Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Romániában ötből egy cégnek nincs bankszámlája az adóhatóság vezetője szerint
Olvasási idő: körülbelül 2 perc

Romániában 300 ezer olyan vállalat működik, amely nem rendelkezik bankszámlával – mondta el Lucian Heiuș, az Országos Adóhatóság (ANAF) elnöke egy Digi24-nek adott interjúban. 

Romániában ötből egy cégnek nincs bankszámlája az adóhatóság vezetője szerint

Heiuș szerint ugyan az adóeljárási törvénykönyv módosításával az adóhatóság reagálni akar erre a helyetre, az európai diráktívák ugyanakkor nem teszik lehetővé, hogy gazdasági szereplőket arra kötelezzenek, hogy bankszámlát nyissanak.

Heiuș erről akkor beszélt, amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy Romániában könnyebbé vált-e az elmúlt években az adókötelezettségek befizetése. „Nem tűnik nehéznek. Ma már nincs nehézség abban, hogy valaki nyilatkozatot nyújtson be, és a kifizetések végrehajtása sem jelenthet gondot. Ugyanakkor néhány elemzés elvégzése után arra a meglepő következtetésre jutottunk, hogy Romániában ma 300 ezer olyan gazdasági szereplő van, amely nem rendelkezik bankszámlával. Ebben az ANAF-nak semmilyen felelőssége nincs. Nincs bankszámlájuk, amelyről kifizetéseket hajtsanak végre vagy amelyre jövedelmet bevételezzenek, kizárólag készpénzzel dolgoznak. Ráadásul ezeknek a cégeknek jelentős része áfafizető. Romániában 1,6 millió vállalat van bejegyezve, tehát minden negyedik cégről elmondható, hogy nem rendelkezik bankszámlával (szerk. megj.: a Heiuș által közölt számok alapján inkább minden ötödik cégre lehet ez igaz)” – mondta az ANAF elnöke.

Heiuș elmondta, hogy jelenleg az adóeljárási törvénykönyv módosításán dolgoznak, és kitérnek ennek a problémának a szabályozására is. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy cégeket nem kötelezhetnek bankszámlanyitásra, mert ezzel európai irányelvekbe ütköznek. „Számomra abnormálisnak tűnik, hogy valaki úgy jegyezzen be céget, szerezze meg a működéshez szükséges összes engedélyt, hogy közben ne menjen el a bankba bankszámlát nyitni” – mondta Heiuș, aki arra utalt, hogy a bankszámlával nem rendelkező cégek gyanúsak lehetnek az adóhatóság számára, és plusz kockázatelemzéssel szembesülhetnek.

Forrás: Transtelex.ro

Könyvjelző