. 29.
Már csak Magyarországra érkezik orosz gáz az Unióban

És ez nagy valószínűséggel minimum az év végéig így is marad.

2022. 09. 29.
Van élet a halál után? Egy rendhagyó interjú

Amelyben szó lesz életről és halálról, éberségről és szeretetről, vallásról és tudományról.

2022. 09. 29.
Nincs olyan, hogy korlátozott nukleáris konfliktus

Moszkva nem fenyeget senkit, de ha rákényszerítik az atomfegyverek használatára, Washington nem bújhat el az óceán mögé – mondja Anatolij Antonov

ROMÁNIÁBAN AZ ELMÚLT 20 ÉV ÖSSZES TITKOSSZOLGÁLATI LEHALLGATÁSA ILLEGÁLIS VOLT - Daniel Morar, volt alkotmánybíró szerint
Olvasási idő: körülbelül 7 perc

Egy jogilag nem létező szervezet ítéltette el a vármegyés fiúkat?
A SRI által a Nemzeti Lehallgatási Központon keresztül 2002 óta készített felvételek mindegyike illegális. .... Mert egy illegális szerv, egy fantomszerv nem lehet az igazságszolgáltatás részese.

ROMÁNIÁBAN AZ ELMÚLT 20 ÉV ÖSSZES TITKOSSZOLGÁLATI LEHALLGATÁSA ILLEGÁLIS VOLT - Daniel Morar, volt alkotmánybíró szerint

Februárban, amikor még riadókészültségben voltunk, a CCR (Románia Alkotmánybírósága) alkotmányellenesnek nyilvánította a 6/2016-os GEO (kormányhatározat) hatályon kívül helyezéséről szóló törvényt, amely lehetővé tette a SRI számára, hogy bűnügyi nyomozati cselekményeket, lehallgatásokat végezzen, miután magát a rendeletet korábban alkotmányellenesnek nyilvánították.

A rendszer nem adta fel, és saját maga értelmezte a Bíróság döntését, amelyből kiderült, hogy az SRI továbbra is lehallgathat. Ma a CCR korábbi bírája, Daniel Morar, aki e határozatok előadója volt, kifejezetten azt mondja, hogy a kétértelműség elkerülése érdekében az SRI bűnügyi lehallgatása 20 éve jogellenes.
Mi a következő lépés?

Ezt az GEO-t, amely a hírszerzőknek jogot adott a bűnügyi nyomozások lefolytatására, már hat évvel ezelőtt alkotmányellenesnek nyilvánították, de az új probléma az, hogy azt a törvényt, amelynek az GEO-t kellett volna korrigálnia, szintén alkotmányellenesnek nyilvánították.
A CCR 55/2022. számú határozatának indoklásából kiderül, hogy az SRI-n belül működő hírhedt Nemzeti Hírközlési Lehallgatási Központ az Alkotmányt megsértve működik, mivel a CSAT (Legfelsőbb Honvédelmi Tanács) határozatával hozták létre, amely nem rendelkezik a törvény erejével.

A döntést követően az igazságügyi miniszter a sajtónak elmondta, hogy a CCR februári döntése csak a törvény bizonyos paragrafusait érintette, míg másokat, amelyek lehetővé teszik a CNIC (Nemzeti Lehallgatási Központ)  számára, hogy folytassa munkáját, alkotmányosnak nyilvánított. Ezért maximális a zűrzavar a témában.
A CCR-határozat után több hang is annak a véleményének adott hangot, hogy amint a határozatot közzéteszik a Hivatalos Közlönyben, a SRI a jövőben elveszíti a jogot, hogy bármilyen ügyben bármilyen lehallgatást végezzen.

Az Aleph Newsnak adott interjújában Daniel Morar volt bíró, aki közvetlenül foglalkozott a döntéssel, ledob egy atombombát, egyszerű és tömör értelmezését adja a CCR határozatának, és szétzúzza az Igazságügyi Minisztérium által készített popcornt.

Daniel Morar

Daniel Morar


"A központ problémája az, hogy jogilag nem létezik. És elmagyarázom magam.
Az első utalás a Nemzeti Lehallgatási Központra 2016-ban jelent meg a Prună-rendeleten keresztül.
A CNIC mint az SRI-n belüli struktúra, 2002 óta 20 éve működik ilyenként.
De CSAT döntés, azaz minősített, titkos döntések alapján működik. Ez nem a törvény. Ez egy adminisztratív aktus.
Az SRI igazgatója által kiadott utasítások és szabályzatok alapján működik. De még a 2 határozatban - amelyek titkosak - is kifejezetten szerepel, hogy ez a központ a nemzetbiztonsági területen a Hírközlési Lehallgatási Nemzeti Központ. Tehát nem az szerepel, hogy az igazságszolgáltatás területén is végez tevékenységet. Ez azért van így, mert a büntetőügyekben kiadott parancsok végrehajtása igazságszolgáltatási, nem pedig nemzetbiztonsági kérdés. Amikor 2022-ben a rendeletet jóváhagyó törvényt elfogadták, a Bíróság megvizsgálta ezt a szempontot, megállapította, hogy erről a központról csak annyit tudunk, hogy létezik, és hogy lehallgatásokat végez. És ezt már 20 éve teszi"
- tette hozzá a volt bíró.

"Egy intézmény nem létezhet a pozitív joganyagban pusztán a létezésének állításával. Egy intézmény nem létezhet úgy, hogy azt mondja: A CNIC végzi a lehallgatásokat. Tudnunk kell, hogy ki az Nemzeti Lehallgatási Központ, mikor született, milyen hatáskörei vannak, milyen a szervezeti felépítése, hogyan lehet megtámadni a tevékenységét.
Ezt kérte a Számvevőszék. És ez volt az oka annak, hogy a Bíróság azt mondta, hogy a Nemzeti Lehallgatási Központot szabályozni kell"
- tette hozzá a volt bíró.

Innen nézve a dolgok teljesen más megvilágításba kerülnek.
Jogilag tehát az SRI Nemzeti Lehallgatási Központ nem létezik.

Nem csak arról van szó, hogy a februári 55-ös határozat után az SRI nem végezhet többé semmiféle lehallgatást.
A helyzet azonban egyértelműen katasztrofális:
a SRI által a Nemzeti Lehallgatási Központ-on keresztül 2002 óta készített felvételek mindegyike illegális, vagy ahogy az amerikaiak mondják, szennyezett bizonyíték, és nem szerepelhet egyetlen büntetőügyben sem. Mert egy illegális szerv, egy fantomszerv nem lehet az igazságszolgáltatás részese.

A Daniel Morar által ma közzétett pontosítások után az igazságügyi helyzet drámaian bonyolult, és sürgős tisztázásra van szükség.
(Bogdan Tiberiu IACOB)

Forrás: inpolitics.ro

Megjegyzés: 
 A fenti írásból, tényeiből az következik, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két tagja, Beke István és Szőcs Zoltán ellen folytatott, és részben a Román Titkosszolgálat lehallgatásaira alapozott büntetőeljárás alapvetően törvénytelen volt.
Egy, a román jog szerint nem is létező, fantom-szervezet vádjain alapult az ítélet.

Ezután már csak az a kérdés merül fel a laikusban, hogy a romániai magyar közösségben szép számmal található ügyvédek, jogászok között hogy a csodában nem akadt egy sem, akinek akkoriban ez az alapvető probléma szemet szúrt volna?
Ja persze, nincs az ilyesmire idő autonóm tyúkpereink sokasága mellett!
Könyvjelző