Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Székely a székely!
Olvasási idő: körülbelül 5 perc

Az alábbi írást a Magyarok Világszövetsége küldte szerkesztőségünkbe. Változtatás nélkül közöljük.

Gábor Ferenc írása: 

Székely a székely! 

Kiderül, hogy nem Bukarestből, hanem Budapestről fúj a szél? 

Kezd letisztulni a helyzet, kedves sorstársaim, ami a népszámlálás és a székely identitás körüli hercehurcát, botrányt illeti. Hogy némileg értelmezzük az érthetetlent, talán kezdjük a végéről, visszafele haladva a dolgok menetén. 

A „Krónika” napilapban csütörtökön Potápi Árpád Jánossal erdélyi magyarok témában jelent meg interjú, melyben a budapesti államtitkár az alábbiakat nyilatkozta:

 „A különböző kategóriák, alkategóriák megtévesztőek. Egyrészt éket tudnak verni a magyar nemzeten belüli különböző népcsoportok közé, másrészt csökkenthetik az összlétszámot. Éppen ezért én arra kérek minden régióban élő magyart, hogy a magyar nemzetiség kategóriát válassza, ne üljön fel a különböző praktikáknak. Ne a székelyt, a csángót, vagy bármilyen más kategóriát válasszon, hanem abból kiindulva, hogy minden magyar népcsoport az egységes magyar nemzet része, a magyart jelölje meg válaszként”. (kronikaonline.ro)

 Nem sokkal előtte a Budapestről hazatérő Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke (!) is ugyanilyen formában nyilatkozott, ami a közelgő népszámlálást illeti! Azaz, hogy a székelyek ne székelynek, hanem magyarnak vallják magukat. Tehát a két megnyilvánulás összecseng!

 Emlékezzünk, hogy a 2011-es romániai népszámláláskor, a magyarországi és erdélyi politikai vezetés egységesen a székelység megtagadására és helyette a magyar nemzetiség megvallására bíztatta a székelyeket! Még a Székely Nemzeti Tanács vezetője, Izsák Balázs is!

 Még a végén kiderül, hogy a székely nép statisztikai eltüntetésének ügyében nem is Bukarestből, hanem Budapestről fúj a szél?

 A 2020-ban megtartott erdélyi, romániai választások kapcsán, ugyancsak Potápi államtitkár nyilvánult meg, megfejelve a Semjén Zsolt felhívását, mely szerint az erdélyi magyarok az RMDSZ-re szavazzanak, az államtitkár egyenesen nemzetárulónak (!!!) nevezte azokat, akik a Partiumban és Biharban nem szavaznak az RMDSZ jelöltjeire.

 Attól függetlenül mi a neve, tisztsége, ilyen kinyilatkozásokat semmilyen politikus sem engedhetne meg magának, se magyarok, sem pedig székelyek felé! Bűn, ha ismeri az erdélyi helyzetet, illetve kivetnivaló tévedés, ha nem ismeri!

 A nép hűen, éveken keresztül követte vezetőit és láss csodát, nem történt semmi pozitívum a székelység és Székelyföld ügyében! Ennek okán mindenképpen fel kell tegyük önmagunknak a kérdést, de azoknak is, akik az erdélyi magyar, székely politikát befolyásolták és befolyásolják. Hova jutottunk, mi volt a hozadéka a nyájban tartásnak, ki húzott és milyen hasznot belőle?!

 Kezdjük most már fentről: Budapesten Orbán Viktor adott szabad kezet Semjén Zsoltnak, Potápi Árpád Jánosnak, Kelemen Hunornak, Izsák Balázsnak, hogy Székelyföld, székelyek nélkül, az autonómia, az önrendelkezés felé egy lépést sem tett??? Ki a felelős azért, hogy a székely népet súlytalanná, nem létezővé, csak amolyan régiós tényezővé akarják tenni? A székely, csak egy szám és a hozzá tartozó szavazat? Fegyvert lábhoz és igazodj?! Ennyit ér székely mivoltunk, történelmünk, múltunk, jövőnk, nem kötelez?

 Volt már a mostanihoz hasonló eset, 1919-ben, amikor a Székelyföldet, Erdélyt és Magyarországot védeni akaró Székely Hadosztályt a budapesti magyar urak akadályozták, gátolták. Így veszett el Székelyföld, Erdély és Magyarország is! Intő, figyelmeztető jel a mának!

 A székely vallja székelynek magát a népszámláláson, hiszen minden székely egyben magyar is.

Gábor Ferenc
köröstárkányi székely
{P1}

Könyvjelző