Karpatria
2022. 07. 05.
Teljesen megváltozhat Izrael szerepe az orosz–ukrán háborúban

Drámaian megváltozhat Izrael és Oroszország viszonya, miután az oroszok kiutasították a Zsidó Ügynökséget az országból.

2022. 07. 05.
Putyin háborúja - radikálisan újra kell szabni Európát

Washington segítsége nélkül már az orosz zászló lobogna Lvivben és Odesszában. Mostantól az európai integrációt nem a konfliktusok elkerülésének vágya, hanem a veszélyes világban való sikeres navigálás igénye kell, hogy vezesse. Káncz Csaba jegyzete.

2022. 07. 05.
„Cukkolta” a bocsot, hamar megjelent az anyamedve. Tanulság: a medve nem játék.

Emberre támadt egy anyamedve hétfő éjjel Tusnádfürdőn, a 47 éves magyar állampolgárságú férfi ugyanis nemcsak, hogy megközelítette, de egyes beszámolók szerint meg is érintette a vadállat egyik bocsát.

2022. 07. 05.
Feszültség a román határon. Tiraszpol megfenyegette Moldovát az EU katonai segélyígérete után

Tiraspol ingerültségére a moldovai hadsereg korszerűsítésére bejelentett 40 millió eurós uniós támogatás közepette került sor.

2022. 07. 05.
A negyedik hatalmi ág nem a média, hanem a közvélemény. 33 probléma egy táblázatban -Vukics Ferenc írása 

„Pontatlan, de igen elterjedt megfogalmazás, hogy a sajtó a negyedik hatalom. A negyedik hatalom azonban a nyilvánosság, melynek a sajtó csak az egyik eszköze.” (Bodor Pál közíró, Zalai Hírlap, 1991. október 26.)

2022. 07. 05.
Tizennyolc tudós alapjaiban zúzta szét a német járványkezelést

Megsemmisültek a német járványügyi intézkedések: elégtelen adatközlés, átláthatatlan döntéshozatal, zéró bizonyíték a hatásukra.

2022. 07. 05.
Oroszország és Fehéroroszország kihagyja az idei zsidó olimpiát

Oroszország és Fehéroroszország Izraelbe alijázó sportolói egy különleges zászló alatt versenyezhetnek majd.

2022. 07. 04.
Inkább meghalok mint hogy letöröljem a „sértő” üzenetet

Jordan Peterson éles kritikát adott ki a Twitterről, miután a közösségi média platform a héten kitiltotta őt. Zárolták Peterson fiókját, miután posztolta gondolatait Elliot Page transznemű színésznőről.

2022. 07. 04.
Lengyelország Ukrajna nyugati részének annektálását készíti elő

A lengyelek és az ukránok között akkora a feszültség, hogy azt sem a NATO, sem Oroszország nem tudja majd feloldani.

2022. 07. 04.
Tüntetők zárták le az Erzsébet hidat: kegyelmet követeltek Budaházyéknak

117 perc a 117 évért – Szabadságot Budaházynak! Szabadságot a politikai foglyoknak!

2022. 07. 04.
A belarusz haderő egyesült az orosz hadsereggel

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a belarusz népre nézve veszélyes, hogy elnökük ilyen kijelentéseket tesz. A Belarusz határhoz közeli ukrajnai Lviv polgármestere összehívta a város vezetését, hogy kidolgozzanak egy vészhelyzeti tervet, ha a háborús helyzet eszkalálódna a környéken.

2022. 07. 03.
Megsemmisítő erejű választ kell adni a Belgorodot ért ukrán támadásra

Andrej Klisász az Orosz Föderáció Szövetségi Tanácsának alkotmányos jogalkotással és államépítéssel foglalkozó bizottságának elnöke úgy véli, hogy a július 3-án Belgorodra mért csapásra adott válasznak gyorsnak és megsemmisítőnek kell lennie.

Székely a székely!
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Az alábbi írást a Magyarok Világszövetsége küldte szerkesztőségünkbe. Változtatás nélkül közöljük.

Gábor Ferenc írása: 

Székely a székely! 

Kiderül, hogy nem Bukarestből, hanem Budapestről fúj a szél? 

Kezd letisztulni a helyzet, kedves sorstársaim, ami a népszámlálás és a székely identitás körüli hercehurcát, botrányt illeti. Hogy némileg értelmezzük az érthetetlent, talán kezdjük a végéről, visszafele haladva a dolgok menetén. 

A „Krónika” napilapban csütörtökön Potápi Árpád Jánossal erdélyi magyarok témában jelent meg interjú, melyben a budapesti államtitkár az alábbiakat nyilatkozta:

 „A különböző kategóriák, alkategóriák megtévesztőek. Egyrészt éket tudnak verni a magyar nemzeten belüli különböző népcsoportok közé, másrészt csökkenthetik az összlétszámot. Éppen ezért én arra kérek minden régióban élő magyart, hogy a magyar nemzetiség kategóriát válassza, ne üljön fel a különböző praktikáknak. Ne a székelyt, a csángót, vagy bármilyen más kategóriát válasszon, hanem abból kiindulva, hogy minden magyar népcsoport az egységes magyar nemzet része, a magyart jelölje meg válaszként”. (kronikaonline.ro)

 Nem sokkal előtte a Budapestről hazatérő Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke (!) is ugyanilyen formában nyilatkozott, ami a közelgő népszámlálást illeti! Azaz, hogy a székelyek ne székelynek, hanem magyarnak vallják magukat. Tehát a két megnyilvánulás összecseng!

 Emlékezzünk, hogy a 2011-es romániai népszámláláskor, a magyarországi és erdélyi politikai vezetés egységesen a székelység megtagadására és helyette a magyar nemzetiség megvallására bíztatta a székelyeket! Még a Székely Nemzeti Tanács vezetője, Izsák Balázs is!

 Még a végén kiderül, hogy a székely nép statisztikai eltüntetésének ügyében nem is Bukarestből, hanem Budapestről fúj a szél?

 A 2020-ban megtartott erdélyi, romániai választások kapcsán, ugyancsak Potápi államtitkár nyilvánult meg, megfejelve a Semjén Zsolt felhívását, mely szerint az erdélyi magyarok az RMDSZ-re szavazzanak, az államtitkár egyenesen nemzetárulónak (!!!) nevezte azokat, akik a Partiumban és Biharban nem szavaznak az RMDSZ jelöltjeire.

 Attól függetlenül mi a neve, tisztsége, ilyen kinyilatkozásokat semmilyen politikus sem engedhetne meg magának, se magyarok, sem pedig székelyek felé! Bűn, ha ismeri az erdélyi helyzetet, illetve kivetnivaló tévedés, ha nem ismeri!

 A nép hűen, éveken keresztül követte vezetőit és láss csodát, nem történt semmi pozitívum a székelység és Székelyföld ügyében! Ennek okán mindenképpen fel kell tegyük önmagunknak a kérdést, de azoknak is, akik az erdélyi magyar, székely politikát befolyásolták és befolyásolják. Hova jutottunk, mi volt a hozadéka a nyájban tartásnak, ki húzott és milyen hasznot belőle?!

 Kezdjük most már fentről: Budapesten Orbán Viktor adott szabad kezet Semjén Zsoltnak, Potápi Árpád Jánosnak, Kelemen Hunornak, Izsák Balázsnak, hogy Székelyföld, székelyek nélkül, az autonómia, az önrendelkezés felé egy lépést sem tett??? Ki a felelős azért, hogy a székely népet súlytalanná, nem létezővé, csak amolyan régiós tényezővé akarják tenni? A székely, csak egy szám és a hozzá tartozó szavazat? Fegyvert lábhoz és igazodj?! Ennyit ér székely mivoltunk, történelmünk, múltunk, jövőnk, nem kötelez?

 Volt már a mostanihoz hasonló eset, 1919-ben, amikor a Székelyföldet, Erdélyt és Magyarországot védeni akaró Székely Hadosztályt a budapesti magyar urak akadályozták, gátolták. Így veszett el Székelyföld, Erdély és Magyarország is! Intő, figyelmeztető jel a mának!

 A székely vallja székelynek magát a népszámláláson, hiszen minden székely egyben magyar is.

Gábor Ferenc
köröstárkányi székelyKönyvjelző