Karpatria
2023. 04. 17.
RIASZTÁS ÉS FELHÍVÁS A CSELEKVÉSRE! - Valami bűzlik...Romániában

Jangan berpikir itu hanya di Rumania! Dan kamu masih tidur!

2023. 04. 16.
A szellemhajók sivataga: Az Aral-tenger rejtélyes eltűnése

Alig 30 évvel ezelőtt az Aral-tó a bolygó negyedik legnagyobb belvíztömege volt, 26 000 négyzetmérföldes területet borított a közép-ázsiai Kazahsztán és Üzbegisztán között.

2023. 04. 15.
Az is nagyon merész feltételezés, hogy az emberiség fele életben maradhat a következő évtizedekben

A növekedésre épülő globális ipari civilizáció minden szakember szerint a korlátaihoz közeledik, a fenntartásához lassan nem marad erőforrás a kizsákmányolt természetben.

2023. 04. 15.
Az utolsó szó jogán

Kedves ismerősök, ismeretlenek, barátok és ellenségek: itt az idő, hogy önmagunkba nézzünk, és döntsünk. Döntsünk végre arról, hogy kit és mit szolgálunk tetteinkkel, felszólalásunkkal, gondolatainkkal, élet-képzeletünkkel és életünkkel. Mert mindenki az, akinek a szolgálatában áll.

2023. 04. 15.
Hollandia elszegényedése

Az Agenda 2030 teljes lendülettel halad.

2023. 04. 15.
A szabadság útja – béke, vagy háború?

Az ukajnai háború óta napi szintű közbeszéd lett a háború és béke kérdése. Mindenoldali szakértő és kevésbé szakértő erről beszél, nyilatkozik, mond autentikusnál autentikusabb véleményt.
Végezetül mindenki békepárti.

2023. 04. 14.
Finnország csatlakozik a NATO-hoz egy vészjósló, de találó történelmi coming outban

Biden és más NATO-szurkolótársak viselkedése, akik a héten a "békét" és a "biztonságot" ünneplik Finnországnak a blokkhoz való csatlakozásával, nem csak groteszk.

2023. 04. 14.
Transz aktivistával kampányoltak, most 6 milliárddal kevesebbet ér a cég

A Bud Light anyavállalata, az Anheuser-Busch az italgyártó nagyhatalom anyagilag is megszenvedte, hogy transz aktivistával reklámozta a sörét – számolt be a Post Millennial.

2023. 04. 14.
Magyarország egy csendes zsidó sikertörténet

Európa többi részével ellentétben Magyarországon a zsidók biztonságban vannak és virágzik a zsidó élet – írja Michael O’Shea a Jewish News Syndicate hasábjain.

2023. 04. 14.
Szlovákia meglépte: betiltják az olcsó ukrán gabona feldolgozását és forgalmazását

Hatósági vizsgálattal kiderült: nemhogy emberi, de állati fogyasztásra sem alkalmas a lefoglalt áru. Hazánkban még nem döntöttek erről.

2023. 04. 13.
Zsidóviccet kellett törölni a Pretty Woman-ből

A Micsoda nő című West End musical producerei eltávolítottak egy viccet a forgatókönyvből, miután egy néző panaszkodott, hogy az antiszemita volt.

2023. 04. 12.
A szabad lelkű ember képes a teremtésre

Egy zenész-révésszel beszélgettünk. A „tátos zenész” torokhangokról és az Ördög Nyelvéről mesélt.

Van az a pénz, valahonnan...
Olvasási idő: körülbelül 3 perc

Ne hagyjuk, hogy kollaboránsok, idegen pénzeken, idegen érdekeket szolgálók tegyenek bennünket azzá, amivé ők lettek.
Mi ne legyünk rom-magyarokká!

Van az a pénz, valahonnan...

Több kellemetlen élmény is ért mostanában, kedves sorstársaim, és mind Erdélyhez köthető. Egy baráti összejövetelen huszon valahány éves fiatal hölggyel beszélgetve kiderült, hogy középiskolásoknak segít, hogy integrálódhassanak a román társadalomba, könnyebben eligazodjanak a román törvények megértésében, a román nyelv elsajátításában.
Tudjuk utóbbira Szabó Ödön, RMDSZ-es oktatási államtitkár hozott EU-s pénzt, aki mellesleg történész, hogy melyik fajtából, azt tapasztaljuk.

Az egyszerű román ember úgy ismeri az erdélyi magyart, hogy az bevándorló, ázsiai nomád, meg elnyomója, a románság kifosztója, a székely pedig öntörvényű, makacs, erre tanította, oktatta a sovén tanárok, politikusok, megmondó emberek hada!
Ez irányba 100 év óta alig cáfoltak, méltatlankodtak, erdélyi magyar értelmiségiek, vagy politikusok. E hazugságok, becstelenségek ellensúlyozására, megcáfolására, az erdélyi értékek, kultúra bemutatására, Szabó Ödönék nem kértek, nem hoztak pénzt.

Hazafele utazom vonattal Budapestről, fiatal huszonéves Magyarországon tanuló lánnyal elegyedek szóba. Mesélem a tapasztalataimat, Covid, bankkártya és bankok vezette, irányította mindennapi életünkről…

Szóba kerül a romániai helyzet is. Elmondja, hogy véleménye szerint, minden erdélyi magyar fiatalnak tökéletesen meg kell tanulni románul, hiszen Romániában élünk.
Szólok, hogy magyarul sem tudnak már maholnap, értelmezési gondjaik lesznek a magyar nyelvvel. A vállát vonogatja, Romániában élünk!
Hiába is érvelek, hogy az angol, a francia, német, stb, nyelvekre most már még nagyobb szükség van. Hogy első a közösségem, a hely ahol élek, nemzetiségem, a régió csak aztán az ország… Sértődöttség lett a vége! És Magyarországon tanul!

Ezt és ennyit hozott létre az RMDSZ 30 év alatt.
A középkorú és idősebb korosztályoktól sem várhatunk többet, hiszen sokaknál nem történt a rendszertelenség leváltása, erre volt és van gondja a Szabó Ödön-féléknek.

Aki nem szavaz rájuk, az áruló, szóltak odaátról!
A kollaboránsokra, az erdélyi rom-magyar vezetőkre!?
„Összefogva, egységben az erő!”

Most újra kezdik a megvezetést, miután kinyilvánították, nem egyszer kijelentették, hogy kiállnak Székelyföld autonómiájáért, függetlenségéért, jönnek és fizetett reklámban nyomják az erdélyiekre, hogy
„Valld magad magyarnak!”
„Együtt vagyunk erősek!”

Vajon kitől kaptak erre is pénzeket?
Majdnem sikerült nekik a székelyeket nemlétezővé tenni, most a Székelyföldet illetve Romániát akarják székelyteleníteni!

Tisztelt székely testvérek! Ne engedjük! Ne hagyjuk, hogy kollaboránsok, idegen pénzeken, idegen érdekeket szolgálók tegyenek bennünket azzá, amivé ők lettek.
Mi ne legyünk rom-magyarokká!

Gábor Ferenc Tárkány

Könyvjelző