Karpatria
2022. 09. 26.
Edward Snowden orosz állampolgárságot kapott

Az Orosz Föderáció alkotmánya 89. cikkének "a" bekezdésével összhangban elhatározom: a következő személyeket fogadom el az Orosz Föderáció állampolgárságaként: Edward Joseph Snowden, aki 1983. június 21-én született az Amerikai Egyesült Államokban.

2022. 09. 26.
Népszámlálás - előszoba a Great Resethez

Akik megtagadják a válaszadást, azok komoly pénzbírságra, akár 200.000 forintos büntetésre számíthatnak. Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi szükség van a szankciókra és a kényszerítésre?

2022. 09. 26.
Kik jutnak hozzá az egészségügyi adatainkhoz?

Egyértelmű, hogy itt egy üzletágat akarnak felépíteni, amely felülírja a betegek ellátását, a gyanú fennáll, hogy egy világméretű adathalászatról és visszaélésszerű működésről van szó.

2022. 09. 26.
A VILÁG OLYAN, AMILYENEK MI VAGYUNK!

A KORMÁNYOK NEM CSELEKEDHETNEK AZT, AMIT AKARNAK! CSAK AZT, AMIT MEGENGEDNEK NEKIK!

2022. 09. 26.
Kivételes elemzés kering az interneten Ukrajna és Oroszország népszavazás utáni jövőjéről

Ritka elemzés a román sajtóból.
Az USA nyeresége és Európa vesztesége.

2022. 09. 26.
Orvosok és ápolók elárulták a betegeket – és saját magukat is

Ez a cikk több mint két évvel ezelőtt - 20.7.12-én - jelent meg először. Sajnos ma is tökéletesen érvényes.

2022. 09. 26.
Lavrov New Yorkban: nem értenek oroszul? Itt az ideje megtanulni!

Még humora is van!

2022. 09. 26.
Tarolt a jobboldal Olaszországban, akár kétharmaduk is lehet

Elsöprő jobboldali siker vetett véget a baloldali kormányzásnak Olaszországban. A győzelem hamar eldőlt, már csak a kétharmad a kérdéses.

2022. 09. 26.
Kitálalt egy volt jobbikos!

Így töröltette Szaszi Gyurcsányék segítségével Toroczkai Fb-oldalát, és nyilváníttatták őt veszélyes személlyé.

2022. 09. 26.
Nincs klíma-vészhelyzet!

A globális felmelegedés körülbelül olyan valóságos, mint a húsvéti nyuszi.
Tudósok ezrei írnak alá hivatalos nyilatkozatot.

2022. 09. 22.
Moszkva a nemzeti függetlenségi és szuverenista mozgalmak bástyája kíván lenni

A donbasszi népszavazások nemcsak a Luganszki és Donyecki Népköztársaságok és más felszabadított területek lakóinak rendszerszintű védelmét szolgálják, hanem a történelmi igazságosság helyreállítása szempontjából is nagy jelentőséggel bírnak – jelentette ki Dimitrij Medvegyev.

2022. 09. 22.
A háború végső kimenetele

Az egyik fél legyőzi a másikat.

Sorin Ovidiu Vîntu: Erdély biztosan kikiáltja függetlenségét!
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Sorin Ovidiu Vîntu üzletember és befolyásos személyiség komolyan riadót fúj a gazdasági válság Románia és más európai országok területi integritására leselkedő veszélyeivel kapcsolatban.

Sorin Ovidiu Vîntu: Erdély biztosan kikiáltja függetlenségét!

Sorin Ovidiu Vîntu arra figyelmeztet, hogy ha Romániában elmélyül a gazdasági válság, Erdély és más európai országok, például az Egyesült Királyság más területei is kikiáltják függetlenségüket, és inkább saját maguk alakítják sorsukat.

"Ma két témát fogunk megvitatni, egy nagyot és egy kicsit. Az első a gazdasági válság. Csak egy naiv vagy egy szuperoptimista hiheti, hogy az árak csökkenni fognak. Még ha a dolgok megnyugszanak is Ukrajnával, Oroszországgal, az egész világgal, az árak nem fognak csökkenni, sőt, még emelkedni is fognak. Kicsit később majd stabilizálódnak. Nem fogtok tudni túlélni, gazdasági értelemben.

Felejtsd el a háborút, gazdaságilag, pénzzel. Az ország lakosságának nagy része mélyszegénységbe fog zuhanni. Miért? Mert engedelmeskedünk az EU és Washington utasításainak.

Annyira hülyék vagyunk, hogy az európai szolidaritás zászlajára tűzve tönkretesszük az országunkat.

Ha a dolgok így mennek tovább, Erdély biztosan kikiáltja függetlenségét.

Angliában is szecesszionista mozgalmakra kerül sor, Írország és Skócia is ki fogja nyilvánítani függetlenségét, különösen a jelenlegi neoliberális, durván neoliberális miniszterelnökkel.

Ez vár ránk. Tény, hogy a vásárlóerő hiánya miatt az infláció mérséklődni fog, talán egy kis időre, de utána inkább növekedni fog. A bérek és nyugdíjak emelkedése további nyomást gyakorol az inflációra. Természetesen növelni kell ezeket a túléléshez, de a jelenlegi politikai osztály erre nem tud megoldást találni, nem képes megoldani semmit, mert széles körű gazdasági programokat kell indítani, amelyek a gazdaság növekedéséhez és a vásárlóerő növekedéséhez vezetnek.

Képesnek látja őket erre? Még egyszer mondom, szükségünk van egy tekintélyes és okos vezetőre, aki minden hatalmat összpontosít. Hogy legyenek ötleteink, legyen víziónk, és hogy képesek legyünk csapatokat építeni. 

Katasztrófa a helyzet, amelyben vagyunk. A háború kopogtat az ajtón, az éhség kopogtat az ajtón, a hideg kopogtat az ajtón. És mindezt úgy, hogy közben Románia önmagában is fenn tudna maradni és növekedni tudna. Mindannyiuk vásárlóereje növekedhetne.

Lépj tovább, nemzedék, különben nem marad ország, identitás, semmi.

Csak a gyógyszerek és a mesterséges szerek nem tartanak életben. Ezektől csak talán néhány percig naponta egy jobb életet fogsz látni. A valóságban azonban még mindig egy elveszett generáció vagytok" - írta Sorin Ovidiu Vîntu a Facebook-csatornáján.

Forrás: Sorin Ovidiu Vîntu/Facebook

 

Könyvjelző