Karpatria
2022. 03. 24.
Járványok között, választás előtt népszámlálódunk

SZÉKELYFÖLD választások előtt
Kovács Nemes László tudósítása
2022.03.20.

2022. 03. 23.
Egy igaz keresztény ne a tolvajokra szavazzon!

 "Az ország ezeréves történetének legkorruptabb kormányát" tartják hatalmon a határon túli magyarok.Vitán vett részt kedd este Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje az április 3-i választáson egy kolozsvári kávézóban. 

2022. 03. 23.
Csak rubelben fizethetik ki az orosz gázt az Oroszországgal barátságtalan országok

Oroszország ezentúl csak rubelben fogad el fizetést a “barátságtalan országokba” irányuló gázexportért – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdai kormányülésén.

2022. 03. 23.
Az erdélyi magyarok szavazatai úgy keringenek, mint gólyafos a levegőben!

Naponta több tucat erdélyi keres meg a következő panaszokkal: úgy kapott szavazólapot a magyarországi választásokra, hogy nem is kért ilyent. Fogalma sincs, honnan van meg a címe, ki és miért használja politikai célokra – írta közösségi oldalán Parászka Boróka erdélyi újságíró.

2022. 03. 22.
David Stockman: Pearl Harbor, még mit nem!

Már kezdtünk belefáradni ebbe a Zelenszkij bohócba, de az a merő pimaszság, hogy Ukrajna szorult helyzetét Pearl Harborral vagy szeptember 11-ével hasonlítjuk össze, felháborító. 

2022. 03. 22.
A kettős mérce mint hivatalos háborús megközelítés

Nos, ne vegyék sértésnek, de amit itt olvasok, azt csak egy dolognak lehet nevezni - rasszizmusnak. Andrei Gușă írása

2022. 03. 22.
Ha hozzászoktál már a háború híreihez...

... akkor kezdődhet szép lassan adagolva újból a vírusőrület.

2022. 03. 22.
Vendégszeretet ukrán módra

„Kedves menekültek! Itt csak ukránul beszélnek, mert ez Ukrajna. Ha nem tudod hogyan, hát tanulj. Ez fontos nekünk."

2022. 03. 22.
Hiába képzelik nőnek magukat, nem léphetik át a határt az ukrajnai transzkreatúrák

Nem engedtek át több száz menekült "transznemű nőt" az ukrán határon, mert az útlevelükben még mindig a születési nevük és nemük szerepelt, közölte a BBC helyi karitatív szervezetekre hivatkozva.

2022. 03. 22.
Az arab olajtermelők készek tönkretenni az USA-t

Kína nyilvánvalóan oroszbarát semlegességgel foglal állást, és az arab olajtermelők közeledése arra utal, hogy nemcsak Moszkvának és Pekingnek van elege a totális amerikai diktátummal rendelkező egypólusú világból.

2022. 03. 22.
Román sajtó Ukrajna feltételezett felosztási tervéről

A volt lengyel miniszterelnök-helyettes robbanásveszélyes elméletet indít: Oroszország-Lengyelország-Magyarország titkos "terve" Ukrajna felosztására.

2022. 03. 22.
A kormányzati felhő célja, hogy civil álca alatt az összes állami szoftverrendszer kulcsát és a román állampolgárok összes adatát átadja az SRI-nek és az STS-nek

Súlyos vádak a 375 millió eurós kormányzati felhővel kapcsolatban: az SRI és az STS diszkrecionális ellenőrzést kapna a polgárok adatai felett - állítja a CEO informatikai vezérigazgatója.

Van az a pénz, valahonnan...
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Ne hagyjuk, hogy kollaboránsok, idegen pénzeken, idegen érdekeket szolgálók tegyenek bennünket azzá, amivé ők lettek.
Mi ne legyünk rom-magyarokká!

Van az a pénz, valahonnan...

Több kellemetlen élmény is ért mostanában, kedves sorstársaim, és mind Erdélyhez köthető. Egy baráti összejövetelen huszon valahány éves fiatal hölggyel beszélgetve kiderült, hogy középiskolásoknak segít, hogy integrálódhassanak a román társadalomba, könnyebben eligazodjanak a román törvények megértésében, a román nyelv elsajátításában.
Tudjuk utóbbira Szabó Ödön, RMDSZ-es oktatási államtitkár hozott EU-s pénzt, aki mellesleg történész, hogy melyik fajtából, azt tapasztaljuk.

Az egyszerű román ember úgy ismeri az erdélyi magyart, hogy az bevándorló, ázsiai nomád, meg elnyomója, a románság kifosztója, a székely pedig öntörvényű, makacs, erre tanította, oktatta a sovén tanárok, politikusok, megmondó emberek hada!
Ez irányba 100 év óta alig cáfoltak, méltatlankodtak, erdélyi magyar értelmiségiek, vagy politikusok. E hazugságok, becstelenségek ellensúlyozására, megcáfolására, az erdélyi értékek, kultúra bemutatására, Szabó Ödönék nem kértek, nem hoztak pénzt.

Hazafele utazom vonattal Budapestről, fiatal huszonéves Magyarországon tanuló lánnyal elegyedek szóba. Mesélem a tapasztalataimat, Covid, bankkártya és bankok vezette, irányította mindennapi életünkről…

Szóba kerül a romániai helyzet is. Elmondja, hogy véleménye szerint, minden erdélyi magyar fiatalnak tökéletesen meg kell tanulni románul, hiszen Romániában élünk.
Szólok, hogy magyarul sem tudnak már maholnap, értelmezési gondjaik lesznek a magyar nyelvvel. A vállát vonogatja, Romániában élünk!
Hiába is érvelek, hogy az angol, a francia, német, stb, nyelvekre most már még nagyobb szükség van. Hogy első a közösségem, a hely ahol élek, nemzetiségem, a régió csak aztán az ország… Sértődöttség lett a vége! És Magyarországon tanul!

Ezt és ennyit hozott létre az RMDSZ 30 év alatt.
A középkorú és idősebb korosztályoktól sem várhatunk többet, hiszen sokaknál nem történt a rendszertelenség leváltása, erre volt és van gondja a Szabó Ödön-féléknek.

Aki nem szavaz rájuk, az áruló, szóltak odaátról!
A kollaboránsokra, az erdélyi rom-magyar vezetőkre!?
„Összefogva, egységben az erő!”

Most újra kezdik a megvezetést, miután kinyilvánították, nem egyszer kijelentették, hogy kiállnak Székelyföld autonómiájáért, függetlenségéért, jönnek és fizetett reklámban nyomják az erdélyiekre, hogy
„Valld magad magyarnak!”
„Együtt vagyunk erősek!”

Vajon kitől kaptak erre is pénzeket?
Majdnem sikerült nekik a székelyeket nemlétezővé tenni, most a Székelyföldet illetve Romániát akarják székelyteleníteni!

Tisztelt székely testvérek! Ne engedjük! Ne hagyjuk, hogy kollaboránsok, idegen pénzeken, idegen érdekeket szolgálók tegyenek bennünket azzá, amivé ők lettek.
Mi ne legyünk rom-magyarokká!

Gábor Ferenc Tárkány

Könyvjelző