Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Ne higgyétek, hogy csak Romániában! És még mindig alszol!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Új szabály az online és a jelenléti oktatás tekintetében
Olvasási idő: körülbelül 1 perc

CNSU: A hétfőn életbe lépő új forgatókönyvek szerint egy megyében minden iskola online lesz, ha az adott megyében a COVID-19-re szánt kórházi ágyak 75%-át elfoglalják.

Az Országos Rendkívüli Helyzetek Bizottsága szerda este úgy döntött, hogy megváltoztatja azokat a kritériumokat, amelyek alapján az isko-lák az online oktatásra térnek. Ez a megyénként a Covid-19 betegek-kel foglalt kórházi ágyak kihasználtsági arányától függ.
A tanulók magántanulói oktatásban részesülnek, ha a megyében a kórházi ágyak kihasználtsága meghaladja a 75%-ot.

Tehát az új forgatókönyv:
Fizikai jelenléti oktatás – ha a COVID-ágyak megyei kihasználtsága 75 % vagy annál kevesebb.

Online oktatás - a COVID-19 kórházi ágyak megyei kihasználtsága meghaladja a 75%-ot;

Visszatérés az iskolába fizikai jelenléttel csak akkor lehetséges, ha a kórházi ágyak kihasználtsági aránya megyei szinten 70% alá csökken.

Eddig az iskolák fizikai jelenléttel történő megnyitásának feltétele volt a tanárok oltási aránya, ha az egy iskolában 60% feletti volt.
Ez a kritérium már nem szerepel a CNSU által jóváhagyott új forgatókönyvekben. A hatóságoktól várják annak tisztázását, hogy az új forgatókönyvek a régieket kiegészítik-e, vagy helyettesítik azokat.

Forrás: edupedu.ro

 

Könyvjelző